fbpx

Chocolade boterkoek uit de Chocoladebijbel

Chocolade boterkoek uit Chocoladebijbel

Say what? Een kookboek alleen maar over chocola? JA! Na een koekjesbijbel, een soepbijbel en alles wat lekker is, maar niet zo goddelijk als chocola, kon uitgeverij Carrera Culinair natuurlijk niet achterblijven en bracht de Chocoladebijbel uit.

Hi, ik ben Kim!

Ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. 

Boek: De Chocoladebijbel
Auteur: Kees Raat

Niemand anders dan meester in chocoladekunde Kees Raat – eigenaar van de Metropolitan Deli in de Warmoesstraat – ging aan de slag om een prachtig boek te maken. Chocolade in alle gedaantes die je kunt bedenken: van koekjes tot repen tot zelfs hartige gerechten. Foodporn? Absoluut!

Maar is het nou wel allemaal zo makkelijk?

Eerlijk? Nee! Heb je je verlekkerd aan tal van prachtige foto’s die je stuk voor stuk doen watertanden en wil je aan de slag? Kees heeft daarvoor een aantal technieken in het kookboek beschreven. Dat wil echter niet zeggen dat alles even makkelijk is om te maken. De pogingen tot het temperen van chocolade mislukten meer dan eens en de fudge is, hoewel goddelijk, meer een saus geworden dan de mooie blokjes die ik cadeau wilde doen aan mijn familie.

Wat is er dan zo leuk aan deze bijbel?

Kees is losgegaan op oude klassiekers met een chocolade twist. De boterkoek van het recept hieronder is echt een verbetering, omdat hij niet zo mierzoet is als de klassieke variant en het een verrassende smaakbom is. De black velvet cake staat nog op de to do-list en oh my god, de baba ganoush met cacao toevoeging is simpelweg to die for. Daar heb ik meerdere bakjes van leeg geschraapt tijdens de boekpresentatie.

Chocolade boterkoek uit Chocoladebijbel
Chocolade boterkoek

Wat heb je nodig:
(voor 6 boterkoek plakken)

  • 175 gram roomboter
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 160 gram bloem
  • 25 gram cacao
  • rasp van een 1/2 citroen
  • een snufje zout
  • 20 gram pure chocolade
  • 1/4 ei
  • 1/4 kuipje koffieroom
  • snufje zout
  • mespuntje oploskoffie

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden;
    2. Bekleed een bakvorm met bakpapier;
    3. Meng de boter en suiker met een mixer op de laagste stand tot een romig geheel. Voeg daarna de bloem, citroenrasp en cacao toe en kneed tot een egaal deeg. Meng tot slot de chocolade erdoor; 
    4. Verdeel met natte handen de helft van het deeg over de bakvorm. Strijk glad met een lepel. Verdeel er stukjes chocolade over. Verdeel het overige deeg hieroverheen. Strijk glad;
    5. Meng het ei, de room, zout en koffie en strijk dit met een kwastje over de koek. Kerf een motief in het deeg;
    6. Bak de koek in ca. 35 minuten gaar en laat daarna minimaal 60 minuten afkoelen op een koele plaats. GENIET!

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform