Lieve volgers,

Zoals jullie een aantal weken geleden hebben kunnen lezen ben ik super trots op het feit dat ik nu van mijn hobby en passie mijn werk kan maken. Ik schreef een blog over hoe je nu geld verdiend als foodblogger en hoe eerlijk en oprecht ik naar jullie zou blijven. (lees hier)

Het is niet niets om “food” blogger zijn, recepten te bedenken, mee te gaan met trends of toch niet? Want de ene dag kun je succesvol zijn en de andere dag ben je vergeten. Elke week nieuwe goede ontwerpen voor een blog, de leukste hotspots bezoeken en de site up-to-date houden. En dat zijn nog maar de grote lijnen. Ik bedenk met veel passie nieuwe recepten, word geïnspireerd door anderen, doe heel graag boodschappen, sta met liefde alles klaar te maken om het vervolgens super enthousiast met jullie te delen. Ik doe op dit moment nog steeds alles alleen, beantwoord al jullie vragen persoonlijk, doe mijn hele mailing zelf en zorg voor 10 posts per week. Maar ook al is je hobby je werk lieve mensen, het is wel een werkdag. Ik steek er ontzettend veel tijd in om het beter en succesvoller te laten worden en jullie elke dag weer te verrassen met iets nieuws.

Als je dan een mail krijgt van iemand met de boodschap dat Charlie’s Kitchen niet meer is wat zij er van verwacht doet dat pijn. Ik ben niet van steen. Als ik dan een mail krijg of mijn foto’s misschien iets professioneler kunnen, word ik onzeker. En als ik dan negatieve reacties krijg op gesponsorde posts, krijg ik er slappe benen van. Ik heb ook gevoel en ik weet donders goed dat bij succesvol zijn ook dingen komen kijken als negatieve reacties enz.

kickoff

Ik ben nu iets meer dan een jaar online, heb elke maand meer unieke bezoekers en krijg ook zulke lieve berichtjes van jullie. Ik had nooit durven dromen dat ik zou staan waar ik nu sta en dat maakt me soms heel onzeker. Ik bedoel hoeveel foodbloggers zijn er? Hoe ga ik het verschil maken? Maar ook, hoe meer je groeit, hoe meer veranderingen er komen. Blijven je volgers je trouw?

Een van die veranderingen is geld verdienen met mijn passie, het bloggen, waar ik dus eerder een blog over heb geschreven. Als je gaat koken met producten die gesponsord zijn, geloven de volgers je dan nog? Ik kan jullie wel een ding vertellen, Charlie’s Kitchen heb ik bewust gekozen als naam. Charlie’s Kitchen staat voor een dosis positieve energie, heerlijke gezonde maar ook guilty pleasure recepten. Letterlijk alles wat ik eet en geloof me, ik eet best veel. En als dit misschien ingrediënten of producten zijn die jullie zelf liever niet gebruiken om welke reden dan ook, dan is dat helemaal prima. Ik vind dat iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt.

Ik werk alleen met producten of ingrediënten die ik zelf ook wel eens gebruik of die me aantrekken. Als ik iets niet lekker vind, ergens niet achter sta of te duur vind, zou ik hier nooit over schrijven.

Misschien denken jullie nu, moet je hier serieus een heel blog over schrijven? Laat je jezelf zo kennen? Misschien wel! Want jullie, mijn volgers, zijn het allerbelangrijkste voor mij. Zonder jullie was Charlie’s Kitchen niet wat het nu is, ik wil eerlijk tegen jullie zijn en alles delen.

En ja, het deed pijn dat er op een van mijn eerste gesponsorde berichten heel veel negatieve reacties kwamen en zelfs persoonlijke mailtjes met hele gemene dingen. Ik heb ook gevoel en werd hier oprecht verdrietig van. Ik zou jullie ook nooit veroordelen, ik laat jullie ook in je waarde. Dus laten we allemaal een beetje liever voor elkaar zijn en ga lekker rondsnuffelen op mijn site naar dingen die jou aanspreken. Want ik probeer zo gevarieerd mogelijk te posten. Laten we elkaar inspireren, enthousiast maken en vooral, laten we lekker koken!

Leuke Dingen

Liefs,
Charlie’s Kitchen