fbpx

Baba Ganoush met witte chocolade

Baba Ganoush

Baba Ganoush is een dip gemaakt van aubergines uit het oosten. Te vinden in elke supermarkt, vaak naast de hummus. Maar vandaag maken we hem zelf met wel een heel bijzonder ingrediënt, namelijk; witte chocolade! 

Aubergine met witte chocolade

Aubergine is toch wel de populairste groente op het gebied ‘Wat moet ik ermee?’. Nu is het allemaal niet zo moeilijk, want deze plantpower kan je makkelijk vullen en in de oven zetten. 

Aubergine draagt bij aan de gezondheid van je hart. Zo is aubergine rijk aan vezels die voor je darmwand zorgen, vitamine C voor je weerstand en vitamine B-complex voor meer energie. Als je het ons vraagt een echte superfood!

Baba Ganoush dip met witte chocolade

Bij de presentatie van De Chocoladebijbel serveerde schrijver van de bijbel der bijbels niet alleen de lekkerste ijsjes, maar ook deze GEWELDIGE Baba Ganoush met witte chocolade. En ja, die was zo goed dat we hem thuis nog een keer hebben gemaakt. En voor iemand die niet dol is op witte chocolade, zeg ik… WOW!

Wat heb je nodig:
(8 personen)

  • 2 aubergines
  • 8 tenen knoflook
  • 80 gr tahin
  • 2 citroenen, uitgeperst
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • 3 gr komijnpoeder
  • 3 gr paprikapoeder
  • 1 gr zeezout
  • 60 gr gesmolten witte chocolade
  • pitten van 1 granaatappel
  • olijfolie

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster de aubergines in de oven tot ze zwart en gaar zijn. Laat afkoelen en pel de schil van het vruchtvlees. Doe het vruchtvlees en het vrijgekomen vocht in de keukenmachine.
  3. Rooster de tenen knoflook 20 minuten in de oven. Haal de schil eraf en doe ze ook in de machine. Voeg de tahin, citroensap, helft van de peterselie, de overige kruiden en de chocolade toe. Pureer en voeg naar smaak nog zout en peper toe.
  4. Serveer de Baba Ganoush op een mooie schaal en garneer met de granaatappelpitten, peterselie en eventueel olijfolie. Lekker met een stuk opgewarmde pita of Turks brood.

Liefs,

#TEAMCHARLIE

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 gedachte op “Baba Ganoush met witte chocolade”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches