Hoe blijf je goed voor jezelf zorgen? Juist nu? - Charlie's Kitchen

Hoe blijf je goed voor jezelf zorgen? Juist nu?

Balans in het weekend

Je bent moe en grijpt meteen naar suikers. Je vriend maakt het uit en je rijdt naar de Mac, je hebt een lange dag werken achter de rug en vindt dat je een fles wijn verdient. Je baalt van jezelf. Altijd hetzelfde gedrag en resultaat. Hoe blijf je goed voor jezelf zorgen? Ook tijdens deze crisis 😉 Hoe leer je om te kiezen en de juiste keuzes te maken? Hoe kom je weer #echtinbalans?

OEPS!!!

Als ik te veel eet, te weinig voedingsstoffen binnen krijg, weinig beweeg of aankom, dan voel ik mij ongelukkig. Ik heb weinig energie, ben niet tevreden over mijzelf en ben gefrustreerd omdat ik het eigenlijk anders wil. Ik voel mij alles behalve mijzelf. Dus waarom zou ik mijzelf in een positie brengen waarin ik niet lekker in mijn vel zit, mij onzeker voel en futloos?

Het is negatieve energie als je jezelf niet leuk genoeg vindt, niet slank genoeg vindt en niet goed genoeg vindt. Altijd maar balen van jezelf kost bakken ENERGIE!

Goed voor jezelf zorgen doe je door te kiezen

balans, kiezen

Maar hoe doe je dat? Kiezen? Hoe kom je weer in balans?

Leg de focus op wat voor jou werkt. Ieder lichaam is anders, ieder leven is anders en we vinden allemaal iets anders prettig.

Als jij iets gaat doen wat je opgelegd wordt (bijvoorbeeld een dieet) doe je dat voor het resultaat maar niet voor hoe jij je onderweg voelt. We leven NU, niet in de toekomst. Dus hoe wil jij je NU voelen en wat kan je daar vandaag aan doen?

Als coach leer ik jou nu te kiezen. Ik laat je zelf voelen en denken en met alle kennis die ik met je deel creëer jij een een gezonde leefstijl die voor jou werkt. Die dus altijd fijn voelt en niet als opgave. Maar diejuist prettig voelt en een lekkere flow geeft.

Welke situatie zich ook voordoet, van een crisis als waarin we nu zitten tot een echtscheiding of een andere ramp. Jouw leefstijl werkt altijd. Doordat je keuzes maakt die bij jou passen!

Het is puur een mentale keuze die je mag of zelfs moet maken
–> Wat er ook gebeurt, ik zorg goed voor mijzelf.
–> Ik kies voor gezondheid, elke dag weer.
–> Ik kies voor energie!
–> Mijn lichaam is belangrijk, dus ik kies altijd voor mijzelf.

De reden waarom dit nu wel slaagt op de langere termijn is dat je een leefstijl creëert die bij JOU past waar JIJ voor kiest.

Als je door hebt dat het op een andere manier kan en je ziet: WOW!!! het kan dus toch anders. Ik voel mij hier erg goed bij. DAN, op dat moment vertoon jij ander gedrag en ontstaan er nieuwe gewoonten. MAAR, dan moet je wel openstaan voor nieuwe dingen. Zonder oordeel of vooroordeel 😉

Want als je doet wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd kreeg

Met smoesjes als: “deze situatie is nu zo dus ik kan het niet” komen we helemaal nergens. Wat kan je vandaag WEL doen?

Ik schreef een tijdje geleden een blog over hoe ik weer leerde om naar mijn lichaam te luisteren. Wat er ook gebeurt. Als jij altijd voor jezelf kiest zal je nooit terugvallen in je oude patroon. Kies voor jezelf. Vandaag nog.

Liefs,
Charlotte

PS: voel je dat het NU tijd is om voor jezelf te kiezen? Neem dan een kijkje naar mijn #DoItYourself “energiek en #echtinbalans” programma.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders