Kim kan geen kinderen krijgen... - Charlie's Kitchen

Kim kan geen kinderen krijgen…

Kinderen

#TEAMCHARLIE Kim deelt vandaag een open en eerlijk verhaal. Ze hoopt zo ook anderen te inspireren en het gevoel te geven dat je mag zijn wie je bent. Dat je goed bent zoals je bent. Of je nu wel of niet kinderen krijgt. 

Kim

Ik kan geen kinderen krijgen en nee, dat is voor mij niet het einde van de wereld. Sterker nog, ik vind het helemaal niet erg. Ik wil namelijk geen kinderen. Nooit gewild ook. Zo, ik heb het gezegd. Niet dat ik het nooit eerder heb gezegd, want ik ben er altijd erg open over geweest. Maar waarom lijkt de rest van de wereld dat niet te accepteren?

Kim, geen kinderwens, baby’s, kinderloos, geen kinderen
Ik heb dat moederinstinct nooit gehad

Die kinderwens of dat moederinstinct heb ik nooit gehad. Poppen waren best geinig hoor. Maar niet om te bemoederen. Ik speelde er wel mee als mijn vriendinnetjes dat wilden, maar ik was veel meer geïnteresseerd in boeken en voetbal.  Echte baby’s kon je aan het janken krijgen als je erin kneep; dat was veel interessanter dan ze de fles geven. Sorry zus!

En toen ik op mijn achtste een acute blindedarmontsteking kreeg, bleek dat er een flink abces was geknapt. Het gevolg – zo bleek jaren later – flinke verklevingen rond mijn baarmoeder, waardoor zwanger worden onmogelijk zou zijn.

Ik weet nog dat, toen ik het ‘slechte’ nieuws hoorde, de arts onrustig over haar stoel bewoog. Ze voelde zich ongemakkelijker met het nieuws dan ik. Ik was gewoon nieuwsgierig over de gevolgen van mijn blindedarmontsteking. Mijn reactie shockeerde haar geloof ik nog meer. ‘Mooi, dan hoef ik me daar geen zorgen over te maken.’ Ik vrees dat de meeste vrouwen dergelijk nieuws een stuk minder positief opvatten.

Relatie

Toen ik tijdens mijn tweede date met mijn huidige vriend – negen jaar geleden and counting! – hem vertelde dat het traditionele huisje, boompje, beestje het met mij niet ging worden, was dat voor hem geen enkele reden om niet met me door te gaan. Ik vond het wel zo eerlijk om het hem zo snel mogelijk te vertellen. En nee, dat vond ik niet eng. Ook al werd ik eerder om die reden afgewezen: ook mannen blijken een droom te hebben om hun eigen kroost op de wereld rond te hebben huppelen.

Met baby’s kan ik echt niets: ik kan nog steeds geen leuke reactie veinzen als een trotse moeder haar nieuwe wolk toont. Dat is altijd ongemakkelijk. ‘Die biologische klok gaat bij jou nog wel tikken’, wordt er al vanaf halverwege mijn twintigste tegen me gezegd als ik weer in zo’n situatie ben beland. Nee, niet dus. En sinds ik weet dat ik geen kinderen kan krijgen, is dat standaard mijn reactie. Een beetje gemeen misschien, want in de regel weet de ander niet waar hij of zij moet kijken. Misschien dat diegene dat beter zelf op zijn biologische klok kan doen.

De buitenwereld heeft het er moeilijker mee dan ik lijkt het wel

Is het nu zo moeilijk om te accepteren dat ik geen kinderen wil? Mijn moeder – die er de laatste tijd wel iets meer moeite mee lijkt te hebben – kreeg ooit een keer van een van haar collega’s naar haar hoofd geslingerd dat het ‘egoïstisch was dat ik haar geen kleinkinderen gunde’. Ja, echt… Sinds wanneer moet je kinderen krijgen voor anderen? Of je zou ook kunnen adopteren… Waarom? Zodat (schoon)ouders een oppaskind hebben? Ik hou van mijn leven zonder kinderen. En als ik gek wil doen, ga ik voetballen met de buurkinderen of neem mijn twee favoriete mannen mee naar de kermis. Ik heb namelijk geen hekel aan kinderen. Ik hoef ze alleen zelf niet.

De vragen blijven komen

Sinds een paar weken heb ik er een nieuwe situatie bij: iemand in mijn naaste omgeving is zwanger. En geloof me, dit kindje gaat een set superouders krijgen. Maar blijkbaar is deze zwangerschap een vrijbrief om me impertinente vragen te stellen. ‘Of ik er geen moeite mee heb’ en ‘wat het met me doet’.

Het lijkt wel of dit het moment is om een complex te krijgen over het feit dat ik niet zwanger kan worden, maar sorry… nee, het doet nog steeds niets met me. Ik krijg wel een complex van iedere keer dezelfde vragen te moeten beantwoorden. Ik appte mijn vriend al de waarschuwing dat de volgende die een soortgelijke vraag stelt, geen net antwoord gaat krijgen.

En nee, niemand hoeft medelijden met me te hebben. Ik vind het alleen zo godsgruwelijk irritant dat ik mezelf telkens moet verantwoorden voor mijn kinderloze bestaan. Ergens ben ik blij dat ik degene ben die geen kinderen kan krijgen en niet iemand die ze wel wil. Een keer heeft de natuur het wel begrepen. Ik heb nooit de behoefte gehad om moeder te zijn van een kind; ik ben liever tante van de hele wereld. Maar dan wel die coole 😉

Liefs,
Kim

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders