Deze kerst maak jij grote indruk met dit makkelijke voorgerecht: een frisse kipcocktail met groene appel.
Kip of toch niet?
Heb jij ook zo’n zin in kerst? Ik kan mij in november al verheugen op de fijnste en leukste maand van het jaar: december. Een heel jaar achter de rug en je mag even achterover zitten met de mensen die je liefhebt en met elkaar lekker eten. Eten = verbinden!
Nu zijn we niet allemaal een keukenprins of -prinses en dat hoeft ook helemaal niet. Maar een keer wat anders dan gourmet of het stamppotbuffet is ook wel eens leuk toch?
Dit voorgerecht kan je met kip maken, maar als tip geef ik ook de optie garnalen en in plaats van appel is mango ook heerlijk. Geloof mij: een culinaire opwinding haha!
Frisse kipcocktail
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 75 gram gerookte kip, in blokjes
- 1/2 groene appel, in blokjes
- 2 handjes gemengde sla
- 1/5 komkommer, in blokjes
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 1 el mayonaise
- 1/4 rode ui, in halve maantjes
- Hazelnoten
- Vul de glaasjes als eerste met de gemengde salade.
- Meng in een bakje de citroensap met mayonaise en voeg eventueel peper en zout toe.
- Meng in een kom de appel, komkommer, hazelnoten en rode ui.
- Vul het glas met het mengsel en sluit af met de citroenmayonaise dressing.
Optioneel: vervang de kip door garnalen. En de appel door mango!