Cheeseburger ook wel Quarter Pounder - Charlie's Kitchen

Cheeseburger ook wel Quarter Pounder

Bij degene die de film Pulp Fiction kan dromen (IK!) of gewoon bij de McDonald’s in Frankrijk is geweest (IK NIET!) zal de naam Royale with Cheese ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. De chique klinkende Royale with Cheese is overigens niet meer dan een ordinaire Quarter Pounder – voor bonus punten: Waarom heet de QP in het Frans anders? – maar met zo’n naam verdien je meer.

Dus ging Kim aan de slag om de naam eer aan te doen en echt een goddelijke burger te creëren. Wat bij mij toch meestal eindigt in een dubbele cheeseburger met goed vlees. Ik presenteer dan ook met trots mijn Royale with Cheese!

cheeseburger ook wel quarter pounder, McDonald’s Mac, hamburger

Cheeseburger

Wat heb je nodig:
(voor 2 stuks)

 • 4 runderhamburgers (wij gebruikten die van Frozen Butcher)
 • 2 hamburgerbollen met sesamzaad
 • 4 plakken cheddar kaas
 • ½ kleine rode ui, in maantjes gesneden
 • 2 blaadjes kropsla
 • 1 tomaat, in plakjes gesneden
 • 1 augurk, in plakjes gesneden
 • 2 el chilisaus
 • 2 el mayonaise
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broodjes door de helft en leg voor 5 minuten in de oven met de buitenkant naar boven.
 2. Zet een grillpan op hoog vuur en plet de burgers een beetje. Leg de burgers in de pan zonder vet als deze heet genoeg is. Draai na ongeveer 4 minuten om. Haal de wikkels van de cheddar en leg deze op de gare kant van de hamburger.
 3. Roer de mayonaise en chilisaus door elkaar. Beleg het onderste deel van het bolletje met een blaadje sla, leg hierop een eetlepel saus en herhaal dit met het andere bolletje.
 4. Als de hamburgers gaar zijn, leg je er eentje op de onderkant van het broodje boven op de saus. Garneer met de tomaat, augurk en ui. Maak af met nog een lepel saus en leg de tweede burger daarop. Maak af met de top van het bolletje en steek er een mes doorheen.
 5. Mocht je meer een BBQ koningin zijn, stook je barbecue dan op tot 200 graden direct grillen. Grill eerst kort de broodjes met de binnenkant naar beneden (let op, dit gaat echt heel snel!) . Leg daarna de burgers op de barbecue en vervolg alle stappen zoals hierboven beschreven.

Het water loopt mij nu al in de mond! Met frietjes van zoete aardappel of ‘gewone’ friet uit de oven of airfryer is dit een complete maaltijd.

Liefs,
Charlie en Kim

Vergeet mij niet te taggen op social media, ik ben zo benieuwd naar jullie creaties!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders