Bloggen en geld verdienen - Charlie's Kitchen

Bloggen en geld verdienen

blog

Vandaag ga ik jullie vertellen over geld verdienen met je blog. Misschien ben je zelf blogger en vraag je jezelf af hoe andere dit doen of misschien ben je mijn volger en ben je nieuwsgierig. Don’t worry je bent niet de enige, ik krijg deze vraag dagelijks!

Hoe verdien je dan geld met je blog?

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom ik geld wil verdienen met mijn blog. Heel simpel, hoe tof is het als je van je hobby je werk kunt maken? Omdat ik werken aan Charlie’s Kitchen het allerleukst vind. En ik vind dat geld verdienen met mijn blog, mijn blog niet minder leuk of goed maakt.

Voor veel mensen ligt het gevoelig als je als blogger geld verdient en dus commerciëler wordt. Deze mensen hebben geen idee hoeveel tijd je erin steekt en hoe leuk het is om aan bepaalde projecten mee te werken en je creatieve brein er op los te laten. Mijn site is nu al een tijdje online, ik steek al mijn vrije tijd, liefde en energie hierin?.

Wat is een blog

Je kunt een blog vergelijken met een tijdschrift of krant. Iedereen werkt keihard om een hogere oplage te krijgen en op tijd te leveren, zo doe ik dat elke dag weer met mijn blog. Ik ben schrijver, fotograaf, filmmaker, vormgever en hobbykok in één.

Mail, post, telefoon of andere communicatie via social media wordt allemaal door mij gedaan. Daarnaast vind ik het belangrijk om meer bekendheid te krijgen, ik heb zoveel dromen en projecten die ik nog wil gaan doen en daarom moet je netwerken. Ik laat mijn gezicht zien op belangrijke events, schrijf elke maand een blog voor het platvorm Fitgirls en netwerk me een slag in de rondte.

Als ik eerlijk ben is het stiekem een droom geworden om ooit helemaal voor mijzelf te gaan, elke dag vol passie te kunnen werken aan mijn droom. Niet omdat ik rijk wil worden, maar omdat ik hier zo ontzettend blij van word.

Hoe verdien je dan geld met een blog?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog. Ik zal een aantal voorbeelden noemen:

 1. Affiliate marketing: Dit houdt eigenlijk in dat je artikelen schrijft en daarin linkjes naar partnerprogramma’s verwerkt. Deze programma’s doen aan affiliate marketing. Ik schrijf bijvoorbeeld een review over het nieuwe kookboek van Rens Kroes en plaats hierbij een link naar bol.com. Iedere keer  als iemand via deze link bestelt krijg ik daar een percentage over. Heel veel webshops bieden deze affiliate marketing programma’s aan, lid worden is gratis en ook heel makkelijk.
 2. Banners: in het begin had ik alleen banners van google, maar tegenwoordig zijn er genoeg bedrijven die gebruik willen maken van jouw bereik. Zij betalen jou dus om een banner te kunnen plaatsen op jouw blog.
 3. Advertorials: de meest actieve vorm van geld verdienen met je blog is het schrijven van advertorials. Deze gaan via een mediabureau. Zij vragen jou bijvoorbeeld een informatief artikel te schrijven over een bepaald product. Soms zijn er bepaalde punten die er in terug moeten komen, soms mag je zelf creatief zijn.
 4. Maar het moet wel IK blijven: Ik vind het vooral belangrijk dat advertorials even goed zijn als mijn normale blog’s. Het moet passen bij Charlie’s Kitchen, het moet iets zijn wat ik zelf ook zou proberen of kopen. Natuurlijk wil jij als lezer niet lastig gevallen worden met commercieel gepraat, je snapt dat ik wel ergens geld mee wil verdienen om dit weer te steken in andere nieuwe toffe projecten. Daarom ben ik hier heel strikt in en sla ik meer dan 80% af, omdat ik mij daar niet goed bij voel. Ik zie steeds meer gebeuren dat merken langdurige samenwerkingen aangaan en dat is een mooie ontwikkeling.

blog

De bezoekers van mijn site zijn in principe de belangrijkste reden dat ik hiermee geld kan verdienen en mag verdienen. Doordat jullie mijn blogs lezen is mijn site een mogelijke bron van inkomsten voor mij. Betaal jij daarvoor? Nee, jullie kunnen alles gratis lezen of downloaden.

Hoe hoger de bezoekersaantallen hoe hoger mijn waarde is!

Naast deze punten heb ik hier en daar nog een event dat ik organiseer, ook een mooie inkomstenbron en vooral heel erg leuk om te doen. Ik vind het ontzettend belangrijk om eerlijk te zijn tegenover jullie, Charlie’s Kitchen staat voor wat ik eet en maak. Nergens staat gezond, ongezond, fit, healthy of dat soort woorden waar je mee wordt dood gegooid. Nee het is heel simpel, ik deel wat ik eet. Soms gezond, soms minder gezond, maar vooral gewoon heel erg lekker.

Bij gesponsorde blogs zul je altijd lezen dat ik gevraagd ben door bijvoorbeeld Quaker om creatief te zijn, lees dus goed en zo weetje of het een advertorial is. Ik zal altijd eerlijk zijn over een product. Vind ik het niks of valt het tegen dan zal je dit ook lezen. Op social media gebruik ik #spon, makkelijk te herkennen toch?

Dus bij deze, ik verdien geld met mijn blog en schaam mij daar niet voor. Nergens voor nodig want daarom werk ik elke dag met liefde aan nieuwe lekkere recepten voor jullie. Gelukkig wordt het bijhouden van een blog steeds serieuzer genomen, maar het blijft toch een dingetje.

Ik wil elke dag mijn passie met jullie blijven delen, maar ook mijn huis kunnen blijven betalen. Ik zou nooit dingen doen waar ik niet achter sta. Nogmaals, Charlie’s Kitchen is heel breed, het gaat om de balans en ook ik eet wel eens iets uit een pakje of iets met suiker hoor. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt!

Soms heb ik in een week 2 gesponsorde opdrachten, soms weken niks, maar daarnaast blijven mijn “gewone” blogs ook gewoon doorgaan. Het ene artikel of product past beter bij je dan het andere, daarom houd ik van de balans 😀

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

35 reacties op “Bloggen en geld verdienen”

 1. Avatar

  Je bent goed bezig
  En zeurpieten hou je altijd
  Zo verfrissend jou stijl van schrijven en koken
  Ben niet echt je doelgroep denk ik
  Ben dit jaar 60 geworden maar leescrvht graag jou blog en volg je ook op insta
  Dat je er geld mee verdient alleen maar fijn voor jou
  Ik zei t al
  Maar nogmaals ga zo verder
  Ik ben er blij mee

 2. Avatar

  Wat een mooi duidelijk eerlijk verhaal! Tuurlijk moet je geld verdienen en dit soort dingen zijn helemaal van deze tijd, dus keileuk toch! Iedereen blij! Geniet maar van je stoere avonturen en dromen! Jezelf blijven, want dat maakt jou nou juist zo leuk!

 3. Avatar

  Interessant stuk! Ben zelf een beginnend blogger. zijn bedrijven (advertorials/banners) vanzelf naar je toe gekomen om een samenwerking aan te gaan? Heb nu een adsense banner, maar geeft nog weinig resultaat. Niet erg, want het is in eerste instantie hobby, maar toch leuk als ik er een zakcentje mee kan (gaan) verdienen.

 4. Pingback: De winnende Tzatziki festival burger - Charlie's Kitchen

 5. Pingback: Echte Wereldse foodfotografie laat je kwijlen - Charlie's Kitchen

 6. Avatar

  Mooi geschreven! Ik ben mijn blog nu ook groter aan het (proberen) te krijgen zodat ik mij bij een media bureau kan aansluiten. Je bent echt een voorbeeld in het opzicht van eerlijkheid tegenover je volgers voor mij, en dit soort artikelen over hoe jij je blog bijhoud of hoe jij dingen regelt qua geld vind ik dus ook reuze interessant. Liefs,
  Maartje (www.gezonderecptjes.nl)

 7. Avatar

  Geld verdienen met bloggen is niks erg aan. Met bloggen werk je namelijk super hard en dat vergeten mensen. Ik ben zelf een half jaar geleden begonnen met bloggen en doe het met zoveel plezier. Deze hobby is voor mij uitgegroeid tot mijn passie en besteed er ieder vrij uurtje aan.

  Wat ik mij dus alleen afvraag is op welk moment mediabureau’s je benaderen. Je had het over ‘hoe hoger de bezoekersaantallen hoe hoger je waarde is.’ Bedrijven willen natuurlijk niet adverteren als jouw bezoekersaantal 10 per dag is. Heeft het daar alleen mee te maken? Of is er nog een andere manier?

 8. Pingback: Becel 100% plantaardig - Charlie's Kitchen

 9. Pingback: Bloggen en geld verdienen deel 2 - Charlie's Kitchen

 10. Pingback: Spaghetti Carbonara - Charlie's Kitchen

 11. Pingback: Herfstige quiche met wijnzuurkool - Charlie's Kitchen

 12. Pingback: Vijgenbrood met amandelen - Charlie's Kitchen

 13. Pingback: Feiten en Fabels over gluten - Charlie's Kitchen

 14. Pingback: 2017 gaat een fantastisch jaar worden! - Charlie's Kitchen

 15. Pingback: Een verwenmoment als vanouds! - Charlie's Kitchen

 16. Pingback: Zin in een ontbijtje boordevol plantaardige eiwitten? - Charlie's Kitchen

 17. Pingback: Snelle speltpizza met truffelmascarpone - Charlie's Kitchen

 18. Pingback: De nieuwe smaaksensaties van walnoot, kokos met amandel of avocado met een vleugje limoen - Charlie's Kitchen

 19. Pingback: Simpel en bewust afvallen met jouw nieuwe persoonlijke coach - Charlie's Kitchen

 20. Pingback: Gek in mijn “bolletje” met deze mannen tijdens het ontbijt event - Charlie's Kitchen

 21. Pingback: 5 redenen waarom ik bloggen zo leuk vind - Charlie's Kitchen

 22. Pingback: HELP TeamCharlie en je zintuigen zullen geprikkeld worden - Charlie's Kitchen

 23. Pingback: Puur natuur kun je proeven, kijk maar mee! - Charlie's Kitchen

 24. Pingback: Foodtalk - Margarine of boter? - Charlie's Kitchen

 25. Pingback: Tips om vaker een plantaardige keuze te kunnen maken - Charlie's Kitchen

 26. Pingback: Ik ging op zoek naar het verhaal achter soja - Charlie's Kitchen

 27. Pingback: Zalm met kruidige walnotenkorst uit de oven - Charlie's Kitchen

 28. Pingback: Zo start jij je dag licht maar ook voedzaam - Charlie's Kitchen

 29. Pingback: Winterse soezen met verrassende vulling - Charlie's Kitchen

 30. Pingback: Met deze mannen wil ik de dag wel licht beginnen - Charlie's Kitchen

 31. Pingback: Glutenvrije pasta met pittige garnalen - Charlie's Kitchen

 32. Pingback: Curry wraps met kip en frisse dip - Charlie's Kitchen

 33. Pingback: Drie borrel toppings met een verrassende bodem van TUC - Charlie's Kitchen

 34. Pingback: 3 heerlijke variaties op guacamole voor de borrelplank! - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches