Deze kookboeken helpen jou de feestdagen door! - Charlie's Kitchen

Deze kookboeken helpen jou de feestdagen door!

Een keukenramp of juist een keukenprinses? Krijg je de hele schoonfamilie over de vloer en probeer je de kerstdagen alleen maar te overleven? Of wil je juist indruk maken op een klein gezelschap en sta je daar met liefde voor in de keuken? Deze kookboeken zijn je redding!

Geen stress!

Kim van #teamcharlie verzamelde de fijnste boeken voor in de keuken om de feestdagen te overleven. Hoe lang of kort je ook in de keuken wil staan!

1. Donna Hay – Het Kerst Kookboek

Verschillende bekende televisiechefs, waaronder Jamie Oliver en onze eigen Rudolf van Veen, hebben hun ‘guide’ voor de feestdagen al een paar jaar in de schappen liggen. De Australische Donna Hay ontbrak in dat rijtje, maar eindelijk bracht ze dit jaar haar Kerstkookboek uit!

Geschikt voor de kookliefhebbers onder ons en dan vooral de mensen die van desserts houden. Het leeuwendeel van het boek bestaat uit oogstrelende desserts, zoete verrassingen om de show te stelen en het breedste scala aan kerstkoekjes. Daarnaast staan er een aantal bijzonder handige ‘how to’s in voor hoofdgerechten van formaat en – mijn favoriet – de appetizers.

Minder geschikt voor mensen die voor een makkelijke kerst gaan en bij het ultieme dessert aan Vienetta denken.

2. Chocolaterie – Hidde de Brabander

Ben je verantwoordelijk voor het dessert dit jaar en wil je indruk maken met een chocoladesculptuur (of een ander #chocoporn moment)? Hidde den Brabander heeft het ultieme Chocoladeboek uitgebracht met dé uitleg over verschillende bonen, stap-voor-stap technieken en de lekkerste recepten.

Geschikt voor iedereen die houdt van het fijnere werk in de keuken en graag meer en mooiere gerechten met chocolade op tafel wil zitten.

Minder geschikt voor mensen die het liefste vlees eten (of niet van chocolade houden).

3. Masterclass Cocktails – Tess Posthumus

Skip je het eten en ga je liever meteen aan de drank? Tess Posthumus bracht het vierde deel uit in de Carrera Culinair-reeks. Stap voor stap legt ze uit hoe je de lekkerste cocktails maakt. Zowel oude klassiekers als nieuwe, hippe variaties passeren de revue.

Geschikt voor de thuisshaker, die de standaard wijntjes overslaat of zijn gasten wil verrassen met het ultieme aperitief. Genoeg keuze en vermoedelijk allemaal lekker. Voor de non-alcoholica’s: Tess heeft ook een aantal mocktails opgenomen in het boek, dus jullie kunnen vrolijk meedrinken!

Minder geschikt voor iedereen die liever gewoon een biertje drinkt.

4. Gourmet Pret met Danny – Danny Jansen

Ben je dat gourmetstel van je schoonouders al zat voordat je het gezien hebt, omdat ze ieder jaar met hetzelfde suffe vlees aan komen zetten? Of wil je lekker makkelijk, maar toch iets culinairder aan de gang? Danny Jansen komt met het ultieme gourmetboek, waardoor ieder pannetje weer een culinaire verrassing is.

Geschikt voor iedereen die deze kerst geen stress wil, maar wel wil genieten van iets bijzonders. Je hoeft geen uren in de keuken te staan voor een heerlijk avondje eten. Daarnaast kan iedereen zijn favoriete gerechtjes maken, dus geen gezeur dat iemand iets niet lust. Je hoeft alleen maar met wat ingrediënten te spelen, dus als je het avontuur niet schuwt… Ga ervoor.

Minder geschikt voor mensen die de hele kerst het liefst in de keuken staan om de schoonfamilie te ontvluchten 😉

5. Delicious Kersteditie

Word je blijer van alle Kerst-magazines die uitkomen? Dan raden wij zeker de Delicious Kersteditie aan! Boordevol inspiratie en een menu voor iedereen. Van een vegetarisch menu tot een luxe menu: keuzes te over.

Niet geschikt voor mensen die last krijgen van keuzestress haha!

WINACTIE

Wij mogen van Danny Jansen een boek weggeven!
Laat hieronder een reactie achter wat er volgens jou niet op de gourmettafel niet mag ontbreken.
Winnaar: Ilona

Namens #TEAMCHARLIE wensen wij jullie hele fijne feestdagen!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

8 reacties op “Deze kookboeken helpen jou de feestdagen door!”

  1. Avatar
    MONIQUE de vries

    Wat een super fijne kookboeken allemaal. En een hele leuke winactie. Wat bij ons bij de gourmet zeker niet mag ontbreken, zijn groente als paprika, ui en champignons. Heerlijk als smaakmaker bij het eten.

  2. Avatar

    Sinds ik je #inbalans programma heb gevolgd zeg ik dat groente niet mag ontbreken tijdens gourmetten. Het geeft mij zoveel energie om dit te eten, dat we dit jaar meer groente dan vlees zullen hebben op tafel.

  3. Avatar

    Wij gourmetten niet alleen met kerst, maar ook met verjaardagen en andere bijzonderheden. Dus zeker zo’n 5-6 keer per jaar. Wat absoluut niet mag ontbreken zijn de perziken uit blik en de zelfgemaakte augurkensaus. Dit is al jaren een (gekke) traditie bij ons thuis! Daarnaast eten wij sinds een aantal jaar veel meer groente. Dus ook verschillende groentes mogen niet ontbreken. Ik ben erg benieuwd naar het gourmet-boek!

  4. Avatar

    Wat zeker niet mag ontbreken zijn de champignons die ik graag over de hele plaat uitstrooi en mijn broertje die dan boos wordt omdat hij champignons haat haha 😉 Voor hem dan een eitje of pannenkoekenmix voor in de pannetjes, dan is hij ook weer blij. Misschien dat het boek van Danny ons wat meer inspiratie geeft oh en hoe kon ik het vergeten: knoflook- en kerriesaus! Wel zelfgemaakt natuurlijk

    1. Avatar

      Geklutste eitjes (of nou ja, lijk wel een prinses haha, wil ze ook best zelf klutsen hoor). Maar dan kan je dus heerlijke omeletjes bakken in de pannetjes. Ik gooi er dan lekker diverse groente bij en wat kaas . En als je ook aardappelschijfjes hebt liggen, dan kan je ook mini tortilla’s maken !

  5. Avatar

    Bij ons staat standaard op het gourmet menu de shaslick! In allerlei vormen: kip, varken, garnalen, zalm en ook helemaal vega. Je kunt er alle kanten mee op 🙂 heerlijk!

  6. Avatar

    Wat een leuke win-actie… zeker mogen de vegetarische gerechtjes niet ontbreken op de feestelijke gourmettafel fijne dagen

  7. Avatar

    Ik word altijd heel hebberig van dit soort lijstjes! En wat er niet mag ontbreken? Mooie stukjes vis. En pannenkoekjes. Dat blijf ik leuk vinden in van die kleine pannetjes. Met lekkere kaas erop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders