Je bent moe en grijpt meteen naar suikers. Je vriend maakt het uit en je rijdt naar de Mac, je hebt een lange dag werken achter de rug en vindt dat je een fles wijn verdient. Je baalt van jezelf. Altijd hetzelfde gedrag en resultaat. Hoe blijf je goed voor jezelf zorgen? Ook tijdens deze crisis 😉 Hoe leer je om te kiezen en de juiste keuzes te maken? Hoe kom je weer #echtinbalans?

OEPS!!!

Als ik te veel eet, te weinig voedingsstoffen binnen krijg, weinig beweeg of aankom, dan voel ik mij ongelukkig. Ik heb weinig energie, ben niet tevreden over mijzelf en ben gefrustreerd omdat ik het eigenlijk anders wil. Ik voel mij alles behalve mijzelf. Dus waarom zou ik mijzelf in een positie brengen waarin ik niet lekker in mijn vel zit, mij onzeker voel en futloos?

Het is negatieve energie als je jezelf niet leuk genoeg vindt, niet slank genoeg vindt en niet goed genoeg vindt. Altijd maar balen van jezelf kost bakken ENERGIE!

Goed voor jezelf zorgen doe je door te kiezen

balans, kiezen

Maar hoe doe je dat? Kiezen? Hoe kom je weer in balans?

Leg de focus op wat voor jou werkt. Ieder lichaam is anders, ieder leven is anders en we vinden allemaal iets anders prettig.

Als jij iets gaat doen wat je opgelegd wordt (bijvoorbeeld een dieet) doe je dat voor het resultaat maar niet voor hoe jij je onderweg voelt. We leven NU, niet in de toekomst. Dus hoe wil jij je NU voelen en wat kan je daar vandaag aan doen?

Als coach leer ik jou nu te kiezen. Ik laat je zelf voelen en denken en met alle kennis die ik met je deel creëer jij een een gezonde leefstijl die voor jou werkt. Die dus altijd fijn voelt en niet als opgave. Maar diejuist prettig voelt en een lekkere flow geeft.

Welke situatie zich ook voordoet, van een crisis als waarin we nu zitten tot een echtscheiding of een andere ramp. Jouw leefstijl werkt altijd. Doordat je keuzes maakt die bij jou passen!

Het is puur een mentale keuze die je mag of zelfs moet maken
–> Wat er ook gebeurt, ik zorg goed voor mijzelf.
–> Ik kies voor gezondheid, elke dag weer.
–> Ik kies voor energie!
–> Mijn lichaam is belangrijk, dus ik kies altijd voor mijzelf.

De reden waarom dit nu wel slaagt op de langere termijn is dat je een leefstijl creëert die bij JOU past waar JIJ voor kiest.

Als je door hebt dat het op een andere manier kan en je ziet: WOW!!! het kan dus toch anders. Ik voel mij hier erg goed bij. DAN, op dat moment vertoon jij ander gedrag en ontstaan er nieuwe gewoonten. MAAR, dan moet je wel openstaan voor nieuwe dingen. Zonder oordeel of vooroordeel 😉

Want als je doet wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd kreeg

Met smoesjes als: “deze situatie is nu zo dus ik kan het niet” komen we helemaal nergens. Wat kan je vandaag WEL doen?

Ik schreef een tijdje geleden een blog over hoe ik weer leerde om naar mijn lichaam te luisteren. Wat er ook gebeurt. Als jij altijd voor jezelf kiest zal je nooit terugvallen in je oude patroon. Kies voor jezelf. Vandaag nog.

Liefs,
Charlotte

PS: voel je dat het NU tijd is om voor jezelf te kiezen? Neem dan een kijkje naar mijn #DoItYourself “energiek en #echtinbalans” programma.