Bij degene die de film Pulp Fiction kan dromen (IK!) of gewoon bij de McDonald’s in Frankrijk is geweest (IK NIET!) zal de naam Royale with Cheese ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. De chique klinkende Royale with Cheese is overigens niet meer dan een ordinaire Quarter Pounder – voor bonus punten: Waarom heet de QP in het Frans anders? – maar met zo’n naam verdien je meer.

Dus ging Kim aan de slag om de naam eer aan te doen en echt een goddelijke burger te creëren. Wat bij mij toch meestal eindigt in een dubbele cheeseburger met goed vlees. Ik presenteer dan ook met trots mijn Royale with Cheese!

cheeseburger ook wel quarter pounder, McDonald’s Mac, hamburger

Cheeseburger

Wat heb je nodig:
(voor 2 stuks)

 • 4 runderhamburgers (wij gebruikten die van Frozen Butcher)
 • 2 hamburgerbollen met sesamzaad
 • 4 plakken cheddar kaas
 • ½ kleine rode ui, in maantjes gesneden
 • 2 blaadjes kropsla
 • 1 tomaat, in plakjes gesneden
 • 1 augurk, in plakjes gesneden
 • 2 el chilisaus
 • 2 el mayonaise
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broodjes door de helft en leg voor 5 minuten in de oven met de buitenkant naar boven.
 2. Zet een grillpan op hoog vuur en plet de burgers een beetje. Leg de burgers in de pan zonder vet als deze heet genoeg is. Draai na ongeveer 4 minuten om. Haal de wikkels van de cheddar en leg deze op de gare kant van de hamburger.
 3. Roer de mayonaise en chilisaus door elkaar. Beleg het onderste deel van het bolletje met een blaadje sla, leg hierop een eetlepel saus en herhaal dit met het andere bolletje.
 4. Als de hamburgers gaar zijn, leg je er eentje op de onderkant van het broodje boven op de saus. Garneer met de tomaat, augurk en ui. Maak af met nog een lepel saus en leg de tweede burger daarop. Maak af met de top van het bolletje en steek er een mes doorheen.
 5. Mocht je meer een BBQ koningin zijn, stook je barbecue dan op tot 200 graden direct grillen. Grill eerst kort de broodjes met de binnenkant naar beneden (let op, dit gaat echt heel snel!) . Leg daarna de burgers op de barbecue en vervolg alle stappen zoals hierboven beschreven.

Het water loopt mij nu al in de mond! Met frietjes van zoete aardappel of ‘gewone’ friet uit de oven of airfryer is dit een complete maaltijd.

Liefs,
Charlie en Kim

Vergeet mij niet te taggen op social media, ik ben zo benieuwd naar jullie creaties!

YES!!! Mijn eigen kookboek!

De afgelopen maanden ben ik achter de schermen keihard bezig geweest met mijn droom: een eigen kookboek uitbrengen. En niet zomaar een kookboek. Een betaalbaar kookboek dat ervoor zorgt dat jij met gemak heerlijke en vooral voedzame maaltijden op tafel krijgt. Dat je smaakpapillen worden verrast en dat jij punten scoort bij degene waar jij misschien voor kookt.

Een boek dat je dagelijks kunt openslaan voor inspiratie, met makkelijke ingrediënten die gewoon verkrijgbaar zijn in de supermarkt. Een boek met genoeg variatie zodat jij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, waardoor jij gaat bruisen van energie. En misschien wel het allerbelangrijkste: #ECHTINBALANS!

Wil jij ook met gemak gezonde en lekkere recepten op tafel zetten?

Pre-order mijn eerste kookboek dan hier of klik op de knop hieronder.