Griekse yoghurt met eigengemaakte noten granola en honing

Deze  FAGE Total 5% Greek Yoghurt met eigengemaakte noten granola en honing is super romig, vol van smaak en rijk aan protein. Oftwel eiwitten! Lekker voedzaam en zeer smakelijk!

Greek?

FAGE Total Greek Yoghurt is heel gezond en heeft een Nutri-Score A op de verpakking staan. Hmm wat houd dat in dan? Via dit voedselkeuze logo zie je in één oogopslag hoe gezond een product is. Score A is voor producten met de gezondste samenstelling en heeft een groene kleur. Super positief en dus een hele gezonde keuze!

Bij de FAGE Total 5% Greek Yoghurt denk ik direct terug aan Kreta door de smaak en romigheid van de yoghurt. Ik was twee jaar terug met mijn moeder op vakantie in Kreta. Elke ochtend genoot ik van een bakje Griekse yoghurt met noten en vers fruit. En natuurlijk de honing 😉

Ik haal daarom regelmatig de FAGE Total 5% Greek Yoghurt in huis om weer even dat vakantie gevoel naar boven te halen. Natuurlijk wel met zelfgemaakte granol met noten, vers fruit en honing. Maar ik gebruik het ook vaak als topping in soep, in een smoothie of als toetje met kokosrasp, pure chocolade stukjes en frambozen. Yummie!

Griekse yoghurt met eigengemaakte noten granola en honing, FAGE Total

Het recept

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 250 gram FAGE Total Greek Yoghurt 5%
 • 1/2 banaan in plakjes
 • 10 blauwe bessen
 • 1 tl honing
 • 3 el Charlie’s Granola met walnoten

Noten granola met banaan

(recept voor 1 flinke pot)

 • 200 gram gemengde ongezouten noten
 • 300 gram havervlokken (of 150 gram speltvlokken en 150 gram havermout)
 • 6 eetlepel ahornsiroop
 • 1 theelepel kaneel of speculaas- en koekkruiden
 • snufje zeezout

Hoe maak je noten granola met banaan?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Hak de noten fijn, voeg toe aan de kom. Voeg vervolgens de havervlokken, ahornsiroop, kaneel en een snufje zeezout toe en meng goed.
 3. Verdeel de noten granola in een enkele laag over de bakplaat.
 4. Bak de granola in 15-20 minuten knapperig in de oven. Hussel halverweg de baktijd de granola goed oor elkaar.

Tip: de granola blijft in een luchtdichte pot 1 week goed.

De smaak van zelfgemaakte granola te pakken? Probeer deze dan ook maar eens.

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR

2 gedachtes op “Griekse yoghurt met eigengemaakte noten granola en honing”

 1. Avatar

  Dit recept lijkt me super lekker! <3 Ik ontbijt elke ochtend met kwark of yoghurt maar nog niet met zelfgemaakte granola. Ik heb al 6 maanden last van long-covid klachten en eet zo gezond en goed mogelijk omdat mijn lichaam dat (altijd) nu zeker nodig heeft. Het helpt me ook om inspirerende en positieve mensen zoals jij te volgen op Instagram! Dank!!

 2. Avatar

  Nou ik kan zeggen dat mijn schoonzoon en dochter het nu al een favoriet vinden, heb het recept nl gemaakt alleen met extra kaneel erbij omdat ze hier nu eenmaal gek op zijn, ze vragen nu al of ik zodra het op is om een nieuwe portie te maken. Dus hoop dat ik binnenkort nog meer lekkere recepten kan uitproberen .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches