Deze groentetortilla (lekker Spaans) zit boordevol groente en aardappel. Super voor een altijd energiek en slank leven 😉, lekker makkelijk te maken en ontzettend smakelijk!
Elke dag een ei, goed of fout?
Inmiddels is het ontzettend achterhaald dat je maar 2 eieren per week mag. Een ei is super voor onze gezondheid, je immuunsysteem, maar ook voor je natuurlijke energieniveau!
Van een ei word je blij zeg ik altijd 😀
Een ei is super veelzijdig. Zo kan je bijvoorbeeld ook deze simpele groenteomelet maken, of de gevulde eieren uit mijn boek of deze fritatta met pit!
Op z'n spaans! Olé
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 2 handjes cherry tomaatjes
- 1/2 gele paprika
- 4 el mais
- 5 eieren
- olijfolie
- peper
- zout
- gerookte paprikapoeder
- verse basilicum
- 100 gram gekookte aardappel
- 30 gram chorizo, heel fijn gesneden blokjes!
Optioneel: een halve rode ui in ringen
1. Zorg dat je een grote koekenpan hebt waar je een deksel op kan leggen of je bakt hem in de oven!
2. Snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de basilicum in kleine stukjes.
3. Maak de chorizo superfijn.
4. Halveer de tomaatjes.
5. Kluts nu in een kom de eieren en meng dit goed met de aardappel. Zelf sneed ik ze doormidden in plaats van prakken. Voeg alle overgebleven ingrediënten toe en bak de omelet op half hoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar met de deksel erop. De groentetortilla is klaar als het ei gestold is.
5. Kluts nu in een kom de eieren en meng dit goed met de aardappel. Zelf sneed ik ze doormidden in plaats van prakken. Voeg alle overgebleven ingrediënten toe en bak de omelet op half hoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar met de deksel erop. De groentetortilla is klaar als het ei gestold is.