Zo wordt NEE zeggen voor jou een makkie! - Charlie's Kitchen

Zo wordt NEE zeggen voor jou een makkie!

Kan jij moeilijk nee zeggen? Weet je niet HOE je nee moet zeggen of zeg je nooit nee tegen een ander? Lees dan snel verder, want ik vertel je waarom je geen nee kan zeggen en leer je hoe je WEL makkelijk nee kan zeggen zonder een ander af te wijzen!

HOE DAN?

Ik ben zelf ook enorm schuldig geweest aan geen NEE kunnen zeggen. Ik heb natuurlijk niet voor niks een dikke vette burn-out gehad en ben ook daarna nog meerdere keren op mijn bips gevallen hoor. Eerlijk is eerlijk, het leven is vallen en opstaan en we blijven leren en groeien. 

Een van de meest gestelde vragen in mijn “Echt in balans programma” is: ik vind het nog steeds moeilijk om nee te zeggen of ik kan geen nee zeggen of ik weet niet HOE ik nee moet zeggen.

Laten we daarmee beginnen. Daar kan ik je direct mee helpen. Zo zeg je nee: NEE. hahaha 

Nee, even zonder dollen, ik ga je vertellen waarom je geen nee kan zeggen en ik ga je vertellen hoe jij kan leren VAKER nee te gaan zeggen. Beloof jij mij dan dat je mij laat weten wanneer je deze methode hebt toegepast? Ik noem dit namelijk de deur dicht methode

Alles begint bij jezelf

Jij kan geen nee zeggen omdat je niet echt weet wie je bent, wie je wil zijn en HOE jij je wil voelen. Mooie vragen om direct mee aan de slag te gaan. Schrijf ze op. Want als er dan iets van jou gevraagd wordt, dan kan jij bedenken of dit past bij wie je wil zijn, wie je bent of hoe jij je op dit moment wil voelen. Past het niet? Dan zeg je NEE. Zeg je toch JA dan zeg je dus NEE tegen jezelf. En wijs je jezelf af. En dat is heel lelijk. Dat betekent dat jij jezelf en je verlangens en wensen niet belangrijk genoeg vindt. En zo hoort het niet; want een nee tegen een ander is een ja tegen jezelf. 

zo wordt nee zeggen voor jou een makkie, echtinbalans

Maar dan komen we bij dat woord NEE. Want waarom vinden we dat toch verdomd lastig om te zeggen? Dit heeft alles te maken met eigenwaarde en onzekerheid. En daarmee bedoel ik je druk maken om wat de ander vindt en wat de ander zal denken als jij NEE zegt EN het heeft te maken met jouw manier van communiceren. DIE IS NIET HELDER!

Ja, dat blijft een lastige en daarom werken we in mijn coaching programma heel veel aan heldere communicatie. Dat is namelijk het antwoord op het krijgen van een lichter leven. Heldere communicatie maakt alles zoveel makkelijker en duidelijker.

Maar HOE communiceer je duidelijk bij NEE zeggen?

De deur dicht methode

Ik ga je op weg helpen met De ––  ik doe de deur dicht methode– 

Deze bestaat uit 3 communicatiemomenten:

  1. Nee zeggen + uitleg over waarom je nee zegt;
  2. Uitleg als je WEL ja zou zeggen – wat is het gevolg;
  3. Kom met een liefdevol of briljant ‘wat-wel-bij-jou-past- tegenvoorstel, dat niet geweigerd kan worden!

Ik ga een heel simpel voorbeeld delen. Jij bent uitgenodigd voor de kinderverjaardag van een goede vriendin of je zus. Dat voelt als moeten, je kan immers je zus of beste vriendin niet laten zitten toch? Maar je voelt je moe, futloos en overprikkeld. Je hebt de behoefte en het verlangen om even wat tijd met jezelf te hebben. Je kent jezelf namelijk en weet dat als je zo doorgaat je de volgende dagen een enorm gebrek hebt aan energie, je achter de feiten aanloopt, je kattig bent tegen alles en iedereen, je emotie hoog ligt en wellicht gaat werken ook wel amper tot niet. Nu even een stapje terugnemen is waar jij naar verlangt. 

Jij belt je zus en vriendin en pakt het nummer 1 heldere communicatie moment op door NEE te zeggen met een uitleg waarom je nee zegt. 
Hey zus of hey lieve vriendin, luister. Ik wil de verjaardag van vandaag even aan mij voorbij laten gaan. Ik voel mij ontzettend moe, futloos en ben volledig overprikkeld.

Nu gaan we naar heldere communicatie moment twee; wat gebeurt er als je wel JA zegt.
Als ik straks wel naar jullie verjaardag kom ga ik volledig over mijn grenzen. Alles voelt voor nu even als teveel, emotie zit hoog en ben overprikkeld. Overprikkeld zijn is voor mij weinig om mij heen aankunnen, want als ik op deze weg doorga, dan weet ik dat ik er de komende dagen nog af lig, achter de feiten aanloop en kattig ben tegen alles en iedereen. Ik verlang naar even een avond met mijzelf, op tijd een stapje terug en aan de lader. 

Dan gaan we naar fase 3. Ik doe een goed voorstel waar ze niet omheen kunnen. 
Maar ik wil dit bijzondere moment natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Ik ben zo blij dat ik dit eerlijk bij je neer kan leggen. Wat denk je ervan als ik donderdag naar je toe kom, taart meeneem en we samen daarna met de kids naar de speeltuin gaan? Hebben wij ook even samen wat quality time.

Hoor je wat ik doe?

Hoor je wat ik doe?
Hoor je hoe helder?

En dit is slechts een voorbeeld. 
En stel, jij zou die zus of vriendin zijn. Hoe zou jij het vinden. Zou jij degene afwijzen omdat ze zich kwetsbaar opstelt? Zou jij van je zus of vriendin verlangen dat ze zichzelf wegcijfert en dagen moet boeten voor die ene verjaardag?
Nee toch?

Ik gebruik de deur dicht methode BIJ ALLES. Van privé tot business. En mijn leven is echt compleet veranderd. Nee zeggen is voor mij een MAKKIE!

Dit en nog veel meer en veel dieper doe ik elke dag met de mensen die ik coach. Want de verandering start in je hoofd en bij jezelf.

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders