Een eigen huis in Wormerveer aan de Zaan, een leuke vent, een bonusdochter, en een succesvol bedrijf. Ik lach door het leven, lachen is gezond en de manier van kijken naar het leven brengt je geluk.

Lessen in geluk

Werk

Stilzitten is voor mij echt een uitdaging. Nu komt dat best goed uit met een eigen bedrijf en een jonge bonusdochter van 6 die energie heeft voor 10. Werk is voor mij belangrijk, ik krijg er energie van en haal er heel veel voldoening uit. Maar teveel doen is ook niet goed. Zo belandde ik in een burn-out (lees hier) en kon ik helemaal niks meer. Een eigen bedrijf, en vooral online bloggen, vergt de nodige planning. Helemaal als je ook privé regelmatig er wil zijn. En daarmee bedoel ik echt zijn. In het hier en het nu. Kunnen genieten van de mooie mensen om je heen. Dat heb ik geleerd. Er is meer dan alleen werken en succesvol worden. Balans is hier ontzettend belangrijk!

Vecht

Je kent het misschien wel. Het altijd “goed willen doen” voor een ander. Ik was een van die mensen die dat deed. Nu ik terugkijk naar de periode voor mijn burn-out denk ik dat ik altijd vocht voor perfectie. Maar het is nooit goed genoeg als jij jezelf niet goed genoeg vindt. Dan kan je blijven vechten en knokken, maar op een gegeven moment lig je knock out. Been there done that. Nu weet ik dat een nee tegen een ander een ja tegen mijzelf is. Dat ik te allen tijde mijzelf mag en kan zijn. Want ik ben goed genoeg. Wat ik ook doe. Alles is er al.

Huil

De sluizen staan hier regelmatig open. Als ik moe ben of als ik gefrustreerd ben begint het al. Ik ben een gevoelsmens. Helemaal na mijn burn-out en depressie. Ik kan nu zo intens dankbaar zijn om de kleine dingen en die raken mij dan ook echt diep. Tranen van geluk. Tranen mogen er zijn, tranen helen en omarmen.  

Lach 

De beste basis van liefde is samen kunnen lachen. Liefde tussen jou en je partner, tussen jou en je ouders, vrienden of andere familie. Lachen. Het verbindt en laat ontspannen. Lachen is zo ontzettend belangrijk, vooral in tijden dat je slecht slaapt en veel druk of stress ervaart! En als die kleine hier ligt te schateren van het lachen kan mijn dag niet meer stuk. Lach. Lach gewoon en alles word leuker en mooier!

Zing 

Stiekem was het mijn droom om volle zalen te trekken met zingen. Geen goed plan, want als ik mijn mond open trek rent iedereen heel hard weg haha! Een goede zangeres op een podium zal ik nooit worden, maar een thuiszanger? Echt wel! Als ik thuis ben zet ik met liefde Andre Hazes op met “leef” en zing echt uit volle borst mee. Leef. Zing. Lach. Dans. 

Bewonder 

Als kind besefte ik niet hoe bijzonder het was wat mijn ouders voor mij deden. Toen ik eredivisie basketbal speelde wrongen mijn vader of moeder zich in allerlei bochten om altijd mee te kunnen naar mijn wedstrijden. Mijn vader kwam mij altijd ophalen van het stappen, in welke staat ik ook was. Welk vriendje ik ook had of welke vrienden. Iedereen was altijd welkom bij ons thuis. Nu ik 31 ben en (hopelijk) wijzer heb ik bewondering. Bewondering voor mijn ouders die er tot de dag van vandaag altijd voor mij zijn en mij overal bij steunen. Ik heb bewondering voor mijn vriend hoe hij een band met zijn dochter opbouwt. Hij is lief, betrokken en een fijne partner. Wij zijn er altijd voor haar. Net als vroeger mijn ouders er altijd voor mij waren. Basis. Je neemt het altijd mee. 

Liefs,
Charlotte