Wat een heerlijke smaakcombinatie en perfect voor op een koude, winterse dag. Een vegetarische linzen stamppot, omdat we allemaal wel iets minder vlees mogen eten. Deze wil je niet missen!
Peulvruchten
Wist je dat linzen supergezond zijn? Linzen zijn rijk aan vezels, eiwitten en ijzer. Daar wordt je lichaam ontzettend blij van, want door de juiste voedingsstoffen krijg jij een betere spijsvertering, hoger energieniveau en een betere weerstand!
Linzen stamppot
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 2 eieren
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje linzen
- 1 zoete ui
- 500 gram aardappelen
- 500 gram pastinaak
- 1 tomaat
- 60 ml Turkse Yoghurt
- 1 handje rucola
- peper & zout
- Schil de aardappels en de pastinaak. Kook water met behulp van de waterkoker. Je kunt de aardappels en pastinaak gewoon tegelijk koken in circa 18-20 minuten.
- Was de tomaat en halveer deze. Bak de tomaat in een beetje olijfolie. Haal de tomaat uit de pan en leg apart op een bordje.
- Snipper de zoete ui fijn.
- Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Bak de ui en knoflook circa 2 minuten in een beetje olijfolie of kokosvet.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af met water. Zodra de ui goudbruin kleurt, bak je de linzen nog een paar minuten mee. Ongeveer 2 tot 3 minuten, anders wordt het een prutje.
- Giet de aardappels en pastinaak af en stamp ze fijn. Breng het stamppotje op smaak met de Turkse yoghurt en een snufje zout en peper. Roer als laatste de linzen, ui en knoflook erdoorheen!
- Kook de eieren, pel ze en snijd ze in tweeën.
- Breng de gegrilde tomaat op smaak met peper en zout.
- Leg de eieren en tomaat tenslotte nog op de stamppot en eet smakelijk!
PS Zin gekregen in nog meer stamppot? Probeer deze met pompoen dan ook eens.