Baba Ganoush is een dip gemaakt van aubergines uit het oosten. Te vinden in elke supermarkt, vaak naast de hummus. Maar vandaag maken we hem zelf met wel een heel bijzonder ingrediënt, namelijk; witte chocolade! 

Aubergine met witte chocolade

Aubergine is toch wel de populairste groente op het gebied ‘Wat moet ik ermee?’. Nu is het allemaal niet zo moeilijk, want deze plantpower kan je makkelijk vullen en in de oven zetten. 

Aubergine draagt bij aan de gezondheid van je hart. Zo is aubergine rijk aan vezels die voor je darmwand zorgen, vitamine C voor je weerstand en vitamine B-complex voor meer energie. Als je het ons vraagt een echte superfood!

Baba Ganoush dip met witte chocolade

Bij de presentatie van De Chocoladebijbel serveerde schrijver van de bijbel der bijbels niet alleen de lekkerste ijsjes, maar ook deze GEWELDIGE Baba Ganoush met witte chocolade. En ja, die was zo goed dat we hem thuis nog een keer hebben gemaakt. En voor iemand die niet dol is op witte chocolade, zeg ik… WOW!

Wat heb je nodig:
(8 personen)

  • 2 aubergines
  • 8 tenen knoflook
  • 80 gr tahin
  • 2 citroenen, uitgeperst
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • 3 gr komijnpoeder
  • 3 gr paprikapoeder
  • 1 gr zeezout
  • 60 gr gesmolten witte chocolade
  • pitten van 1 granaatappel
  • olijfolie

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster de aubergines in de oven tot ze zwart en gaar zijn. Laat afkoelen en pel de schil van het vruchtvlees. Doe het vruchtvlees en het vrijgekomen vocht in de keukenmachine.
  3. Rooster de tenen knoflook 20 minuten in de oven. Haal de schil eraf en doe ze ook in de machine. Voeg de tahin, citroensap, helft van de peterselie, de overige kruiden en de chocolade toe. Pureer en voeg naar smaak nog zout en peper toe.
  4. Serveer de Baba Ganoush op een mooie schaal en garneer met de granaatappelpitten, peterselie en eventueel olijfolie. Lekker met een stuk opgewarmde pita of Turks brood.

Liefs,

#TEAMCHARLIE