Vandaag ga ik jullie vertellen over geld verdienen met je blog. Misschien ben je zelf blogger en vraag je jezelf af hoe andere dit doen of misschien ben je mijn volger en ben je nieuwsgierig. Don’t worry je bent niet de enige, ik krijg deze vraag dagelijks!

Hoe verdien je dan geld met je blog?

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom ik geld wil verdienen met mijn blog. Heel simpel, hoe tof is het als je van je hobby je werk kunt maken? Omdat ik werken aan Charlie’s Kitchen het allerleukst vind. En ik vind dat geld verdienen met mijn blog, mijn blog niet minder leuk of goed maakt.

Voor veel mensen ligt het gevoelig als je als blogger geld verdient en dus commerciëler wordt. Deze mensen hebben geen idee hoeveel tijd je erin steekt en hoe leuk het is om aan bepaalde projecten mee te werken en je creatieve brein er op los te laten. Mijn site is nu al een tijdje online, ik steek al mijn vrije tijd, liefde en energie hierin?.

Wat is een blog

Je kunt een blog vergelijken met een tijdschrift of krant. Iedereen werkt keihard om een hogere oplage te krijgen en op tijd te leveren, zo doe ik dat elke dag weer met mijn blog. Ik ben schrijver, fotograaf, filmmaker, vormgever en hobbykok in één.

Mail, post, telefoon of andere communicatie via social media wordt allemaal door mij gedaan. Daarnaast vind ik het belangrijk om meer bekendheid te krijgen, ik heb zoveel dromen en projecten die ik nog wil gaan doen en daarom moet je netwerken. Ik laat mijn gezicht zien op belangrijke events, schrijf elke maand een blog voor het platvorm Fitgirls en netwerk me een slag in de rondte.

Als ik eerlijk ben is het stiekem een droom geworden om ooit helemaal voor mijzelf te gaan, elke dag vol passie te kunnen werken aan mijn droom. Niet omdat ik rijk wil worden, maar omdat ik hier zo ontzettend blij van word.

Hoe verdien je dan geld met een blog?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog. Ik zal een aantal voorbeelden noemen:

  1. Affiliate marketing: Dit houdt eigenlijk in dat je artikelen schrijft en daarin linkjes naar partnerprogramma’s verwerkt. Deze programma’s doen aan affiliate marketing. Ik schrijf bijvoorbeeld een review over het nieuwe kookboek van Rens Kroes en plaats hierbij een link naar bol.com. Iedere keer  als iemand via deze link bestelt krijg ik daar een percentage over. Heel veel webshops bieden deze affiliate marketing programma’s aan, lid worden is gratis en ook heel makkelijk.
  2. Banners: in het begin had ik alleen banners van google, maar tegenwoordig zijn er genoeg bedrijven die gebruik willen maken van jouw bereik. Zij betalen jou dus om een banner te kunnen plaatsen op jouw blog.
  3. Advertorials: de meest actieve vorm van geld verdienen met je blog is het schrijven van advertorials. Deze gaan via een mediabureau. Zij vragen jou bijvoorbeeld een informatief artikel te schrijven over een bepaald product. Soms zijn er bepaalde punten die er in terug moeten komen, soms mag je zelf creatief zijn.
  4. Maar het moet wel IK blijven: Ik vind het vooral belangrijk dat advertorials even goed zijn als mijn normale blog’s. Het moet passen bij Charlie’s Kitchen, het moet iets zijn wat ik zelf ook zou proberen of kopen. Natuurlijk wil jij als lezer niet lastig gevallen worden met commercieel gepraat, je snapt dat ik wel ergens geld mee wil verdienen om dit weer te steken in andere nieuwe toffe projecten. Daarom ben ik hier heel strikt in en sla ik meer dan 80% af, omdat ik mij daar niet goed bij voel. Ik zie steeds meer gebeuren dat merken langdurige samenwerkingen aangaan en dat is een mooie ontwikkeling.

blog

De bezoekers van mijn site zijn in principe de belangrijkste reden dat ik hiermee geld kan verdienen en mag verdienen. Doordat jullie mijn blogs lezen is mijn site een mogelijke bron van inkomsten voor mij. Betaal jij daarvoor? Nee, jullie kunnen alles gratis lezen of downloaden.

Hoe hoger de bezoekersaantallen hoe hoger mijn waarde is!

Naast deze punten heb ik hier en daar nog een event dat ik organiseer, ook een mooie inkomstenbron en vooral heel erg leuk om te doen. Ik vind het ontzettend belangrijk om eerlijk te zijn tegenover jullie, Charlie’s Kitchen staat voor wat ik eet en maak. Nergens staat gezond, ongezond, fit, healthy of dat soort woorden waar je mee wordt dood gegooid. Nee het is heel simpel, ik deel wat ik eet. Soms gezond, soms minder gezond, maar vooral gewoon heel erg lekker.

Bij gesponsorde blogs zul je altijd lezen dat ik gevraagd ben door bijvoorbeeld Quaker om creatief te zijn, lees dus goed en zo weetje of het een advertorial is. Ik zal altijd eerlijk zijn over een product. Vind ik het niks of valt het tegen dan zal je dit ook lezen. Op social media gebruik ik #spon, makkelijk te herkennen toch?

Dus bij deze, ik verdien geld met mijn blog en schaam mij daar niet voor. Nergens voor nodig want daarom werk ik elke dag met liefde aan nieuwe lekkere recepten voor jullie. Gelukkig wordt het bijhouden van een blog steeds serieuzer genomen, maar het blijft toch een dingetje.

Ik wil elke dag mijn passie met jullie blijven delen, maar ook mijn huis kunnen blijven betalen. Ik zou nooit dingen doen waar ik niet achter sta. Nogmaals, Charlie’s Kitchen is heel breed, het gaat om de balans en ook ik eet wel eens iets uit een pakje of iets met suiker hoor. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt!

Soms heb ik in een week 2 gesponsorde opdrachten, soms weken niks, maar daarnaast blijven mijn “gewone” blogs ook gewoon doorgaan. Het ene artikel of product past beter bij je dan het andere, daarom houd ik van de balans 😀

Liefs,
Charlie