Charlotte deelt haar 7 lessen in geluk - Charlie's Kitchen

Charlotte deelt haar 7 lessen in geluk

Een eigen huis in Wormerveer aan de Zaan, een leuke vent, een bonusdochter, en een succesvol bedrijf. Ik lach door het leven, lachen is gezond en de manier van kijken naar het leven brengt je geluk.

Lessen in geluk

Werk

Stilzitten is voor mij echt een uitdaging. Nu komt dat best goed uit met een eigen bedrijf en een jonge bonusdochter van 6 die energie heeft voor 10. Werk is voor mij belangrijk, ik krijg er energie van en haal er heel veel voldoening uit. Maar teveel doen is ook niet goed. Zo belandde ik in een burn-out (lees hier) en kon ik helemaal niks meer. Een eigen bedrijf, en vooral online bloggen, vergt de nodige planning. Helemaal als je ook privé regelmatig er wil zijn. En daarmee bedoel ik echt zijn. In het hier en het nu. Kunnen genieten van de mooie mensen om je heen. Dat heb ik geleerd. Er is meer dan alleen werken en succesvol worden. Balans is hier ontzettend belangrijk!

Vecht

Je kent het misschien wel. Het altijd “goed willen doen” voor een ander. Ik was een van die mensen die dat deed. Nu ik terugkijk naar de periode voor mijn burn-out denk ik dat ik altijd vocht voor perfectie. Maar het is nooit goed genoeg als jij jezelf niet goed genoeg vindt. Dan kan je blijven vechten en knokken, maar op een gegeven moment lig je knock out. Been there done that. Nu weet ik dat een nee tegen een ander een ja tegen mijzelf is. Dat ik te allen tijde mijzelf mag en kan zijn. Want ik ben goed genoeg. Wat ik ook doe. Alles is er al.

Huil

De sluizen staan hier regelmatig open. Als ik moe ben of als ik gefrustreerd ben begint het al. Ik ben een gevoelsmens. Helemaal na mijn burn-out en depressie. Ik kan nu zo intens dankbaar zijn om de kleine dingen en die raken mij dan ook echt diep. Tranen van geluk. Tranen mogen er zijn, tranen helen en omarmen.  

Lach 

De beste basis van liefde is samen kunnen lachen. Liefde tussen jou en je partner, tussen jou en je ouders, vrienden of andere familie. Lachen. Het verbindt en laat ontspannen. Lachen is zo ontzettend belangrijk, vooral in tijden dat je slecht slaapt en veel druk of stress ervaart! En als die kleine hier ligt te schateren van het lachen kan mijn dag niet meer stuk. Lach. Lach gewoon en alles word leuker en mooier!

Zing 

Stiekem was het mijn droom om volle zalen te trekken met zingen. Geen goed plan, want als ik mijn mond open trek rent iedereen heel hard weg haha! Een goede zangeres op een podium zal ik nooit worden, maar een thuiszanger? Echt wel! Als ik thuis ben zet ik met liefde Andre Hazes op met “leef” en zing echt uit volle borst mee. Leef. Zing. Lach. Dans. 

Bewonder 

Als kind besefte ik niet hoe bijzonder het was wat mijn ouders voor mij deden. Toen ik eredivisie basketbal speelde wrongen mijn vader of moeder zich in allerlei bochten om altijd mee te kunnen naar mijn wedstrijden. Mijn vader kwam mij altijd ophalen van het stappen, in welke staat ik ook was. Welk vriendje ik ook had of welke vrienden. Iedereen was altijd welkom bij ons thuis. Nu ik 31 ben en (hopelijk) wijzer heb ik bewondering. Bewondering voor mijn ouders die er tot de dag van vandaag altijd voor mij zijn en mij overal bij steunen. Ik heb bewondering voor mijn vriend hoe hij een band met zijn dochter opbouwt. Hij is lief, betrokken en een fijne partner. Wij zijn er altijd voor haar. Net als vroeger mijn ouders er altijd voor mij waren. Basis. Je neemt het altijd mee. 

Liefs,
Charlotte

 

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders