Wie een beetje handig is met koken, kan ook gerechten ombouwen. Ik raakte volledig geïnspireerd door Sergio zijn frittata met aubergine en zongedroogde tomaten. Ik maakte zelf zijn versie maar bouwde hem voor jullie om naar een ready to go 15 minutes meal. Laat Sergio het maar niet horen 😜
New Italian
Ik denk dat de gemiddelde thuiskok zachtjes begint te huilen als hij een boek van driesterrenchef Sergio Herman in handen krijgt. Ik denk overigens oprecht dat hij denkt dat ie het simpel houdt, terwijl ik echt alle zeilen moet bijzetten om zijn gerechten ook maar een klein beetje te benaderen. En dan denk je: Sergio brengt een Italiaans kookboek uit. Een van de mooiste en puurste keukens ever. Dit gaan we kunnen! Think again. Sergio perst er wederom een parel uit, maar wel een waarmee je weer heel lang in de keuken staat.
Niet snel en simpel voor de doordeweekse avond dus, maar wel een boek vol antipasti, pasta’s en andere mouthwatering klassiekers met een vleugje Sergio. Waarmee je – als je er met heel veel liefde mee aan de gang gaat – zeker indruk gaat maken op jouw dinergasten. Tel daar de verhalen en de prachtige foto’s bij op en je hebt een prachtig kookboek in handen. Maar niet het eerste dat je uit de kast gaat trekken op een doordeweekse dag.
Fritatta met baba ganoush en zongedroogde tomaten
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 3 eieren
- Zout
- Peper
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 3 el kant en klare Baba Ganoush (verkrijgbaar in de supermarkt)
- 5 zongedroogde tomaatjes (pot), in stukjes
- 1 el pijnboompitten
- 2 el oude kaas, geraspt
- 5 blaadjes basilicum, gescheurd
- 1 snee (zuurdesem)brood
EXTRA: Olijfolie
- Kluts de eieren met zout, peper, knoflook en uienpoeder. Verhit in een pan een beetje olijfolie en laat de eieren op laag vuur langzaam stollen.
- Snijd ondertussen de korstjes van het brood en scheur het brood in stukjes. Verhit weer wat olie in de pan en bak de stukjes brood hier goudbruin in.
- Rooster in een andere pan ondertussen de pijnboompitten.
- Smeer de fritatta in met de Baba Ganoush, leg hier de zongedroogde tomatenstukjes op, strooi de croutons en de pijnboompitten erover en maak af met wat oude kaas en blaadjes basilicum.
Bestel HIER het nieuwe boek van Sergio Herman
Liefs,
#TeamCharlie
PS Nog een lekker recept met Baba Ganoush? Deze is ook te gek!