Voor iedere ontbijtgek mag dit homemade granola taartje op het menu. Buiten het feit dat hij super lekker is, is dit ontbijt echt een cadeautje voor jezelf en iemand anders 😉
Homemade is het allerlekkerste wat er is!
Terwijl ik bezig ben met het maken van mijn kookboek realiseer ik mij weer waarom ik ben begonnen met mijn foodblog Charlie’s Kitchen. De keuken is een magische plek. Eten is verbinden met elkaar. We zeggen niet voor niks dat liefde door de maag gaat. Dit taartje maken voor je geliefde, of misschien voor jezelf of met de kids is een en al liefde. En homemade is ook nog eens extra lekker en genieten!
Granola taartje
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 150 gram havermout
- 50 gram gehakte hazelnoten
- 50 ml honing
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 el pindakaas
- 1 eiwit
Vulling van het taartje;
- (Kokos)yoghurt of kwark
- Vers fruit naar keuze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de olie met de pindakaas en de honing tot een plakkerige massa. Gooi dit bij de overige ingrediënten en kneed alles tot een plakkerig deeg. Verdeel over een grotere quichevorm of vier kleinere bakblikjes.
- Zet de taart of taartjes in de oven voor ongeveer 20 minuten. Een grotere taart moet wat langer dan een kleinere.
- Laat afkoelen. Vul deze daarna met yoghurt of kwark naar keuze en beleg vrolijk met verschillende vruchtjes voor een extra feestelijk ontbijt.
Als dat er niet zonnig en gezond uit ziet weet ik het ook niet meer. Eet smakelijk!
Nog een lekker ontbijtrecept met granola? Misschien dat je deze ook wel lekker vindt.
Liefs,
Charlie