Vandaag ga ik jullie vertellen over geld verdienen met je blog. Misschien ben je zelf blogger en vraag je jezelf af hoe andere dit doen of misschien ben je mijn volger en ben je nieuwsgierig. Don’t worry je bent niet de enige, ik krijg deze vraag dagelijks!
Hoe verdien je dan geld met je blog?
Je kunt je natuurlijk afvragen waarom ik geld wil verdienen met mijn blog. Heel simpel, hoe tof is het als je van je hobby je werk kunt maken? Omdat ik werken aan Charlie’s Kitchen het allerleukst vind. En ik vind dat geld verdienen met mijn blog, mijn blog niet minder leuk of goed maakt.
Voor veel mensen ligt het gevoelig als je als blogger geld verdient en dus commerciëler wordt. Deze mensen hebben geen idee hoeveel tijd je erin steekt en hoe leuk het is om aan bepaalde projecten mee te werken en je creatieve brein er op los te laten. Mijn site is nu al een tijdje online, ik steek al mijn vrije tijd, liefde en energie hierin?.
Wat is een blog
Je kunt een blog vergelijken met een tijdschrift of krant. Iedereen werkt keihard om een hogere oplage te krijgen en op tijd te leveren, zo doe ik dat elke dag weer met mijn blog. Ik ben schrijver, fotograaf, filmmaker, vormgever en hobbykok in één.
Mail, post, telefoon of andere communicatie via social media wordt allemaal door mij gedaan. Daarnaast vind ik het belangrijk om meer bekendheid te krijgen, ik heb zoveel dromen en projecten die ik nog wil gaan doen en daarom moet je netwerken. Ik laat mijn gezicht zien op belangrijke events, schrijf elke maand een blog voor het platvorm Fitgirls en netwerk me een slag in de rondte.
Als ik eerlijk ben is het stiekem een droom geworden om ooit helemaal voor mijzelf te gaan, elke dag vol passie te kunnen werken aan mijn droom. Niet omdat ik rijk wil worden, maar omdat ik hier zo ontzettend blij van word.
Hoe verdien je dan geld met een blog?
Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog. Ik zal een aantal voorbeelden noemen:
- Affiliate marketing: Dit houdt eigenlijk in dat je artikelen schrijft en daarin linkjes naar partnerprogramma’s verwerkt. Deze programma’s doen aan affiliate marketing. Ik schrijf bijvoorbeeld een review over het nieuwe kookboek van Rens Kroes en plaats hierbij een link naar bol.com. Iedere keer als iemand via deze link bestelt krijg ik daar een percentage over. Heel veel webshops bieden deze affiliate marketing programma’s aan, lid worden is gratis en ook heel makkelijk.
- Banners: in het begin had ik alleen banners van google, maar tegenwoordig zijn er genoeg bedrijven die gebruik willen maken van jouw bereik. Zij betalen jou dus om een banner te kunnen plaatsen op jouw blog.
- Advertorials: de meest actieve vorm van geld verdienen met je blog is het schrijven van advertorials. Deze gaan via een mediabureau. Zij vragen jou bijvoorbeeld een informatief artikel te schrijven over een bepaald product. Soms zijn er bepaalde punten die er in terug moeten komen, soms mag je zelf creatief zijn.
- Maar het moet wel IK blijven: Ik vind het vooral belangrijk dat advertorials even goed zijn als mijn normale blog’s. Het moet passen bij Charlie’s Kitchen, het moet iets zijn wat ik zelf ook zou proberen of kopen. Natuurlijk wil jij als lezer niet lastig gevallen worden met commercieel gepraat, je snapt dat ik wel ergens geld mee wil verdienen om dit weer te steken in andere nieuwe toffe projecten. Daarom ben ik hier heel strikt in en sla ik meer dan 80% af, omdat ik mij daar niet goed bij voel. Ik zie steeds meer gebeuren dat merken langdurige samenwerkingen aangaan en dat is een mooie ontwikkeling.
De bezoekers van mijn site zijn in principe de belangrijkste reden dat ik hiermee geld kan verdienen en mag verdienen. Doordat jullie mijn blogs lezen is mijn site een mogelijke bron van inkomsten voor mij. Betaal jij daarvoor? Nee, jullie kunnen alles gratis lezen of downloaden.
Hoe hoger de bezoekersaantallen hoe hoger mijn waarde is!
Naast deze punten heb ik hier en daar nog een event dat ik organiseer, ook een mooie inkomstenbron en vooral heel erg leuk om te doen. Ik vind het ontzettend belangrijk om eerlijk te zijn tegenover jullie, Charlie’s Kitchen staat voor wat ik eet en maak. Nergens staat gezond, ongezond, fit, healthy of dat soort woorden waar je mee wordt dood gegooid. Nee het is heel simpel, ik deel wat ik eet. Soms gezond, soms minder gezond, maar vooral gewoon heel erg lekker.
Bij gesponsorde blogs zul je altijd lezen dat ik gevraagd ben door bijvoorbeeld Quaker om creatief te zijn, lees dus goed en zo weetje of het een advertorial is. Ik zal altijd eerlijk zijn over een product. Vind ik het niks of valt het tegen dan zal je dit ook lezen. Op social media gebruik ik #spon, makkelijk te herkennen toch?
Dus bij deze, ik verdien geld met mijn blog en schaam mij daar niet voor. Nergens voor nodig want daarom werk ik elke dag met liefde aan nieuwe lekkere recepten voor jullie. Gelukkig wordt het bijhouden van een blog steeds serieuzer genomen, maar het blijft toch een dingetje.
Ik wil elke dag mijn passie met jullie blijven delen, maar ook mijn huis kunnen blijven betalen. Ik zou nooit dingen doen waar ik niet achter sta. Nogmaals, Charlie’s Kitchen is heel breed, het gaat om de balans en ook ik eet wel eens iets uit een pakje of iets met suiker hoor. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt!
Soms heb ik in een week 2 gesponsorde opdrachten, soms weken niks, maar daarnaast blijven mijn “gewone” blogs ook gewoon doorgaan. Het ene artikel of product past beter bij je dan het andere, daarom houd ik van de balans 😀
Liefs,
Charlie
35 reacties op “Bloggen en geld verdienen”
Je bent goed bezig
En zeurpieten hou je altijd
Zo verfrissend jou stijl van schrijven en koken
Ben niet echt je doelgroep denk ik
Ben dit jaar 60 geworden maar leescrvht graag jou blog en volg je ook op insta
Dat je er geld mee verdient alleen maar fijn voor jou
Ik zei t al
Maar nogmaals ga zo verder
Ik ben er blij mee
Wat een mooi duidelijk eerlijk verhaal! Tuurlijk moet je geld verdienen en dit soort dingen zijn helemaal van deze tijd, dus keileuk toch! Iedereen blij! Geniet maar van je stoere avonturen en dromen! Jezelf blijven, want dat maakt jou nou juist zo leuk!
Interessant stuk! Ben zelf een beginnend blogger. zijn bedrijven (advertorials/banners) vanzelf naar je toe gekomen om een samenwerking aan te gaan? Heb nu een adsense banner, maar geeft nog weinig resultaat. Niet erg, want het is in eerste instantie hobby, maar toch leuk als ik er een zakcentje mee kan (gaan) verdienen.
Pingback: De winnende Tzatziki festival burger - Charlie's Kitchen
Pingback: Echte Wereldse foodfotografie laat je kwijlen - Charlie's Kitchen
Mooi geschreven! Ik ben mijn blog nu ook groter aan het (proberen) te krijgen zodat ik mij bij een media bureau kan aansluiten. Je bent echt een voorbeeld in het opzicht van eerlijkheid tegenover je volgers voor mij, en dit soort artikelen over hoe jij je blog bijhoud of hoe jij dingen regelt qua geld vind ik dus ook reuze interessant. Liefs,
Maartje (www.gezonderecptjes.nl)
Geld verdienen met bloggen is niks erg aan. Met bloggen werk je namelijk super hard en dat vergeten mensen. Ik ben zelf een half jaar geleden begonnen met bloggen en doe het met zoveel plezier. Deze hobby is voor mij uitgegroeid tot mijn passie en besteed er ieder vrij uurtje aan.
Wat ik mij dus alleen afvraag is op welk moment mediabureau’s je benaderen. Je had het over ‘hoe hoger de bezoekersaantallen hoe hoger je waarde is.’ Bedrijven willen natuurlijk niet adverteren als jouw bezoekersaantal 10 per dag is. Heeft het daar alleen mee te maken? Of is er nog een andere manier?
Pingback: Becel 100% plantaardig - Charlie's Kitchen
Pingback: Bloggen en geld verdienen deel 2 - Charlie's Kitchen
Pingback: Spaghetti Carbonara - Charlie's Kitchen
Pingback: Herfstige quiche met wijnzuurkool - Charlie's Kitchen
Pingback: Vijgenbrood met amandelen - Charlie's Kitchen
Pingback: Feiten en Fabels over gluten - Charlie's Kitchen
Pingback: 2017 gaat een fantastisch jaar worden! - Charlie's Kitchen
Pingback: Een verwenmoment als vanouds! - Charlie's Kitchen
Pingback: Zin in een ontbijtje boordevol plantaardige eiwitten? - Charlie's Kitchen
Pingback: Snelle speltpizza met truffelmascarpone - Charlie's Kitchen
Pingback: De nieuwe smaaksensaties van walnoot, kokos met amandel of avocado met een vleugje limoen - Charlie's Kitchen
Pingback: Simpel en bewust afvallen met jouw nieuwe persoonlijke coach - Charlie's Kitchen
Pingback: Gek in mijn “bolletje” met deze mannen tijdens het ontbijt event - Charlie's Kitchen
Pingback: 5 redenen waarom ik bloggen zo leuk vind - Charlie's Kitchen
Pingback: HELP TeamCharlie en je zintuigen zullen geprikkeld worden - Charlie's Kitchen
Pingback: Puur natuur kun je proeven, kijk maar mee! - Charlie's Kitchen
Pingback: Foodtalk - Margarine of boter? - Charlie's Kitchen
Pingback: Tips om vaker een plantaardige keuze te kunnen maken - Charlie's Kitchen
Pingback: Ik ging op zoek naar het verhaal achter soja - Charlie's Kitchen
Pingback: Zalm met kruidige walnotenkorst uit de oven - Charlie's Kitchen
Pingback: Zo start jij je dag licht maar ook voedzaam - Charlie's Kitchen
Pingback: Winterse soezen met verrassende vulling - Charlie's Kitchen
Pingback: Met deze mannen wil ik de dag wel licht beginnen - Charlie's Kitchen
Pingback: Glutenvrije pasta met pittige garnalen - Charlie's Kitchen
Pingback: Curry wraps met kip en frisse dip - Charlie's Kitchen
Pingback: Drie borrel toppings met een verrassende bodem van TUC - Charlie's Kitchen
Ik wist nog niet dat je geld kon verdienen met bloggen.
Maar het kan dus blijkbaar wel.
Super bedankt voor de informatie!
Pingback: 3 heerlijke variaties op guacamole voor de borrelplank! - Charlie's Kitchen