Wanneer je tijdelijk bij een vriendin mag wonen moet je haar natuurlijk wel verwennen. En dat deed ik met deze glutenvrije pasta met pittige garnalen. Een combinatie van zacht, romig en pittig. Dit wil je niet missen!

Mijn vriendin heeft een glutenallergie en is daarom iets “beperkter” in wat ze wel en niet mag eten. Omdat ik tijdelijk bij haar logeer ben ik uiteraard de chef in huis. Ik ga geen uitdaging uit de weg want tegenwoordig zijn er goede glutenvrije opties. Aangezien ze weg is van pasta en dacht dat ze dit nooit meer kon eten verraste ik haar met deze glutenvrije variant. Natuurlijk moest ik eerst even op safari in de supermarkt, want zijn er eigenlijk wel glutenvrije pasta’s?

Voedzaam en glutenvrij

Ik vond genoeg glutenvrije varianten bij de Albert Heijn en Jumbo, maar wat ik als voedingsdeskundige natuurlijk belangrijk vind, is of de voedingswaarden ook een beetje oké zijn. En ik vond een hele interessante van het merk Garofalo. Deze glutenvrije pasta is gemaakt van een combinatie van maismeel, rijstbloem en quinoa. Het bevat voldoende eiwitten en meer vezels dan andere merken. Vezels zijn bijvoorbeeld belangrijk voor onze stoelgang en eiwitten geven ons o.a. een verzadigd gevoel. Deze mooie samenstelling van voedingsstoffen zorgen er dus voor dat dit een goed voedzaam product is.

Glutenvrije pasta met pittige garnalen 

Wat heb je nodig:
(voor twee personen)

 • 150 gram Garofalo Fusillone
 • 2 handen rucola
 • 300 gram diepvries fijngehakte spinazie met Boursin
 • 200 gram chili garnalen
 • 30 gram walnoten
 • 2 handjes cherrytomaatjes
 • peper en zout
 1. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking;
 2. Hak de walnoten fijn;
 3. Snijd de cherrytomaatjes doormidden;
 4. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de fijngehakte spinazie (bevroren);
 5. Giet de pasta af en doe dit bij de spinazie, roer goed door en voeg dan de garnalen toe. Maak op smaak met peper en zout;
 6. Verdeel de pasta over twee borden en maak af met de rucola, walnoten en cherrytomaatjes.

 

Glutenvrije pasta

Ook leuk om te weten voor de mensen die vaker glutenvrije pasta eten: door de samenstelling met quinoa blijft deze pasta een stevige structuur behouden en een lekkere bite! Mijn vriendin en ik hebben gesmuld, een aanrader. De verkooppunten van Jumbo vind je hier en die van AH hier!

Ik geef drie keer een glutenvrij pakket t.w.v €20,- en een short weg! Meedoen is heel simpel, reageer hieronder met “ik doe mee” en volg @pastagarofalonl. De winnaar krijgt 20 januari bericht.

Van harte gefeliciteerd Geralda, Femke en Eva!

Liefs,
Charlie

P.S.: Dit is een samenwerking waar ik erg enthousiast over ben. Nieuwsgierig? Lees hier hoe dit werkt en hier over bloggen en geld verdienen!