Zo viel ik kilo’s af zonder iets te missen of skippen - Charlie's Kitchen

Zo viel ik kilo’s af zonder iets te missen of skippen

Klinkt bijna als onmogelijk hé? Afvallen zonder iets te missen.
Vandaag vertel ik in dit artikel hoe simpel afvallen eigenlijk is als je de juiste mindshift maakt. Je voelt je lichter, je zet positief in en behaalt met plezier resultaat. En juist dat stukje plezier is zo belangrijk naar het werken van een doel toe! Je komt weer #echtinbalans.

Dat is waar het vaak fout gaat.

Laten we eerlijk zijn, de meeste vrouwen die dit nu lezen, die voelen zichzelf nooit goed genoeg.

Herkenbaar?

Je wilt graag een paar kilo afvallen. Het kan altijd wat minder, het kan altijd wat strakker en het kan altijd wat beter. Ik ben het daar niet altijd mee eens. Ik geloof juist dat als je vanuit de juiste energie begint je dan pas alles kan bereiken wat je wil. En dat eerste stukje – dat het allerbelangrijkste is – is…

ACCEPTATIE!

afvallen, echtinbalans, balans, zo viel ik af zonder iets te skippen

Jezelf omarmen zoals je bent. Je bent namelijk goed zoals je bent. Natuurlijk mag je dan denken van; ik vind dit toch niet zo fijn. Ik voel me toch lekkerder als mijn broeken wat losser zitten en mijn armen wat strakker zijn.

Maar vanuit het zaadje; ik hou van mijn lichaam. Mijn lichaam is oké. Het is oké dat ik op dit punt ben gekomen. Maar nu ga ik stapjes zetten die bijdragen aan meer energie, aan lekkerder in mijn vel zitten en noem het allemaal maar op.

Laten we even bij het begin beginnen

Een paar maanden terug was daar de smart lockdown i.v.m. corona. Ik heb een heel heftig jaar achter de rug. Van een relatie die over is gegaan tot het weer alleen zijn en alleen wonen. 2 grote rechtszaken met mijn bedrijf en ik ben heel erg ziek geweest. Ik heb een bacterie gehad en daardoor ben ik heel even uit de running geweest. En zo zijn er nog meer persoonlijke dingen die langskwamen die mij echt flink geraakt hebben. En toen kwam de smart lockdown en kwam ik thuis te zitten. Dat vond ik onwijs moeilijk. Alleen zijn. Ik ben echt zo’n mensen mens, zo iemand die lekker op een terrasje gaat zitten of lekker uit eten gaat of gezellig bij vrienden langs gaat. En toen zat ik alleen thuis.

Wist je – en dat had ik nooit gedacht – dat ik nu vandaag de dag zou zeggen van:  ik vind het nu zo lekker om alleen te zijn?

Niet per se alleen in  de zin van geen relatie hebben, want ik ben wel echt een relatie persoon. Maar meer van ik kan het zo veel meer waarderen. Het is een bepaald rustpunt wat je hebt te vinden en als je die hebt gevonden dan heb je dat er omheen allemaal niet meer nodig.

Want dan vind je het met jezelf ook gewoon heel erg leuk. Ik vind mijzelf leuk en ik vind het met mijzelf leuk. Ja dat ik dat nu zou zeggen dat had ik echt nooit verwacht!!!

Maar goed, die weken thuis waren intens. Ik heb de eerste weken heel veel gehuild. Ik had het heel zwaar en maakte het ook misschien zwaar. Blijkbaar vond ik mezelf helemaal niet leuk genoeg om tijd met mezelf door te brengen. Hoe pijnlijk is dat?

Ik had nog een aantal dingen te verwerken en een plek te geven. En hoe ik dat altijd doe is heel simpel. Mezelf gewoon dagelijks de volgende vragen stellen:

afvallen, echtinbalans, balans, zo viel ik af zonder iets te skippen

Wat kan ik vandaag doen om mezelf zo goed mogelijk te voelen?
Wat kan ik vandaag doen zodat ik iets meer energie heb? Gewoon een beetje meer energie.
Wat kan ik vandaag doen zodat ik een beetje meer in balans ben?
Wat kan ik vandaag doen wat mij heel erg blij maakt.?

Dat heb ik gedaan deze weken. En dat heeft mij op een prachtig pad gebracht naar meer energie en balans.

Wijn en kaas zijn mijn leven

En 1 van die dingen was gewoon met regelmaat ‘s avonds lekker op de bank met een rood wijntje en een lekker kaasje erbij. Ik ben gek op roquefort en brie en camenbert, echt super lekker. Maar in de maanden van de smart lockdown was er geen trainen. Ik train 2 keer per week met Sam, dat is mijn personal trainer, en daarbij fiets ik zelf nog 1 keer per week op mijn mountainbike en geef ik best wel veel wandelcoaching. Ik beweeg normaal heel veel en bewegen is verbranden. Dat deed ik nu niet. Ik merkte gewoon heel erg dat alles eruit kwam op dat moment. En je hebt een verschil tussen excuses hebben en lui zijn en het niet gaan doen. Of daadwerkelijk aanvoelen aan je lichaam: dit is wat ik even nodig heb.

Dus dan heb je af en toe gewoon – bijvoorbeeld een kwartiertje, twintig minuten, halfuurtje – het gevoel van : maar ik heb niet die-hard staan sporten. En dat was oké, want ik had daar ook echt geen behoefte aan. Op dat moment was mijn behoefte naar het niet keihard trainen was gewoon groter. Net zoals mijn behoefte naar af en toe een beetje comfort. Zo noem ik dat. Wat lekkers eten en dat je intens geniet, dat is voor mij comfort.

Dus dan heb ik het niet over het schransen, van: ow ja ik zit niet lekker in mijn vel. Zak chips, chocola, wijn en oww ik heb ook nog dat in huis. Hap, hap, hap, hap hap, alles erin. En dan daarna spijt hebben. De volgende dag heel streng zijn voor jezelf en dan ’s avonds eigenlijk weer van voren af aan beginnen. Nee ik heb het erover dat jij voelt van, ahhh hier heb ik gewoon zin in.

Ik mag alles van mezelf.

afvallen, echtinbalans, balans, zo viel ik af zonder iets te skippen

Heel belangrijk dus naast dat stukje acceptatie. Jezelf accepteren en overgeven aan wat jij op dat moment echt nodig hebt. Het stukje overgeven. Het stukje dat alles mag. Ik mag alles.

Ik heb echt een hekel aan coaches en voedingsdeskundigen die zeggen van ja, je mag geen koolhydraten of je mag geen vetten of je mag geen suiker of geen alcohol, of je mag dat niet. Ja, wanneer jij tegen jezelf gaat zeggen dat je iets niet mag, dan wil je juist het tegenovergestelde en dan kan je daar alleen maar aan denken.

Wat nou als je alles mag en daar dus niet meer elke keer zo mee in je hoofd hoeft te zitten. Voorbeeld: stel, jij bent net zoals ik gek op een wijntje met kaas en jij gaat tegen jezelf zeggen, ja ik wil afvallen, ik wil strakker worden, ik wil lekkerder in m’n vel zitten. Ik ga 6 weken geen wijn drinken en kaas eten. Maar dat is jouw comfort. Dat is waar je blij van wordt. Dat is waar je intens van geniet.

De eerste week zit je nog lekker in je doorzettingsvermogen fase, de tweede week heb je nog best discipline. De derde week denk je: krijg allemaal de klere en in plaats van dat ene wijntje met een paar kaasjes, gaan er drie wijntjes in met een kaasplateau voor drie personen, bij wijze van spreken. Ik geloof heel erg in lief en mild zijn naar je jezelf, dat je gewoon alles mag.

Je wordt namelijk niet dik van 1 wijntje en een paar kaasjes of een klein bakje chips.

Het gaat erom dat jij consistent bent met de dingen doen die werken voor jou. Dus dat je beseft hoe je lichaam werkt en wat jij hebt te doen om dus eventueel dat resultaat te behalen. Ik was dus tijdens de corona iets van vijf kilo aangekomen. Ik weet het niet eens precies, want ik weeg niet heel veel. Maar het was heel duidelijk want mijn broeken zaten veeeel te strak. En mijn borsten waren veel groter, Wellicht was dat een pluspunt haha!

Maar het was allemaal oké. Ik keek niet in de spiegel van aaah: kijk nou wat je allemaal hebt gedaan en daarvoor was je veel slanker BLABLABLA: Nee! Neee!!!

Die weken van smart lock down heb ik mezelf teruggevonden. Ik heb intens genoten van alle lekkere dingen die ik gekookt heb, want ik moest ook 70 recepten koken voor mijn kookboek dat natuurlijk volgende maand uitkomt. (pre-orderen doe je hier)

En ik had dat laagje nodig. Ik had dat extra laagje vet, dat extra gewicht, nodig. Het was mijn bescherming om door die tijd heen te komen. En toen dat dan ook voorbij was toen dacht ik van: waar word ik nu blij van en waar krijg ik nu energie van.

Ik voel mij hier toch niet zo lekker meer bij… Voel me opgeblazen, mijn broeken zitten strakker. Dus het wordt tijd dat ik weer andere keuzes ga maken en dat ik stapjes ga maken.

En dat is eigenlijk heel simpel

Want dat is stoppen met moeten en beginnen met willen. Een mindshift. Oftewel een deel van mijn #ECHTINBALANS methode. Dus naast het stukje acceptatie, mezelf altijd omarmen zoals ik bent en mezelf dus niet naar beneden halen, ondanks de kilo’s die ik was aan gekomen in de coronatijd. Daarnaast het feit dat je alles mag en dat je jezelf dus niet gaat beperken, maar dat je de balans gaat opzoeken.

En dan komt het derde stukje. Het stukje mindset. In plaats moeten, willen. Ik dacht niet daarna: ik moet nu afvallen, ik moet nu sporten. Want als je iets moet is dat een hele andere energie dan dat je zegt ik wil. Ik wil graag stapjes gaan maken waardoor ik me beter ga voelen. En ik wil graag gaan ontdekken hoe ik die balans kan vinden. Ik wil weer gaan sporten zodat ik me weer sterker en fitter ga voelen.

Als je denkt ik moet sporten dan ga je daar de hele week of de hele dag al tegenop zien. Als jij van jezelf salades moet eten en je mag geen brood dan wil je alleen maar brood en zit je elke keer naar die salade te kijken met een pruillipje van: nou hier zit ik helemaal niet op te wachten.

Alles start in je hoofd

Ik ben gewoon begonnen met kleine stapjes zetten. Want kleine stapjes brengen grote dingen en ik ben weer gaan bewegen en weer op m’n mountainbike gestapt en ik hoefde niet meteen weer van mezelf in 1 keer dertig km te fietsen per week . Nee ! Ik dacht ik ga weer lekker fietsen en ik zie het wel. En omdat ik er weer plezier in kreeg en omdat ik er een goed gevoel van kreeg, ging ik dat steeds langer en steeds vaker doen. En dat geldt ook voor wandelen of sporten. Ik wil heel graag weer sporten, want het geeft me een fijn gevoel. Ik heb het gevoel dat ik sterk ben en fit ben en dat draagt ook zoveel bij in m’n business en voor mijn zelfvertrouwen trouwens ook.

Dan hebben we het stukje voeding. Deel twee van mijn #ECHTINBALANS methode; kennis. Want als we eventjes gaan kijken naar afvallen. Er is niks mis met iemand die zegt ik wil afvallen. Maar het is een hele andere mindshift als je zegt : ik zou graag stapjes willen maken zodat ik lekkerder in m’n vel kom te zitten, meer energie heb en dat ik naar die balans toe ga. Zodat ik ook kan genieten van het leven zonder dat ik iets mis. Dat is een heel verschil. Het gevolg daarvan is dat je gaat afvallen. Want op het moment dat je meer gaat bewegen en je gaat betere keuzes maken op het gebied van voeding, dan gaat je lichaam langzaam veranderen. Dat is het. Jaaaa is het zo makkelijk!!! Hell yeah, het is zo makkelijk!!!

Alleen we maken het allemaal zo moeilijk in ons hoofd en dan ga ik weer naar punt 1. Je accepteert jezelf niet en je wijst jezelf af. Je vindt jezelf niet goed genoeg en daardoor doe je elke keer dingen die niet bijdragen aan wie jij eigenlijk heel graag wil zijn en hoe jij je wil voelen.

Dan gaan we naar punt 2: en dat is dat je daarna van jezelf een heleboel dingen niet mag. Dus je gaat jezelf dingen verbieden. Ik zeg altijd ik mag alles, alleen ik wil graag betere keuzes voor mezelf maken. Er is een verschil tussen 3 wijn drinken en een hele camembert wegwerken of een half wijntje nemen en twee toastjes met brie nemen, of een hele zak chips of een bakje chips.

Daarmee is het stukje kennis over je lichaam ook heel erg belangrijk, want hoe werkt afvallen eigenlijk?

Wij eten energie. Dat zijn calorieën en als we meer eten dan dat we verbranden komen we aan. Verbranden we meer dan vallen we af. Dus het enige wat jij hoeft te doen is iets andere keuzes maken op het gebied van voeding en iets meer bewegen. En neem van mij aan, een halve kilo per week afvallen is perfect. Je zit dan namelijk in je vetverbranding. Dus je gaat ook niet je spieren afbreken waardoor ook alles gaan hangen. Dat willen wij vrouwen helemaal niet en je zit ook nog eens in de juiste energie. Want als je een kilo per week wil gaan afvallen dan ga je je lichaam zwaar tekort doen.

Tekort aan energie en aan voedingsstoffen. Wat er voor zorgt dat je chagrijnig wordt, dat je misschien last krijgt van je buik en dat je veel sneller denkt van laat maar en dat je gewoon lekker gaat lopen grijpen naar van alles en nog wat. Maar hoe lekker zou het zijn dat je zoals ik, gewoon lekker ongeveer een halve kilo per week afvalt. Dat je lekker beweegt en dat je betere keuzes gaat maken op het gebied van voeding en toch resultaat boekt. Alleen niet in versnelling 5. Maar in versnelling 5 is ook helemaal niet leuk. Dan zie je bijna niks.

Ik drink wijn, eet kaas en val een halve kilo per week af!

Ik heb de laatste weken gewoon een borreltje gedaan. En ik ben gewoon lekker uit eten geweest. Ik heb af en toe genoten van een stukje chocola of een wijntje met brie. Toch ben ik die halve kilo per week afgevallen. Dat heeft er mee te maken dat ik dit heb gedaan, vanuit de juiste energie. Ik vond mezelf ook goed genoeg met die 4 à 5 kilo erbij maar ik wist dat ik me beter zou voelen, energieker, blijer en lekkerder in m’n vel als ik weer stapjes zou gaan maken. Dus ben ik dat gaan doen. En ik heb tegen mezelf gezegd dat ik alles mag. Ik mag alleen iets meer balans vinden. En vanuit dat punt ben ik dus gaan zeggen tegen mezelf: ik wil dit heel graag, ik wil graag stapjes zetten, want ik gun het mezelf.

Want ik gun het mezelf dat ik me weer lekker in mijn vel ga voelen, dat ik me weer beter ga voelen. Dan hebben we het gehad over dat stukje voeding.

Welke voedingsstoffen je allemaal nodig hebt en noem het allemaal maar op. Daar ga ik het nu niet over hebben. Daar verwijs ik je voor naar mijn website www.echtinbalans.nl. Je vindt daar alles wat ik als voedingsdeskundige en transformatiecoach doe en wat jij nodig hebt om dus die mindshift te krijgen en welke kennis jij nodig hebt om deze nieuwe leefstijl te ontwikkelen.

afvallen, echtinbalans, balans, zo viel ik af zonder iets te skippen

Wat bedoel je met mindshift?

Hier wil ik nog wel heel even op terugkomen, want we hebben het hier voornamelijk over de mindshift. Ik mag alles i.p.v. ik mag niks. Of ik wil dit heel graag i.p.v. ik moet. Ik moet stoppen met mezelf afwijzen, maar dit  uit liefde voor mezelf doen. Dat stukje acceptatie. En ook dat stukje loslaten. Vertrouwen dat je het gaat halen als je maar in beweging blijft. Als je maar stapjes blijft zetten. Je behaalt altijd nog meer resultaat als je kleine stapjes zet dan wanneer je 1 grote stap zet en je crasht.

Stel:  jij eet elke dag een Snicker en een boterham met pindakaas als tussendoortje en stel je zou alleen dat niet meer doen. Je doet voor de rest gewoon elke dag precies hetzelfde. En je gaat daarbij elke dag een halfuur wandelen dan val je al af. Dan doe je al iets waardoor je iets minder calorieën binnenkrijgt. Waardoor jij de afval-stapjes gaat starten en je bent ook nog eens in beweging wat goed is voor je energie niveau en wat ook nog eens zorgt voor rust in je hoofd.

Het is allemaal niet zo moeilijk lieve mensen. Het is echt niet zo moeilijk met mijn #ECHTINBALANS programma. Mijn 12 weken programma met meer dan 60 video’s waarin ik je alle handvatten geef om dus eigenlijk lichter in het leven te komen staan. Dat je je manier van denken gaat veranderen. Dan kunnen al die goeroes van alles naar je hoofd gooien van mindset dit, mindset dat, maar eigenlijk is dat ook weer heel makkelijk.

Het is je manier van communiceren met jezelf veranderen.

1 woordje kan alles al zoveel zachter, fijner en leuker maken. Ik wil het graag i.p.v. ik moet. Ik mag er zijn zoals ik nu ben, maar ik zou het fijn vinden als ik toch de stapjes ga zetten en dat ik wat lekkerder in m’n vel kom te zitten. In plaats van ik moet afvallen want ik ben te dik en ik ben niet goed genoeg. Je bent op dit punt gekomen met een reden en ja dat is gekomen door de keuzes die je hebt gemaakt. Ik ben aangekomen omdat ik de keuze heb gemaakt om niet te gaan sporten, alleen een beetje te wandelen en iets meer te eten dan normaal. It is all good. Maar vanaf dat punt dacht ik oké nu is het tijd om iets anders te doen.

Ik hoop echt met dit artikel/blog dat ik jou een beetje die mindshift kan geven, omdat ik weet hoeveel vrouwen hiermee bezig zijn en dat ze daar zo krampachtig de controle over willen hebben. Als je nou denkt van Char… ik wil dat ook., ik wil daar ook mee aan de slag gaan, ik wil ook in contact komen met gelijkgestemden en lekker in die energie komen. Kijk dan zeker even op mijn site. www.echtinbalans.nl daar vertel ik je van alles en nog meer 😀

Zomeractie

Ik heb echt een bizar toffe actie met mijn 12-weken coachings programma. Inclusief alle modules, inclusief elke week een live sessie, dat kan je overal doen. Lekker thuis op de bank of in bed. Gewoon computertje aan. Ik ben daar live om jou verder te helpen. Normale prijs is 499 euro, maar ik geef gewoon nu 400 euro korting. Waarom ik dat doe? Het een corona summerproof aanbieding. Je betaalt nu dus maar 97 euro voor twaalf weken coaching door 2 coaches (ik en Naomi), de live sessies en alle opdrachten en video’s.

Je leert alles over het krijgen van rust in je hoofd en over je lichaam en voeding. Wat heb je nu eigenlijk nodig zodat je lichaam optimaal functioneert? Want dat is het. Als jij je lichaam geeft wat het echt nodig heeft dan ga jij je zoveel beter voelen. Maar uiteindelijk start het allemaal in je hoofd. Hoe communiceer je met jezelf, hoe lief ben je eigenlijk voor jezelf. Dit is eigenlijk ook zelfliefde. Het jezelf gunnen om je beter te voelen. Jezelf een gezonde maaltijd gunnen. Jezelf beweging gunnen. Ik ben in ieder geval super blij.

Ik heb gisteren getraind met mijn trainer en hij heeft een leuke filmpje van mij gemaakt. Leuk als je mij gaat volgen op Instagram, dan zie je dit soort filmpjes vaker voorbij komen. Ik dacht ineens: WOW! ik zie er echt verdomd goed uit. Het was echt niet dat ik dik was hoor. Daar gaat het ook helemaal niet om. Niemand anders mag daar ook over oordelen. Het gaat erom dat jij lekker in je vel wil zitten. Ik heb die kleine stapjes gezet en voel mij nu weer energiek en weer helemaal in balans. Ik voel me sterk en heb rust in m’n hoofd en heb echt weer een lekkere bom aan zelfvertrouwen.

Maar het allerfijnste van alles is…

Ik heb echt niks gemist. Ik heb gewoon een wijntje gedaan en een kaasje, een chipje en een borreltje genomen, naar verjaardagen toe gegaan. Alleen ik heb gewoon keuzes gemaakt om daar die balans in te zoeken. Dus iets minder. Geen driegangenmenu, maar alleen een hoofdgerecht en iets meer bewegen. En i.p.v. zoveel wijntjes 1 wijntje.

Jongens, het is zo makkelijk. We willen alleen allemaal de quickfix. En de quickfix is hell. Het is namelijk jezelf afwijzen, jezelf uithongeren, jezelf niet goed genoeg vinden en keuzes maken die eigenlijk helemaal niet bijdragen aan je energie, aan je blijheid, aan je succes en aan je balans. Dit is waar het om gaat. Het gaat niet eens om die fucking kilo’s, want die gaan er vanzelf wel af als jij keuzes wil maken die bijdragen aan jouw energie, blijheid, balans en succes!

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders