Een betere nachtrust, een ontspannen lichaam en rust in je hoofd met deze tip (s)! - Charlie's Kitchen

Een betere nachtrust, een ontspannen lichaam en rust in je hoofd met deze tip (s)!

Wist je dat jouw gedrag heel veel invloed heeft op de kwaliteit van je slaap? Een goede nachtrust draagt bij aan een gezond en slank lichaam, focus, geluksgevoel en nog heel veel meer. Vandaag deel ik meerdere tips om je slaap te verbeteren en meer rust in je hoofd en een ontspannen lijf te ervaren. 

Hoe belangrijk is slapen?

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij is een goede nachtrust ontzettend belangrijk. Net als een ontspannen lichaam en rust in mijn koppie. 

Niks is vervelender dan ’s nachts liggen malen, regelmatig wakker worden en vooral “brak” in de ochtend ontwaken. 

Uit een studie uit het jaar 2000 kwam naar voren dat 51% van de mensen die geen kwalitatieve nachtrust hebben overdag trager reageren, sneller overgewicht hebben (je lichaam vraagt de hele dag om eten, wat logisch is want je staat op overleven) en een gespannen lijf hebben. 

Dan hebben we het over 1 nacht. Wat nu als je structureel slecht slaapt? Naast minder concentratie gedurende de dag heeft je lichaam ook niet de energie om optimaal te kunnen functioneren en te herstellen. Slaap is namelijk een van de belangrijkste elementen voor een hoog energieniveau! 

Denk er maar eens over na...

  • 1 dag geen groente eten – hoe voel je je dan?
  • 1 nacht slecht slapen – hoe voel je je dan 😁

Zo belangrijk is je nachtrust dus! Dus zorg voor een goede kwalitatieve nacht – elke nacht weer!

En zelfs voor het hebben van een gezond en slank lichaam is een goede nachtrust belangrijk.

Want jouw groeihormoon is de belangrijkste vetverbrander in je lichaam. Maar deze is ook nodig voor algeheel herstel van je lichaam. Dit hormoon maak je aan tijdens je diepe slaap, wat trouwens ook heel goed is voor een mooie strakke huid. Slecht slapen leidt dus tot een lagere productie van het groeihormoon. 

Wat ik doe is mijn slaap natuurlijk bevorderen. Chemische slaapmiddelen maken ons afhankelijk en verstoren onze natuurlijk manier voor het aanmaken van hormonen. Zoals bijvoorbeeld ons gelukshormoon, maar ook het slaaphormoon en stresshormoon die op een gezonde manier nodig zijn voor energie!

Wat doe ik voor een goede nachtrust?

Ik wil wel iedere nacht de zekerheid dat ik een goede nacht maak.

👉🏻 Als ik ‘s avonds nog erg wakker ben.

👉🏻 Mij bijvoorbeeld gestresst voel  of als ik onrustig ben.

👉🏻 Of al in bed lig en niet kan slapen.

👉🏻 Of een paar nachten achter elkaar wakker word ‘s nachts.

👉🏻 Of gewoon nog moe ben als ik wakker word.

Dan geef ik extra aandacht aan m’n slaap!

Ik ben een enorme voorstander van de natuurlijke balans in het lichaam herstellen.

En daar helpt o.a magnesium enorm bij. Maar ook een avondritueel. Daar nam ik trouwens een podcast over op – een aanrader om te luisteren #54

Soms moet je je lijf een handje helpen.

De kracht van magnesium

Magnesiumtekort is het meest voorkomende mineraaltekort. Magnesium is een elektroliet dat bij meer dan 300 processen is betrokken. Je vindt het vooral in bladgroenten, noten en zaden. Extra pure chocolade is ook een goede bron.

Uit onderzoek is gebleken dat 74% van de bevolking deze producten dagelijks te weinig eet en zo dus onvoldoende magnesium binnenkrijgt. Men heeft (meer) magnesium nodig omdat men de hele dag blootstaat aan beeldschermen, druk en stress. Het gevoel van geleefd te worden, energieschommelingen, slechte nachtrust of uitgeput voelen is daar een gevolg van!

En ik?

Ik gebruik dagelijks mijn basis supplementen die ik haal uit Green Juicedeze zet ik in voor mijn energie in de ochtend… echt fantastisch!

En na het avondeten neem ik mijn basis supplementen van Vitailysuper handig, want alles zit in één zakje

Als orthomoleculair suppletie deskundige en voedingsdeskundige weet ik als geen ander wat je lichaam echt nodig heeft – de Green Juice en Vitaily, maar soms hebben we zelfs dan wat extra’s nodig.

Zo heb ik de laatste tijd mijn natuurlijke medicijnkastje (zo noem ik mijn supplementen) even opgetrokken voor in de avond. Naast mijn avondritueel weer even op scherp stellen – zoals geen beeldschermen een uur voor het slapen gaan, een korte meditatie doen, een warme douche of lekker lezen of schrijven in bed – heb ik ook mijn avondinname veranderd!

Ik herhaal hem nog even voor als je hem gemist hebt: ga #54 luisteren als je meer wilt weten over een avondritueel!

Om mijn lichaam even extra bij te staan in een stressvolle en/of emotionele periode neem ik naast mijn Green Juice in de ochtend en Vitaily na het avondeten rond 21.00 uur een kleine snack. Meestal is dit een rijstwafel met zalm en komkommer of een rijstwafel met kipfilet en tomaat. Daarna neem ik 2 capsules magnesiumtauraat en een  capsule saffraan . Ik gebruik die van Vitakruid en met de code echtinbalans krijg je korting.

Dat geldt trouwens ook voor de Green Juice – hier krijg je nu een gratis boek bij en op de Vitaily krijg je meer dan 30 euro korting als ik het goed heb. 

Waarom supplementen?

Het zou niet ingewikkeld moeten zijn om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen en op te nemen. Wist je dat we pas sinds kort weten dat ze bestaan en nodig zijn? Vroeger was deze kennis er natuurlijk niet. De eerste mensen op deze aarde – ja ik heb het over heel lang geleden –  kregen zonder moeite alles wat nodig was binnen uit hun eten. De voeding van NU is zo anders dan de oervoeding van vroeger!

We eten nu door landbouw en nieuwe bewerkingstechnologieën heel anders. We verzamelen geen voedsel meer uit de natuur – we halen alles moeiteloos uit de winkels en uit zakjes. 

Vers uit de natuur eten of uit een zakje voorgesneden groenten bijvoorbeeld verschilt enorm in kwaliteit. De voedingswaarde van verse producten neemt af naarmate het meer bewerkt of langer houdbaar gemaakt wordt.

Zoveel klachten zijn er die we niet meer zien als klachten, maar ervaren als normaal omdat we niet beter weten. Dit ervaar ik in hoge mate bij de deelnemers aan mijn “echt in balans programma”. Pas na het programma – wanneer ze zich energieker voelen, zoveel meer rust hebben in hun hoofd, een ontspannen lichaam ervaren, maar ook dingen als een mooiere huidgezonder haar, een plattere buikmeer focus en positieve gedachten – realiseren ze zich dat ze daarvoor niet echt gezond waren. Maar als je nooit de energie hebt ervaren die ik heb, dan heb je ook geen idee hoe dat voelt. 

Daarom is het zo belangrijk dat jij je lichaam geeft wat het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Op korte termijn kleine klachten die op lange termijn uitmonden in echte pijn als je zoveel tekorten voor een langere periode hebt. 

Ik hoop dat als je jezelf herkent in dit verhaal je je voordeel doet met mijn tips.

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders