Glutenvrije pasta met pittige garnalen - Charlie's Kitchen

Glutenvrije pasta met pittige garnalen

Als je iemand te eten krijgt met een glutenallergie, dan betekent dat niet dat je hem of haar niet kunt verwennen met een lekkere maaltijd.  En dat deed ik  dus met deze glutenvrije pasta met pittige garnalen. Een combinatie van zacht, romig en pittig. Dit wil je niet missen!

Mijn vriendin heeft een glutenallergie en is daarom iets “beperkter” in wat ze wel en niet mag eten. Aangezien ze weg is van pasta en dacht dat ze dit nooit meer kon eten verraste ik haar met deze glutenvrije variant. Natuurlijk moest ik eerst even op safari in de supermarkt, want zijn er eigenlijk wel glutenvrije pasta’s?

Voedzaam en glutenvrij

Ik vond genoeg glutenvrije varianten bij de Albert Heijn en Jumbo, maar wat ik als voedingsdeskundige natuurlijk belangrijk vind, is of de voedingswaarden ook een beetje oké zijn. En ik vond een hele interessante van het merk Garofalo. Deze glutenvrije pasta is gemaakt van een combinatie van maismeel, rijstbloem en quinoa. Het bevat voldoende eiwitten en meer vezels dan andere merken. Vezels zijn bijvoorbeeld belangrijk voor onze stoelgang en eiwitten geven ons o.a. een verzadigd gevoel. Deze mooie samenstelling van voedingsstoffen zorgen er dus voor dat dit een goed voedzaam product is.

Glutenvrije pasta met pittige garnalen 

Wat heb je nodig:
(voor twee personen)

 • 150 gram Garofalo Fusillone
 • 2 handen rucola
 • 300 gram diepvries fijngehakte spinazie met Boursin
 • 200 gram chili garnalen
 • 30 gram walnoten
 • 2 handjes cherrytomaatjes
 • peper en zout
 1. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking;
 2. Hak de walnoten fijn;
 3. Snijd de cherrytomaatjes doormidden;
 4. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de fijngehakte spinazie (bevroren);
 5. Giet de pasta af en doe dit bij de spinazie, roer goed door en voeg dan de garnalen toe. Maak op smaak met peper en zout;
 6. Verdeel de pasta over twee borden en maak af met de rucola, walnoten en cherrytomaatjes.

Ook leuk om te weten voor de mensen die vaker glutenvrije pasta eten: door de samenstelling met quinoa blijft deze pasta een stevige structuur behouden en een lekkere bite! Mijn vriendin en ik hebben gesmuld, een aanrader. De verkooppunten van Jumbo vind je hier en die van AH hier!

Liefs,
Charlie

P.S.: Dit was een samenwerking waar ik erg enthousiast over ben. Nieuwsgierig? Lees hier hoe dit werkt en hier over bloggen en geld verdienen!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

115 reacties op “Glutenvrije pasta met pittige garnalen”

 1. Avatar

  Ja! Ik doe mee!!
  Aangezien ik al ruim 2 jaar in het ivf traject zit, en bijna toe ben aan de derde poging ben ik op zoek gegaan naar tips en tricks om mijn gezondheid te verbeteren. Veel groente, fruit en weinig zuivel en (geen) gluten staat er in het plan. Best moeilijk om op zoek te gaan naar alternatieven. Dit zou mij een goede steun in de rug geven én een mentale oppepper! Ik ben benieuwd!
  IVFenzo

 2. Avatar

  Deze pasta wil ik graag proberen. Ik hoop dat het vaker glutenvrij eten helpt bij het verminderen mijn buikklachten!

 3. Avatar

  Ik doe heel graag mee! Ik leef op pasta, maar heb helaas coeliakie. Hierdoor is het erg lastig geweest in het vinden van een goede pasta! Ben enorm benieuwd!

 4. Avatar
  Manon van der Vegte

  Ik doe mee! Me schoonzusje heeft een glutenallergie en zo kunnen we ook een keer we speciaals voor haar koken wat ze wel mag hebben als ze hier komt eten.

 5. Avatar

  Ik doe mee!!
  En dan doe ik dat voor mijn broertje die dól is op pasta, maar erg veel last heeft van zijn glutenallergie en hier dan hopelijk van kan smullen!

 6. Avatar

  Wat fijn dat je glutenvrij eten aandacht geeft. Ik heb al heel lang het idee dat ik gevoelig ben voor gluten. In 1 van mijn pogingen om af te vallen deed ik Herbalife shakes, waardoor ik geen brood meer at, wat ervoor zorgde dat ik een minder opgezette buik kreeg. Zodra ik weer meer aan de gluten zat, kreeg ik meteen een opgeblazen gevoel. Stom… Het minder tot geen brood eten lukt al aardig, maar ik ben ook echt een pastafan en ik kan die lekkernijen echt niet opgeven. Deze variant zou ik ook wel heeeel graag willen proberen!

 7. Avatar

  Dit ziet er wel echt superlekker uit! En zo fijn eindelijk een glutenvrije pasta met vezels en eentje met een bite! Supertoffe actie… Ja ik doe mee!

 8. Avatar

  Ik doe mee! Niet alleen een glutenallergie, maar ook een lactoseallergie waardoor koken nogal eens lastig en duur kan zijn (zeker als student). Zo’n pastapakket komt dan wel heel goed van pas!

 9. Avatar

  Ik ga dit morgen maken. Aangezien ik sinds 1 jan geen vlees meer eet, lijkt me dit een heerlijk alternatief.
  Ik doe graag mee 🙂

 10. Avatar
  Myrthe Baalhuis

  Ik doe mee voor mijn vader, hij heeft ook gluten en eigenlijk ook best wel erg! Ik vind t zo zielig voor hem dat hij heel veel dingen niet mag hebben, juist ook omdat hij bakker is geweest moet ie altijd toekijken als wij een lekkere taart aan t eten zijn! Hij kan zelf ook wel een glutenvrije taart halen maar jah dat is veel duurder en smaakt natuurlijk minder lekker!! Dus ik gun hem het pakket wel!! #fingerscrossed❤️

 11. Avatar
  Marielle en Thomas

  Ik zou graag meedoen. Deze pasta is echt heerlijk en echt glutenvrij. Veel glutenvrije pasta zit toch nog iets in waar ik en mijn zoontje niet tegen kunnen. Dit is de enige, dus wij willen graag winnen ☺

 12. Avatar

  Ik doe mee!
  ‘Omdat’ hoeft er niet eens bij maar doe het toch Omdar mijn lijf na mijn zwangerschap 1,5 jaar geleden volledig uitgeschakeld was met oa de ziekte van Pfeiffer en een zeer trage, eigenlijk niet meer werkende schildklier. ‘Alles zit tussen de oren’ blijf je dan horen als je klachten blijft houden maar ik zoek verder. Dus nu heel actief met mijn voeding aan de gang en oa geen gluten meer. Maar ben dól op pasta dus ik wil dit pakket heel graag winnen!

 13. Avatar

  Ik doe mee voor mijn lieve collega. Ze moet sinds kort glutenvrij eten na veel ziek zijn. Hiermee zou ik haar graag willen verassen!

 14. Avatar
  Jelleke Deketelaere

  Wauw, wat een leuke winactie! Ik ben sinds kort weer aan het sporten. Dit keer met een coach, omdat ik nogal wat
  problemen heb met mijn rug. Ik ben er ook achter gekomen dat ik erg graag glutenvrij eet, het lijkt wel alsof ik mezelf dan veel beter voel ( geen buikpijn meer ). Ik heb al heel wat van jou receptjes uitgeprobeerd en ik hoop dat wanneer ik deze winactie win, het bovenstaande receptje ook eens kan uitproberen! ❤️

 15. Avatar

  Oeh wat lekker! Ik doe mee!! Probeer nu al een tijdje gluten vrij te eten, maar pasta… wat mis ik dat zeg! Zelf zou ik de pasta vegetarisch maken:) xx Madelief

 16. Avatar

  Ohhh die wil ik ook graag proberen! Tot nu toe werd ik niet blij van glutenvrij pasta. Dus mijn hoop is op deze gevestigd.

 17. Avatar

  Ik doe zeker mee! De meeste glutenvrije pasta’s plakken ontzettend en zijn niet erg mooi voor het oog, eenmaal gekookt. Ik ben dus ontzettend benieuwd naar deze!

 18. Avatar

  Ik doe mee! Sinds kort vastgesteld dat ik de ziekte van Hashimoto heb en daardoor een veel te traag werkende schildklier. Hashimoto schijnt aangewakkerd te worden door gluten, dus die beperk ik zoveel mogelijk. Dit pakket zou dus zeer welkom zijn!

 19. Avatar

  Yes dit gerecht zit er echt MEGA lekker uit en volgens mijn moet het me lukken dit te maken dat word smullen en wat super actie dat we kunnen winnen ik doe meeeee

 20. Avatar

  Lijkt me heerlijk! Ik eet nu bijna 2 jaar glutenvrij en het is soms wat lastig om een echte goede glutenvrije pasta te vinden.. De meeste vallen al snel uit elkaar of worden moeilijk gaar.

 21. Avatar

  Ik doe mee, voor m’n zusje die een glutenallergie heeft. Ga dit recept iig gebruiken voor de volgende keer dat ze komt eten !

 22. Avatar

  Ik doe graag mee om mn vader eens te verrassen mijn moeder doet altijd zo haar best tijdens het koken van alle maaltijden, daarbij houdt ze rekening met de wensen van ons allemaal ( en dat zijn er nogal wat, vega, glutenintolerantie, gezond, weinig groenten lusten). Wat een leuk pakketje zou dit zijn voor mijn vader.

 23. Avatar

  Ik doe mee! Ben @pastagarofalonl gelijk gaan volgen want ik ken dit merk nog niet.

  Vorige week kregen wij uitslag van de kinderarts dat mijn dochtertje van net 4 jaar, net als ik, ook Coeliakie heeft.

  Nu probeer ik haar nog meer te betrekken bij het ‘boodschappen doen’ en bereiden van maaltijden, zodat ze weer wat meer plezier en vertrouwen in eten krijgt.

  Liefs, Tjarda

 24. Avatar

  Ik doe mee! Natuurlijk doe ik mee met een actie van jou. Maar buiten dat, het zou erg fijn zijn om dit te winnen, gluten worden erg slecht verdragen door mijn darmen

 25. Avatar

  Ik doe mee! Heb wel weer trek om iets met pasta te maken. En dan met deze mooie producten waar mijn buik ook blij van wordt ☺

 26. Avatar

  Ik doe mee voor mijn schoonzusje. Mama van 4 super mooie kindjes en daardoor weinig tijd voor zichzelf en haar glutenallergie. Heeft ze echt verdiend! ❤️☺️

 27. Pingback: Glutenvrije witte chocolade pistache pancakes - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders