Pompoen quiche uit “Samen eten" van Jamie Oliver - Charlie's Kitchen

Pompoen quiche uit “Samen eten” van Jamie Oliver

We zouden liegen als we zouden zeggen dat we niet staan te trappelen van ongeduld bij Charlies Kitchen als Jamie Oliver weer een nieuw boek aankondigt. Je zou bijna de tel kwijtraken hoeveel boeken de bekende Britse chef er al heeft uitgeperst. En iedere keer weet hij weer een prachtig themaboek te fabriceren. Vandaag delen we het recept van zijn pompoen quiche!

JAMIE FAN!

Hoewel de rode draad in zijn boeken altijd wel te maken heeft met familie en gezellig aan tafel zitten, is dat thema nu helemaal de kapstok voor een boek vol wonderschone familiemaaltijden: Samen Eten.

Samen brunchen, samen aan de picknick of een heerlijke herfstavond met zijn allen aan tafel: Jamie stelt een prachtig driegangenmenu samen met invloeden van over de hele wereld. Of een tafel vol met de heerlijkste hapjes. Je moet er wel een beetje tijd en liefde insteken om de mooie en smaakvolle gerechten op tafel te krijgen. Het is geen boek vol quick fixes, maar een fijn naslagwerk om van te smullen.

Tussen alle topgerechten in het boek vonden we een recept dat helemaal past in deze pompoentijd, namelijk Jamies pompoen quiche. Perfect voor een picknick, maar misschien is dat nu een beetje koud, dus serveerden wij hem met de lunch.

Het recept van de pompoen quiche

Wat heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter (of vervang door 6 plakjes deeg voor hartige taart)
  • 800 gram pompoen, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram cheddar kaas
  • 50 gram geitenkaas
  • 2 takjes tijm
  1. Meng de bloem met de boter en wat zeezout in een keukenmachine.
  2. Voeg vier eetlepels water toe en meng tot een mooi deeg. Stort op het werkvlak, druk uit (niet kneden) en wikkel in plasticfolie.
  3. Leg voor 30 minuten in de koelkast. Als je de plakjes deeg gebruikt, sla deze stap dan over.
  4. Verhit de oven voor tot 180 graden. Vet een springvorm in, rol het deeg uit en leg voorzichtig in de springvorm. Prik gaatjes in de bodem en bak blind voor 30 minuten.
  5. Doe wat olie in een pan en fruit de ui met de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en schep ongeveer 30 minuten om tot de groente gekaramelliseerd is. Voeg af en toe wat water toe om te zorgen dat de groenten niet aan de pan plakken.
  6. Laat kort afkoelen en meng dan met de eieren, slagroom, cheddar en wat zout en peper.
  7. Giet de vulling in de gebakken bodem, verkruimel de geitenkaas erover, rits de blaadjes tijm van de takjes en smeer in met wat olijfolie. Strooi de blaadjes over de quiche en bak voor 40 minuten af op 180 graden.

Geniet ervan!

Liefs,
#TeamCharlie

PS Nog meer Jamie Oliver recepten? Deze is ook zo lekker!

Nieuwsgierig geworden?

Bestel het boek dan hier.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders