Een keukenramp of juist een keukenprinses? Krijg je de hele schoonfamilie over de vloer en probeer je de kerstdagen alleen maar te overleven? Of wil je juist indruk maken op een klein gezelschap en sta je daar met liefde voor in de keuken? Deze kookboeken zijn je redding!

Geen stress!

Kim van #teamcharlie verzamelde de fijnste boeken voor in de keuken om de feestdagen te overleven. Hoe lang of kort je ook in de keuken wil staan!

1. Donna Hay – Het Kerst Kookboek

Verschillende bekende televisiechefs, waaronder Jamie Oliver en onze eigen Rudolf van Veen, hebben hun ‘guide’ voor de feestdagen al een paar jaar in de schappen liggen. De Australische Donna Hay ontbrak in dat rijtje, maar eindelijk bracht ze dit jaar haar Kerstkookboek uit!

Geschikt voor de kookliefhebbers onder ons en dan vooral de mensen die van desserts houden. Het leeuwendeel van het boek bestaat uit oogstrelende desserts, zoete verrassingen om de show te stelen en het breedste scala aan kerstkoekjes. Daarnaast staan er een aantal bijzonder handige ‘how to’s in voor hoofdgerechten van formaat en – mijn favoriet – de appetizers.

Minder geschikt voor mensen die voor een makkelijke kerst gaan en bij het ultieme dessert aan Vienetta denken.

2. Chocolaterie – Hidde de Brabander

Ben je verantwoordelijk voor het dessert dit jaar en wil je indruk maken met een chocoladesculptuur (of een ander #chocoporn moment)? Hidde den Brabander heeft het ultieme Chocoladeboek uitgebracht met dé uitleg over verschillende bonen, stap-voor-stap technieken en de lekkerste recepten.

Geschikt voor iedereen die houdt van het fijnere werk in de keuken en graag meer en mooiere gerechten met chocolade op tafel wil zitten.

Minder geschikt voor mensen die het liefste vlees eten (of niet van chocolade houden).

3. Masterclass Cocktails – Tess Posthumus

Skip je het eten en ga je liever meteen aan de drank? Tess Posthumus bracht het vierde deel uit in de Carrera Culinair-reeks. Stap voor stap legt ze uit hoe je de lekkerste cocktails maakt. Zowel oude klassiekers als nieuwe, hippe variaties passeren de revue.

Geschikt voor de thuisshaker, die de standaard wijntjes overslaat of zijn gasten wil verrassen met het ultieme aperitief. Genoeg keuze en vermoedelijk allemaal lekker. Voor de non-alcoholica’s: Tess heeft ook een aantal mocktails opgenomen in het boek, dus jullie kunnen vrolijk meedrinken!

Minder geschikt voor iedereen die liever gewoon een biertje drinkt.

4. Gourmet Pret met Danny – Danny Jansen

Ben je dat gourmetstel van je schoonouders al zat voordat je het gezien hebt, omdat ze ieder jaar met hetzelfde suffe vlees aan komen zetten? Of wil je lekker makkelijk, maar toch iets culinairder aan de gang? Danny Jansen komt met het ultieme gourmetboek, waardoor ieder pannetje weer een culinaire verrassing is.

Geschikt voor iedereen die deze kerst geen stress wil, maar wel wil genieten van iets bijzonders. Je hoeft geen uren in de keuken te staan voor een heerlijk avondje eten. Daarnaast kan iedereen zijn favoriete gerechtjes maken, dus geen gezeur dat iemand iets niet lust. Je hoeft alleen maar met wat ingrediënten te spelen, dus als je het avontuur niet schuwt… Ga ervoor.

Minder geschikt voor mensen die de hele kerst het liefst in de keuken staan om de schoonfamilie te ontvluchten 😉

5. Delicious Kersteditie

Word je blijer van alle Kerst-magazines die uitkomen? Dan raden wij zeker de Delicious Kersteditie aan! Boordevol inspiratie en een menu voor iedereen. Van een vegetarisch menu tot een luxe menu: keuzes te over.

Niet geschikt voor mensen die last krijgen van keuzestress haha!

WINACTIE

Wij mogen van Danny Jansen een boek weggeven!
Laat hieronder een reactie achter wat er volgens jou niet op de gourmettafel niet mag ontbreken.
Winnaar: Ilona

Namens #TEAMCHARLIE wensen wij jullie hele fijne feestdagen!