Grutten ouderwets? Nee hoor, echt niet! - Charlie's Kitchen

Grutten ouderwets? Nee hoor, echt niet!

grutten

Misschien heb je nog nooit van het woord grutten gehoord. Dat zou goed kunnen: ik ook niet, voordat ik het tegenkwam in The 50 Days of Green Happiness. Eigenlijk zonde, want het is superlekker en je kunt het zelf maken!

Oh MY Grutjes

Granen in gepelde en gebroken vorm, dat is eigenlijk wat grutten zijn. Vroeger werden grutten vaak gegeten in karnemelk, maar ik maakte de modernere versie uit het boek met boekweit. Boekweit is een voedzame graan en glutenvrij! Ideaal in mijn bakje sojayoghurt met vers fruit.

grutten

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 5 porties)

 • 250 gr boekweit korrels
 • 1 tl koekkruiden
 • 4 zachte dadels
 • 1 el honing
 • 1 snufje zout

Optioneel: een eetlepel kokosrasp

grutten
Zelfgemaakte grutten zijn zoveel lekkerder dan wanneer je ze gewoon koopt!
 1. Spoel de boekweit goed af en laat 24 uur weken.
 2. Giet het af en laat het even drogen!
 3. Warm de oven voor op 180 graden.
 4. Snijd de dadels fijn en meng deze met de boekweit, koekkruiden, honing en eventueel de kokos.
 5. Is het al plakkerig? Kneed het dan samen en leg het op een met bakpapier belegde bakplaat.
 6. Duw met een lepel plat en tegen elkaar.
 7. Bak de crunch 10 minuten, draai dan om en weer 10 minuten. Let wel goed op, want iedere oven is anders.
 8. Bewaar in een afgesloten pot.

Tip: ik heb hem de laatste 5 minuten op grill gezet, heerlijk!

grutten

Ook heel erg lekker uit de hand, in een kopje amandelmelk of in je magere kwark!

Liefs,
#TEAMCHARLIE

PS Het lijkt een beetje op granola. Deze kun je ook zelf maken.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders