#TEAMCHARLIE Kim bezocht vorige week de nieuwe hotspot Milk in Amsterdam. Meer weten over deze verrassende avond? Lees snel mee!

Als popjournalist heeft Kim heel wat uurtjes gespendeerd in haar favoriete poptempel De Melkweg in Amsterdam. Hoe tof is het dat er sinds een half jaar nu ook een van de leukste, lekkerste en verrassendste restaurants van Amsterdam aan vast zit. MILK is namelijk alles wat je er niet van verwacht in de positieve zin van het woord.

Milk, Amsterdam, restaurant, Melkweg, Jermaine Liesdek, chef, hotspot

Chef Jermaine Liesdek

Aan De Melkweg zit dus een restaurant waar de jonge chef Jermaine Liesdek aan de potten en pannen rammelt. En dat doet hij op magische wijze. Leuk aan deze Zaandammer is dat hij niet alleen chef is, maar ook MMA-vechter. Laat je niet afschrikken als hij aan je tafel staat, want het is een ontzettend zachtaardige vent.

Als je in De Melkweg bent, kun je er een hapje eten. Maar ook als je niet op bezoek bent in de popzaal kun je er binnenlopen voor lunch of diner.

Wat staat er op het menu?

Bij MILK pakken ze bekendere gerechtjes en geven daar een leuke twist aan. Dus neem wat je kent, voeg daar een paar dingen aan toe die je niet kent. Cheesecake combineren met redbull – say whaaaaat??? – maar ook vegetarische en zelfs veganistische gerechten prijken op het menu. Je bent verzekerd van een verrassend avondje.

Milk, Amsterdam, restaurant, Melkweg, Jermaine Liesdek, chef, hotspot

Hoe smaakt het?

Smaakbommetjes! Stuk voor stuk… Wij lieten ons verrassen door chef Jermaine, die ons met plezier een viergangenmenu voorzette waar ik met liefde wekelijks voor terug zou komen. En de rest van de week voor de overige gerechten.

Als eerste mochten we genieten van de tonijntartaar. Tonijn is sowieso een van mijn favorieten, maar met toevoeging van de groene currymayo, gels van limoen en dashi en twee bewerkingen van mais, proefde ik iets sensationeels wat ik nog niet kende.

De pompoenrisotto die volgde was bijzonder goed bereid en heerlijk op smaak met een subtiel beetje pit, waardoor het niet na een paar happen saai werd. Erg tof waren de bijpassende wijnen, die allemaal een bijzonder verhaal hadden. En die verhalen werden nog meer bijzonder door het enthousiasme waarmee onze superserveerster van de avond ze vertelde.

Als hoofdgerecht kregen we zowel vis (kabeljauw) als vlees (steak) voor onze neus met de bijbehorende garnituren. Ook weer superlekker.

Maar het tweede hoogtepunt van de avond kwam in de vorm van cheesecake. Ik vind Red Bull een van de ergste geuren en smaken ooit, maar jawel, Jermaine is het gelukt om een gerecht te maken waar de Red Bull daadwerkelijk iets toevoegde. We snapten de toevoeging. Hoe knap is dat?

Hoe is de sfeer?

Alsof je een roze Amerikaanse diner binnenstapt: neon, roze, licht, gezellig. Mooi ingericht met comfortabele stoelen. Nederlands sprekende superlieve en enthousiaste bediening, die daadwerkelijk iets over het eten weet te vertellen.

Waar?

MILK CAFE | Marnixstraat 409 | 1017 PJ Amsterdam |
https://www.melkweg.nl/nl/info/eten-en-drinken/

Waarom gaan we terug?

Omdat ik ondanks dat ik mijn buikje meer dan rond heb gegeten en van iedere hap heb genoten, toch nog kwijlend heb gekeken naar alle andere gerechten die links en rechts van me geserveerd werden. De butternut chicken rook serieus zo goed dat ik het bord bijna volgde naar de tafel waar deze geserveerd werd.

Prijstechnisch is MILK CAFE ook een aanrader, want er zijn maar weinig plekken in Amsterdam waar je zo verrassend goed eet voor deze prijs!