Persoonlijk: luisteren naar mijn lichaam - Charlie's Kitchen

Persoonlijk: luisteren naar mijn lichaam

Ik snakte naar adem, mijn gezicht, mond en tong werden steeds dikker en mijn ademhaling klonk als gepiep. Ik appte in paniek mijn vader die binnen no-time voor de deur stond en mij naar de spoedzorg bracht.

September 2019

Ik ga even terug naar 2019. Misschien weten jullie nog wel de foto’s die voorbijkwamen van Bas en mijn bonusdochter Laurine. Het leek zo’n mooi plaatje en een gelukkig gezin. Maar achter elke muur speelt zich soms een heel ander verhaal af.

Het ging al heel lang niet goed met Bas. Zo was hij onder andere depressief, had een burn-out en daardoor ontstond er een zeer ongezonde relatie. Thuis was voor mij geen rustplek meer, thuis was overleven. Ik draaide twee programma’s en ging met mijn grote droom ‘mijn eigen boek’ langs uitgeverijen in de hoop dat iemand zei: Ja, ik geloof in jou, wij gaan dit doen. Daarnaast deed ik mijn wandel-coachingsessies en hield Charlie’s Kitchen draaiende.

Best veel, achteraf gezien. 😉

Meer dan twee jaar terug heb ik er een jaar uit gelegen met een burn-out. Grootste reden: niet voelen, weglopen voor gevoel en keihard doorrennen. Dit oude patroon kwam terug, zie ik nu maanden later.

Op slot

Ik ging op slot. Ik moest door. Want als ik zou voelen, zou ik breken. En breken… dat kan niet. Ik heb een business staande te houden.

Eind september kon ik niet meer. Ik kon het niet. Ik trok voor de eerste keer de stekker eruit. “Bas: jouw probleem is niet mijn probleem. Ik ben je vriendin, ik kan jou niet coachen.” Het voelde alsof ik zijn moeder was, zijn coach, zijn life-saver. En die rol had ik zelf helemaal aangenomen. Ik wilde ertoe doen, niet kunnen loslaten en een trouwe labrador zijn.

Maar mijn grenzen vervaagden weer, ik hield immers ook veel van Laurine, mijn bonusdochter. Je geeft niet zomaar op, oude overtuigingen kwamen terug en ik besloot het toch weer te proberen. Een stoplichtrelatie die gepaard ging met heel veel stress, pijn en vooral eenzaamheid.

Ik ben een trouwe labrador. Energie, verbinding en trouw zijn voor mij belangrijk in een relatie. Die drie emoties waren er al heel lang niet meer. Van huilen naar woedebuien, stijf staan van de stress naar intens blij worden van mijn werk. Een achtbaan van maanden waarin ik volledig in de overlevingsmodus was. Begin november pakte ik mijn spullen en vertrok (weer) naar mijn ouders. Dit keer, voorgoed.

Mijn keuze?

Ik heb zolang gewacht met dit artikel. En niet omdat ik het niet wilde delen. Ik ben een open boek en denk juist dat mijn verhaal heel veel andere vrouwen gaat helpen die ook in zo’n situatie zitten of die ook een ongezonde relatie hebben gehad. Maar omdat ik dan ga voelen. Geloof mij, ik voel nu. De tranen stromen over mijn wangen, maar het is goed. Het is zelfs heerlijk, een opluchting en bevrijding. Het mag er zijn.

Wat maakt dat je blijft terwijl diegene je niet blij maakt? Geen energie geeft? Vertrouwen geeft of een intens verbonden gevoel?

Deze vragen heb ik mijzelf vaak gesteld. Waarom ben ik gebleven? Waarom heb ik mijzelf afgewezen? Waarom mocht mijn gevoel er niet zijn?

Het is zo makkelijk om naar iemand anders te wijzen en in de slachtofferrol te blijven hangen. Maar eerlijk, wat iemand je ook aandoet, JIJ hebt de keus hoe je ermee omgaat. Dit triggerde mij enorm en maakte mij intens verdrietig. De feestdagen in december voelden dan ook echt als een hel. Ik voelde mij zo eenzaam maar vooral zo ver van mijzelf vandaan. Ik had verdriet, veel verdriet. Waarom ben ik niet lief voor mijzelf?

Ik begon aan mijzelf te twijfelen als coach en zelfs aan mijn programma. Hoe kan het dat ik al die maanden zo goed voor mijzelf heb gezorgd in de zin van gezond eten, blijven trainen/bewegen en ontspanning (wandelen/mediteren) en dat ik toch hier ben beland?

Daar komt het cadeautje, mijn les en inzicht; je moet emotioneel ook in balans zijn. Het cirkeltje moet compleet zijn en ik had een enorme lek/schade waar ik niet de tijd voor nam.

Klaar

Volledig in de overlevingsstand banjerde ik 2020 in. Grote doelen, doorrammen en beuken. Hallo oud patroon.

Ik woon inmiddels alleen in mijn huisje in Wormerveer, wat best veel kost elke maand dus ik ging doen aan de paniek-voetbal. Wat nu als ik mijn huur niet kan betalen en mijn huis uit moet? Hele drama-theater shows schreef ik in mijn hoofd en de kaartverkoop was bewijze van al begonnen.

Zo werkt het niet. Alles gebeurt met een reden. Ik kwam terecht bij Zaripha (soulwork), mijn spirituele coach. Volledig uit mijn comfortzone maar ik wist… dit moet anders. Ik mag weer gaan voelen, daar zit mijn groei. Na de tweede sessie ging ik door een achtbaan van emoties. En zei mijn lichaam het is klaar. Alle angst, pijn, stress en verdriet van de laatste maanden uitte zich in keelontsteking. Een week later het Angina virus en een week daarna een bacterie die er voor zorgde dat mijn hoofd, mond en keel zodanig opzette dat ik op de spoedzorg belandde.

Crashen

Mijn lichaam nam de overhand en zorgde voor mij. Er was maar een manier om terug te gaan naar het hier en nu. Ik was verlamd van alles wat er was gebeurd de laatste maanden en racete als een kip zonder kop door in mijn race-auto. CRASH. En toen moest ik. Ik moest mijn agenda legen, ik moest mij overgeven en gaan voelen. Meer dan twee weken niet kunnen werken en niet eens voor mijzelf kunnen zorgen want ik trok een paar dagen bij mijn ouders in.

Weer een cadeautje; ik kreeg deze tijd met mijzelf om te helen, te transformeren om hierna nog meer impact te kunnen maken.

Jongens, wat hebben we toch een prachtig mooi lichaam. Dat altijd voor ons zorgt en ons altijd geeft wat wij nodig hebben in deze gezonde situatie. Ons hoofd, dat stemmetje in je hoofd verteld je misschien anders maar het gaat om de balans.

Ik voel mij 10 kilo lichter, zachter en liefdevoller.

balans, luisteren naar mijn lichaam, echt in balans

Ik had nog een diepgewortelde overtuiging dat ik het niet waard was om voor mijzelf te kiezen in een relatie, bij een man, ik wilde erkenning. Dat hij mij nodig had. Maar wat ik eigenlijk nodig had, was deze zorg voor mijzelf.

Ik verdien liefde en zorg. Ik ben goed genoeg en mag er zijn. Maar wat er vooral mag zijn, is mijn gevoel. Ik ben ontzettend goed in mijn grote muil opentrekken over wat ik wel en niet wil. Waar ik blijkbaar minder goed in was, was mijn gevoel uitspreken en zeggen wat het met mij doet.

Een harde maar intens mooie les. En zoals ik al zei; alles gebeurt met een reden.

Laat vooral ook jullie verhalen horen hieronder. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Heel veel liefs!

Wil jij ook het cirkeltje compleet maken en naar een leven #ECHTINBALANS?

Ik gun het je en ik hoop dat jij jezelf ook dit mooie cadeautje gunt. Klik op de button voor meer informatie over de #echt-in-balans online training.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders