Nederland is een fietsland en dat is zeker niet zonder reden. Er zitten veel voordelen aan fietsen en het is eigenlijk heel belangrijk om vaak de fiets te pakken. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder.

Meer energie!

Als je dagelijks een halfuurtje lekker doorfietst, kom je eigenlijk al aan de nodige beweging per dag. Beweging is belangrijk omdat je hartslag iets omhoog gaat en daardoor lekker goed kan pompen. Daarnaast zul je, als je op een gemiddeld tempo fietst, vet verbranden. Vet rondom de organen is zeer gevaarlijk, dus dat wil je zo snel mogelijk kwijt. Weinig vet, een betere conditie en een sterk hart zijn tekenen dat je gezond bent.

Fietsen is vrijwel pijnloos

Er zijn veel sporten die heel belastend zijn voor je spieren en gewrichten, en daar is fietsen er geen van. Door de ronde, soepele bewegingen die je maakt zul je eigenlijk nergens echt pijn hebben. Je zult hooguit wat spierpijn ervaren als je net begint met fietsen. Verder kun je natuurlijk zadelpijn krijgen, maar gelukkig zijn er allerlei manieren om dat te voorkomen. Doordat het zo eenvoudig is om te fietsen, is het eigenlijk voor bijna iedereen een geschikte ‘sport’ om te beoefenen. Het is bijvoorbeeld ook voor mensen met overgewicht een uitstekende manier om te beginnen met afvallen.

Je hoeft nooit meer een parkeerplaats te zoeken

Met de auto ergens heen gaan lijkt misschien makkelijker, maar als je op je bestemming bent moet je ook nog een parkeerplek zoeken. Soms zijn er geen plekken beschikbaar, sta je op vijf minuten lopen van je bestemming af of moet je hartstikke veel geld betalen. De meeste fietsenstallingen daarentegen zijn gratis, staan niet barstensvol en zijn ook dicht bij je bestemming te vinden. Je moet alleen een goed fietsslot kopen zoals bijvoorbeeld een beugelslot. Vind je het vervelend om in de regen te fietsen? Dan koop je gewoon een hip regenpak!

Met een stukje fietsen kom je dus aan je dagelijkse beweging en zal je hart een stuk sterker worden, waardoor je in de rest van je leven ook meer energie zult hebben. Traplopen wordt ineens een stuk minder zwaar en een sprintje trekken naar de bus is ook geen probleem meer. Daarnaast ben je minder snel moe en zul je dus ook meer energie hebben voor andere dingen. Aangezien de meeste mensen toch al de hele dag op hun kantoorstoel zitten, is een beetje extra beweging altijd een goed idee om je conditie op te bouwen.

Fiets_CharliesKitchen, fietsen

Fietsen vermindert stress

Sowieso is het goed om na je drukke kantoorbaan lekker naar huis te fietsen in plaats van met het openbaar vervoer te gaan of de auto te pakken. Op de fiets kun je namelijk lekker even je hoofd leegmaken en alles op een rijtje zetten. Fietsen kun je eigenlijk zien als een soort meditatie. Nu is snel naar huis fietsen niet altijd rustgevend, dus geef jezelf af en toe de tijd om een ommetje te maken. Misschien is er wel een mooi stuk natuur waar je tot rust kunt komen op de fiets. Neem de tijd en je voelt de stress van je afglijden.   

Liefs,
Charlotte