Ben jij van hartig of zoet? Ik heb een heerlijk recept dat ook nog eens voedzaam is. Namelijk een Italiaanse frittata met fusilli pasta. Voor de mensen met echte trek!
Stinky garlic
Wie kent (ruikt) knoflook niet? Ik verklap het eigenlijk al een beetje. De sterke geur, maar vooral de heerlijke smaak geeft onze gerechten echt iets extra’s. De knoflook heeft ook wat broertjes en zusjes, denk aan uien, sjalotjes en de prei. Buiten de eigen smaak is knoflook ook voedzaam, kan het een positief effect hebben op jouw verkoudheid en bevat het weinig calorieën.
Frittata met fusilli pasta
Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)
- 50 gram (tricolore) fusilli
- 200 gram gesneden prei
- 6 eieren
- 2 tenen knoflook
- 4 zongedroogde tomaten in reepjes
- 2 el Parmezaanse kaas
- 1 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 10 cherry tomaatjes
- 140 gram tomatenpuree
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- Kook de fusilli zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe de olie in een koekenpan en bak de prei en de cherry tomaatjes in de knoflook en de Italiaanse kruiden en voeg de fusilli toe. Bak dit op middelmatig vuur ongeveer 7/8 minuten.
- Klop in een kom de eieren en de tomatenpuree en giet dit over de fusilli en de groenten. Voeg de verse kruiden, de zongedroogde tomaten en de Parmezaanse kaas toe, doe de deksel op de pan en laat 20 minuten staan op laag vuur, gebruik eventueel een vlamverdeler.
- Na 20 minuten haal je de deksel van de pan en laat je het nog 5 minuutjes staan, zodat het vocht van de bovenkant verdwijnt.
- Snij in punten en eet smakelijk!
Liefs,
Charlie & Christa