Het recept met slechts 5 ingrediënten voor zelfliefde! - Charlie's Kitchen

Het recept met slechts 5 ingrediënten voor zelfliefde!

Zelfliefde. Ik heb zelf helemaal niks met het woord. Ik denk dat ik het ook bijna nooit gebruik tijdens coaching. Zelfliefde, heb jezelf lief. Vind je jezelf het wel waard? Vind je jezelf goed genoeg?

Maar dingen uit liefde voor jezelf doen, dat is wat anders. Voor jouw geluk, succes, energieniveau en balans maakt dat soort dingen jouw leven oprecht gewoon veel leuker en vooral veel lichter. Klinkt zweverig he?

Maar wat nu als ik je vertel dat jij die berg (ook wel het leven) niet hoeft te beklimmen met een rugzak met 10 bakstenen?

 

5 ingrediënten voor zelfliefde

Dat je door de juiste keuzes voor jezelf onderweg, door de juiste manier van naar jezelf kijken tijdens het beklimmen van deze berg, je minder frustratie ervaart. Minder teleurstelling, geen hangend koppie dat wil opgeven maar een heerlijke flow van in beweging zijn. Het leven en in beweging zijn en elke keer weer nieuwe antwoorden vinden. Antwoorden die je elke keer weer terugbrengen naar jouw pad.

Het allerbelangrijkste en fijnste in mijn ogen in het leven is jezelf volledig accepteren in welke staat je ook bent. Dik, dun, moe, gestrest en noem het allemaal maar op. We need our dark sides to see more light. Door de misschien iets minder leuke kanten van ons worden de leukere en betere kanten wel steeds helderder. Want omdat jij je waarschijnlijk niet fijn voelt bij het katten tegen de kinderen weet je dat je een moeder wil zijn die niet kat tegen de kinderen. We hebben alle kanten van onszelf nodig voor een totale staat van zijn!

Tijdens mijn burn out ging ik aan de slag met de eigenschappen die ik helemaal niet leuk vond van mezelf en die ik absoluut niet wilde accepteren. Dit was voornamelijk de boosheid en woede. Wat mij enorm heeft geholpen is de volgende zin met regelmaat opzeggen. Dit is trouwens ook een mooie oefening die jij zo kan overnemen:

Hoewel ik snel boos en driftig word, accepteer ik mezelf volledig en heb ik mijzelf extra lief.

Ja, dit voelt misschien een beetje gek en onwennig. Maar je onbewuste is naïef en bijna alles wat je voorschotelt aan je onderbewuste neemt ze aan als waarheid. Na een tijdje ga je het voelen en echt geloven. Herhaling is hiervoor belangrijk. En het loslaten van het hoe en wanneer.

Het jezelf waard vinden start ook bij echt jezelf durven zijn

Luisteren naar wat jij echt wil en niet naar wat de omgeving van jou verlangt. De grootste druk van buiten komt uit jezelf. Als andere mensen iets van je verlangen en dat triggert jou, ligt dat nooit aan hun, dat is het zaadje in jou dat vindt dat jij dat moet doen, want alleen dan vind jij jezelf goed genoeg. En dat is geen zelfliefde.

Als je weinig zelfliefde hebt dan word je – in mijn ogen – geleefd in plaats van dat je jouw leven leeft. Je cijfert jezelf weg zodat anderen tevreden zijn over jou. De vraag is echter: wanneer ben jij tevreden met jezelf?

Een volgende stap naar meer liefde voor jezelf is je EGO loslaten

Je kent het wel; dat stemmetje dat je altijd vertelt; zal je dit nou wel doen, wat vinden ze dan van mij, eet toch lekker op en begin maandag opnieuw enz. enz. Dat stemmetje is jouw JBF, your jealous best friend. Zij wil niet dat jij gelukkig bent, je doelen behaalt, succesvol bent, energiek bent of in balans. NEE, zij wil beter zijn dan jij.

Ik noem mijn EGO Svetlana. Ja, she is bitch maar ik draag haar altijd bij mij dus ik vecht niet. Ik heb haar geaccepteerd, ik weet dat ze er is, ik hoor de opmerkingen maar ik laat ze gaan als wolkjes. Maar soms twijfel ik en dan stel ik mijzelf de vragen: draagt dit bij aan mijn geluk? Succes? Energie? Balans? NEE? AHHHHH Svetlana was even op bezoek. Dus wat zou ik nu wel kunnen doen?

En uit liefde voor jezelf mag je echt goed voor jezelf zorgen. Je bent het namelijk echt waard. Geen zelfliefde is de oorzaak achter gezondheidsproblemen. Denk aan overgewicht bijvoorbeeld, eetbuiten of een slecht eetpatroon wat weer leidt tot weinig energie. Jouw lichaam werkt elke dag voor jou. Je krijgt een nieuwe dag, je kan voelen, ruiken en zien. Je kan lopen en misschien wel je kinderen knuffelen of je partner. Dat lichaam geeft jou zoveel. Nu mag jij het iets teruggeven. Dat is pure, echte liefde. Geef je lichaam wat je normaal aan een ander zou geven 😉

Alles start in ons hoofd en ik weet als geen ander hoe hard we kunnen zijn voor onszelf. Ik ben een kampioen in mijzelf keihard afrekenen. Dit komt voort uit vroeger, vroeger speelde ik basketbal in de eredivisie en ik moest KEIHARD trainen voor mijn plek tussen oudere meiden. Ik werd tot het uiterste gedreven. Wanneer ik dacht alles te geven zei mijn trainer: JIJ KAN ALTIJD HARDER EN MEER. Met als resultaat dat ik in de prullenbak stond te kotsen. Alles geven. En dit heeft mij zoveel gebracht in het leven maar ook een burn out. Het leven is topsport mensen, TOPSPORT en voor topsporters is RUST nog belangrijker dan actie. Dus, wees minder hard voor jezelf en gun jezelf dat moment aan de lader, dat moment van de juiste voeding, want jouw brandstof is dat moment dat jij je even gaat onderdompelen in liefde. Iemand die misschien voor jou een keer een kopje koffie zet of jou een keer een knuffel geeft.

Dus mijn eerste 5 tips voor meer zelfliefde zijn:

  1. Jezelf accepteren;
  2. Echt jezelf zijn;
  3. Leer je JBF kennen;
  4. Zorg goed voor jezelf;
  5. Wees minder hard voor jezelf.

5 ingrediënten voor zelfliefde, zelfliefde

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer mooie stapjes naar dat doel. En die ga ik zeker later in dit jaar nog met jullie delen bij de #echtinbalans podcast.  En het is niet makkelijk, want als het makkelijk zou zijn zou iedereen het doen en zou iedereen zich zoveel beter voelen. Alles heeft een prijs. En daarmee bedoel ik niet altijd geld, maar ook tijd en energie. Dus ben jij het waard om tijd en energie te steken in jezelf. En dan in de heerlijke bewegingsflow de rest van het leven ontdekken. Ik teken ervoor, en gelukkig ben ik al heel ver op weg. Maar ondanks dat ik geen rugzak meer heb met 10 bakstenen kom ik zeker tijdens die berg beklimmen (het leven dus) nog best vaak gaten, hobbels en takken tegen. Maar met de juiste energie, de juiste mensen om mij heen en de juiste balans kan ik alles aan. En dat geeft zo’n diep vertrouwen. Dat gun ik jou ook!

Denk je nu OHHHH… kon ik mij maar zo voelen, maar waar moet ik beginnen? HELP!
Hou dan zeker even mijn pagina in de gaten, want de deuren van mijn echt in balans programma zijn weer OPEN!!!

www.echtinbalans.nl

Elke vrijdag komt er op mijn podcast kanaal een nieuwe aflevering online, simpel en praktisch. En slechts 25 minuten per aflevering. Luisteren kan via Deezer, Itunes, Spotify of je favoriete podcast-app. Zoek dan bij podcasts naar #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders