Deze week in de kookboekentest van Kim niemand minder dan Radmillo Soda. Een (h)eerlijk voedzaam recept als lunch of misschien als hapje bij een heerlijk glas Chardonnay.

Hi! Ik ben Kim

Hi! Ik ben Kim en speur door de stapels kookboeken die wekelijks verschijnen naar de leukste en deel daaruit de lekkerste recepten. Deze keer uit “Echt Radmillo”.

Boek: Echt Radmillo

Auteur: Radmillo Soda

Wie is die Radmillo ook al weer?

Kennen jullie het programma Obese nog? Daarin hielp Radmillo samen met Wendy van Dijk mensen met meer dan een maatje meer om af te vallen. Hij is eigenaar van gym Soda en hij is oud-bokser. Hij propageert al jaren een gezonde lifestyle en bracht meerdere boeken uit.

Echt Radmillo is zijn eerste boek uit 2014 met voedingsadvies en een stapel recepten. Eerlijk gezegd heb ik het boek nooit echt gelezen, voornamelijk omdat ik mijn eigen weg aan het zoeken was in de voedingswereld. Maar de recepten zijn lekker en healthy, dus een mooie reden om het boek er toch maar weer een keer bij te pakken.

kalkoenrolletjes gevuld met groenten, Radmillo Soda, voedzaam, lunch of hapje.

Kalkoenrolletjes gevuld met groenten

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)

 • 2 kalkoenschnitzels
 • 1 tl olie
 • Zout en peper
 • 75 gram tomaat-olijftapenade
 • 50 gram spinazie
 • 1/2 courgette in plakken
 • 1 wortel in lange ‘lucifers’ gesneden
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Wok de spinazie kort tot het geslonken is, laat afkoelen en knijp het vocht eruit.
 3. Kook/stoom de courgette en wortel beetgaar.
 4. Bestrijk de kalkoen met de tapenade en beleg met spinazie, wortel en courgette. Rol de kalkoen strak op en zet vast met slagerstouw of een satéprikker.
 5. Braad dit alles aan in de olie, leg ze daarna in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 30 minuten in de oven.
 6. Haal uit de oven, verwijder het touw of de prikkers en serveer bijvoorbeeld met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Liefs,
Charlie & Kim