fbpx

Het recept met slechts 5 ingrediënten voor zelfliefde!

Zelfliefde. Ik heb zelf helemaal niks met het woord. Ik denk dat ik het ook bijna nooit gebruik tijdens coaching. Zelfliefde, heb jezelf lief. Vind je jezelf het wel waard? Vind je jezelf goed genoeg?

Maar dingen uit liefde voor jezelf doen, dat is wat anders. Voor jouw geluk, succes, energieniveau en balans maakt dat soort dingen jouw leven oprecht gewoon veel leuker en vooral veel lichter. Klinkt zweverig he?

Maar wat nu als ik je vertel dat jij die berg (ook wel het leven) niet hoeft te beklimmen met een rugzak met 10 bakstenen?

 

5 ingrediënten voor zelfliefde

Dat je door de juiste keuzes voor jezelf onderweg, door de juiste manier van naar jezelf kijken tijdens het beklimmen van deze berg, je minder frustratie ervaart. Minder teleurstelling, geen hangend koppie dat wil opgeven maar een heerlijke flow van in beweging zijn. Het leven en in beweging zijn en elke keer weer nieuwe antwoorden vinden. Antwoorden die je elke keer weer terugbrengen naar jouw pad.

Het allerbelangrijkste en fijnste in mijn ogen in het leven is jezelf volledig accepteren in welke staat je ook bent. Dik, dun, moe, gestrest en noem het allemaal maar op. We need our dark sides to see more light. Door de misschien iets minder leuke kanten van ons worden de leukere en betere kanten wel steeds helderder. Want omdat jij je waarschijnlijk niet fijn voelt bij het katten tegen de kinderen weet je dat je een moeder wil zijn die niet kat tegen de kinderen. We hebben alle kanten van onszelf nodig voor een totale staat van zijn!

Tijdens mijn burn out ging ik aan de slag met de eigenschappen die ik helemaal niet leuk vond van mezelf en die ik absoluut niet wilde accepteren. Dit was voornamelijk de boosheid en woede. Wat mij enorm heeft geholpen is de volgende zin met regelmaat opzeggen. Dit is trouwens ook een mooie oefening die jij zo kan overnemen:

Hoewel ik snel boos en driftig word, accepteer ik mezelf volledig en heb ik mijzelf extra lief.

Ja, dit voelt misschien een beetje gek en onwennig. Maar je onbewuste is naïef en bijna alles wat je voorschotelt aan je onderbewuste neemt ze aan als waarheid. Na een tijdje ga je het voelen en echt geloven. Herhaling is hiervoor belangrijk. En het loslaten van het hoe en wanneer.

Het jezelf waard vinden start ook bij echt jezelf durven zijn

Luisteren naar wat jij echt wil en niet naar wat de omgeving van jou verlangt. De grootste druk van buiten komt uit jezelf. Als andere mensen iets van je verlangen en dat triggert jou, ligt dat nooit aan hun, dat is het zaadje in jou dat vindt dat jij dat moet doen, want alleen dan vind jij jezelf goed genoeg. En dat is geen zelfliefde.

Als je weinig zelfliefde hebt dan word je – in mijn ogen – geleefd in plaats van dat je jouw leven leeft. Je cijfert jezelf weg zodat anderen tevreden zijn over jou. De vraag is echter: wanneer ben jij tevreden met jezelf?

Een volgende stap naar meer liefde voor jezelf is je EGO loslaten

Je kent het wel; dat stemmetje dat je altijd vertelt; zal je dit nou wel doen, wat vinden ze dan van mij, eet toch lekker op en begin maandag opnieuw enz. enz. Dat stemmetje is jouw JBF, your jealous best friend. Zij wil niet dat jij gelukkig bent, je doelen behaalt, succesvol bent, energiek bent of in balans. NEE, zij wil beter zijn dan jij.

Ik noem mijn EGO Svetlana. Ja, she is bitch maar ik draag haar altijd bij mij dus ik vecht niet. Ik heb haar geaccepteerd, ik weet dat ze er is, ik hoor de opmerkingen maar ik laat ze gaan als wolkjes. Maar soms twijfel ik en dan stel ik mijzelf de vragen: draagt dit bij aan mijn geluk? Succes? Energie? Balans? NEE? AHHHHH Svetlana was even op bezoek. Dus wat zou ik nu wel kunnen doen?

En uit liefde voor jezelf mag je echt goed voor jezelf zorgen. Je bent het namelijk echt waard. Geen zelfliefde is de oorzaak achter gezondheidsproblemen. Denk aan overgewicht bijvoorbeeld, eetbuiten of een slecht eetpatroon wat weer leidt tot weinig energie. Jouw lichaam werkt elke dag voor jou. Je krijgt een nieuwe dag, je kan voelen, ruiken en zien. Je kan lopen en misschien wel je kinderen knuffelen of je partner. Dat lichaam geeft jou zoveel. Nu mag jij het iets teruggeven. Dat is pure, echte liefde. Geef je lichaam wat je normaal aan een ander zou geven 😉

Alles start in ons hoofd en ik weet als geen ander hoe hard we kunnen zijn voor onszelf. Ik ben een kampioen in mijzelf keihard afrekenen. Dit komt voort uit vroeger, vroeger speelde ik basketbal in de eredivisie en ik moest KEIHARD trainen voor mijn plek tussen oudere meiden. Ik werd tot het uiterste gedreven. Wanneer ik dacht alles te geven zei mijn trainer: JIJ KAN ALTIJD HARDER EN MEER. Met als resultaat dat ik in de prullenbak stond te kotsen. Alles geven. En dit heeft mij zoveel gebracht in het leven maar ook een burn out. Het leven is topsport mensen, TOPSPORT en voor topsporters is RUST nog belangrijker dan actie. Dus, wees minder hard voor jezelf en gun jezelf dat moment aan de lader, dat moment van de juiste voeding, want jouw brandstof is dat moment dat jij je even gaat onderdompelen in liefde. Iemand die misschien voor jou een keer een kopje koffie zet of jou een keer een knuffel geeft.

Dus mijn eerste 5 tips voor meer zelfliefde zijn:

 1. Jezelf accepteren;
 2. Echt jezelf zijn;
 3. Leer je JBF kennen;
 4. Zorg goed voor jezelf;
 5. Wees minder hard voor jezelf.

5 ingrediënten voor zelfliefde, zelfliefde

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer mooie stapjes naar dat doel. En die ga ik zeker later in dit jaar nog met jullie delen bij de #echtinbalans podcast.  En het is niet makkelijk, want als het makkelijk zou zijn zou iedereen het doen en zou iedereen zich zoveel beter voelen. Alles heeft een prijs. En daarmee bedoel ik niet altijd geld, maar ook tijd en energie. Dus ben jij het waard om tijd en energie te steken in jezelf. En dan in de heerlijke bewegingsflow de rest van het leven ontdekken. Ik teken ervoor, en gelukkig ben ik al heel ver op weg. Maar ondanks dat ik geen rugzak meer heb met 10 bakstenen kom ik zeker tijdens die berg beklimmen (het leven dus) nog best vaak gaten, hobbels en takken tegen. Maar met de juiste energie, de juiste mensen om mij heen en de juiste balans kan ik alles aan. En dat geeft zo’n diep vertrouwen. Dat gun ik jou ook!

Denk je nu OHHHH… kon ik mij maar zo voelen, maar waar moet ik beginnen? HELP!
Hou dan zeker even mijn pagina in de gaten, want de deuren van mijn echt in balans programma zijn weer OPEN!!!

www.echtinbalans.nl

Elke vrijdag komt er op mijn podcast kanaal een nieuwe aflevering online, simpel en praktisch. En slechts 25 minuten per aflevering. Luisteren kan via Deezer, Itunes, Spotify of je favoriete podcast-app. Zoek dan bij podcasts naar #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
 • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
 • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
 • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
 • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
 • Heb je vaak negatieve gedachten?
 • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
 • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
 • rust
 • energie
 • balans
 • een gezonde relatie met eten
 • ritme
 • structuur
 • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
 • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
 • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
 • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
 • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
 • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
 • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
 • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform