Parelcouscous met burrata en perzik uit het boek Snel Arabisch - Charlie's Kitchen

Parelcouscous met burrata en perzik uit het boek Snel Arabisch

Chef Toub is een meester in het bedenken van geniale fusion gerechten. En past die kennis handig toe in zijn nieuwe boek “Snel Arabisch”. Vandaag delen wij het recept voor parelcouscous met burrata en perzik en een interview met de man zelf!

Eerst wat vragen aan Chef Toub

Mag ik je met zes minuutjes terugbellen?Je kunt wel merken dat we met een echte chef van doen hebben. Chef Toub is zijn naam en de Arabische keuken is zijn faam. Met een beetje fusion daarin verweven. Dat maakt het makkelijker om je eigen gang te gaan met traditionele gerechten.’ 

Jouw nieuwe boek heet Snel Arabisch. Ik kan het mis hebben, maar de snelle Arabische keuken bestaat toch helemaal niet?

Lachend: Nee, dat klopt wel. De Arabische keuken is stoven, smaken verweven tot een mooi gerecht. Echt slow cooking. Daar hebben we ook bij mij thuis doordeweeks, door werk en de kinderen, niet echt tijd voor. Mijn vorige boek staat vol traditionele gerechten, toen werd ik vooral getagd in het weekend door thuiskoks die aan het koken waren. Nu kun je lastig Arabisch koken binnen een halfuur, maar door concessies te doen en wat trucjes toe te passen, krijg je wel die kenmerkende smaken.’ 

Toch voeg je nog flink wat andere smaken aan jouw gerechten toe

Ik gebruik de Arabische smaken vaak als vertrekpunt. Trucjes worden makkelijker als je andere technieken en soms andere producten toevoegt. Nu geloof ik dat alle keukens ergens een raakvlak hebben of dat ze elkaar beïnvloed hebben. Maar ik vind het heerlijk om smaken toe te voegen of bijvoorbeeld een gerecht te Vermarokkaniseren.

Geef eens een voorbeeld

 Ik ben gek op tostis. In mijn leven heb ik er zoveel verslonden en dus vond het mooi om daar een Marokkaanse twist aan te geven. Zo kwam ik ook op de mannentosti met kikkererwten. Ik wil inspireren en mensen interesseren. Dan zijn dat toffe dingen. Of zoals je met een paar simpele hacks ervoor kunt zorgen dat je een binnen een halfuur een gerecht uit de tajine op tafel kunt zetten. In de originele Arabische keuken zou dat ondenkbaar zijn. 

Hoe staan de kokende Arabische moeders daarin? Zijn die net als de Italiaanse mamas?

De eerste generatie vindt het lastig. Mijn moeder zij is de eindbaas van de Arabische keuken staat nog steeds uren, soms dagen in de keuken. Ze begrijpt het wel dat ik Snel Arabisch heb uitgebracht, maar ze zou het zelf nooit koken. Dit boek is meer bestemd voor tweede generatie en later, die ook gewoon lekker Arabisch wil eten na een lange dag werken en geen pastaatje wil of wil bestellen. Maar ook voor iedereen die gewoon een niet-standaard maar toch snelle maaltijd op tafel wil toveren.’ 

Op welke hack ben jij het meest trots?

Heel eerlijk gezegd ben ik niet zo snel trots, maar wat ik echt te gek vind is de falafelwafel uit mijn nieuwe boek. Fafafel maken, is nogal bewerkelijk omdat het kleine balletjes zijn. Maar met een wafel heb je wel de falafelsmaak en bovendien: hij staat zo op tafel. Top, dus!’ 

BESTEL HIER “SNEL ARABISCH”

En dan nu de parelcouscous salade...

Wat heb je nodig:
(4 personen)

 • 500 ml kippenbouillon
 • 2 tl kaneel
 • 250 gram parelcouscous
 • 4 rijpe perziken in kwarten
 • 200 gram gemengde sla
 • 200 gram gerookte kip, in plakjes
 • 2 handjes bramen
 • 4 bollen burrata
 • 75 gram pistachenoten

Dressing

 • 6 el olijfolie
 • 2 el witte wijnazijn
 • 1/2 el honing
 • 1 tl mosterd
 • 1 tl sumak
 • Zout en peper
 1. Breng de bouillon met de kaneel aan de kook en bereid de parelcouscous met de bouillon volgens de verpakking.
 2. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Zet weg.
 3. Verhit een grillpan en maak de perziken droog, bestrijk met wat olie en grill ze 4-6 minuten tot ze mooie streepjes hebben.
 4. Verdeel de sla over een schaal, mik de parelcouscous erop en schep om met de dressing.
 5. Leg hierop de kip, perzik, bramen en burrata. Maak af met de pistachenoten en wat zout en peper.

Maar wat vonden wij van het boek?

Chef Toub is een meester in het bedenken van geniale fusion gerechten. En past die kennis handig toe in zijn nieuwe boek Snel Arabisch. Hij schendt de nodige regels van de traditionele Arabische keuken, maar flirt ook met oer-Hollandse ingrediënten zoals paling om een prachtig gerecht binnen de kortste keren op tafel te toveren. Verrassend, bijzonder spannend en toch voor iedere dag. Wij lusten hier wel pap van!

BESTEL HIER ZIJN BOEK

De smaak van couscous salade te pakken? Deze is ook super lekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders