Ik denk dat iedereen dit bekende tussendoortje wel kent: bananenbrood. Super simpel om zelf te maken en ontzettend lekker met een laag pindakaas. Ik geef verschillende opties om het je nog makkelijker te maken en nog lekkerder!
Geef je lichaam wat het nodig heeft!
Als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut weet ik maar al te goed hoe belangrijk voeding en supplementen zijn. Daarom werk ik al een tijdje samen met Vitaily. Wij hebben onze krachten gebundeld, want samen kunnen we veel mensen helpen aan meer energie en een gezond en blij lijf. Zo maak ik heerlijke recepten voor hun leden en zo verzorgen zij de supplementen voor mijn cliënten in mijn programma’s!
In deze blog vertel ik je precies welke supplementen jij (en iedereen) dagelijks nodig heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek en waarom ik kies voor Vitaily. Ik verklap alvast een ding: het is echt veel goedkoper dan alles los kopen.
Voor Vitaily maakte ik dit makkelijke en echt allerlekkerste bananenbrood. Nu ben ik natuurlijk benieuwd… ga jij deze ook bakken?
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
Makkelijk bananenbrood
Wat heb je nodig:
- 200 gram havermeel, amandelmeel of volkorenmeel
- 4 super goed rijpe bananen met bruine stippen 😉
- 3 eieren
- 4 tl bakpoeder
- 1 tl koekkruiden of kaneel of speculaas of allemaal 😉
- 1 goede snuf zout
Optioneel: voeg rozijnen toe.
Bereiding:
- Verwarm de oven op 175 graden. Let op! Iedere oven is anders.
- Bedek de bakvorm met een velletje bakpapier.
- Meng in de blender of in een keukenmachine de bananen, eieren, havermeel, kruiden en bakpoeder.
- Schenk het mengsel in het blik.
- Voeg eventueel rozijnen toe en roer door.
- Bak de cake 45 minuten en controleer met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
- Haal daarna uit de oven, laat volledig afkoelen en zet hem dan een paar uur in de koelkast. Bewaar hem ook na aansnijden in de koelkast.
EXTRA EXTRA lekker met een kop warme chocolademelk. Maar dan wel de gezonde versie die je gelukshormoon een BOOST geeft. Ik gebruik DEZE!
Liefs,
Charlotte
1 reactie op “Meest simpele en lekkerste bananenbrood”
Heeey! Kunnen jullie voor https://dayvita.nl ook een keer zon overheerlijk bananenbrood bakken?