Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Voeg je header hier toe
Zo, dat is een beste mond vol: glutenvrije witte chocolade pistache pancakes. Melissa, ons nieuwe teamlid, dook de keuken in om aan de gang te gaan met deze kanjers voor in het weekend. Maar op een andere dag zijn ze net zo lekker hoor 😉 Heerlijk zacht en zoet van smaak!
Even voorstellen
Ik ben Melissa van Lislovescooking. Zolang ik mij kan herinneren ben ik gek op bakken en koken en het liefst doe ik dit voor anderen. Na een slechte relatie met eten en, ik denk toch een gevoeligheid voor gluten en lactose, maak ik nu leuke, makkelijke, creatieve en glutenvrije recepten. Ik wil het liefst zoveel mensen de keuken in krijgen zodat iedereen kan genieten van heerlijk eten. Daarom ben ik super blij dat Charlie mij een een podium geeft!
Glutenvrije pancakes met pistachenootjes en witte chocolade
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 45 gram rijstmeel/boekweitmeel
- 25 gram pistachenootjes
- 130 gram (plantaardige) yoghurt
- ½ banaan
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
- 15 a 25 gram (vegan) witte chocolade
Topping:
- Witte chocolade
- Pistachenootjes
- Blauwe bessen
- Maal de pistachenootjes in een keukenmachine bijna helemaal fijn.
- Voeg de banaan, meel, bakpoeder, yoghurt en de vanille aroma toe en mix tot je een glad beslag hebt.
- Hak de chocolade in stukjes en schep door het beslag heen.
- Zet je beslag voor minimaal een half uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de pancakes straks extra fluffy zijn!
- Verwarm een koekenpan, zonder vetstof, op heet vuur. Als de pan heet is draai je het vuur naar middelhoog terug en schep je drie hoopjes beslag in de pan. Bak net zo lang tot er bubbeltjes aan de bovenkant van de pancakes ontstaan en je spatel makkelijk onder de pancake schuift. Draai de pancake dan om en bak de andere kant nog voor een minuut.
- Ga zo door totdat al je beslag op is. Ik kon er 6 pancakes uit halen.
- Garneer je pancakes met de extra pistachenootjes, blauwe bessen en (gesmolten) witte chocolade.
Liefs,
Charlie & Melissa
Nog een glutenvrij recept? Deze pasta met garnalen is ook super lekker!