Deviled Eggs Smokey Style + interview Jord Althuizen - Charlie's Kitchen

Deviled Eggs Smokey Style + interview Jord Althuizen

Jord Althuizen, BBQ Feast on Fire, Deviled eggs

Jord Althuizen brengt met BBQ Feast on Fire alweer zijn achtste barbecue kookboek uit. Deze keer zorgt hij voor inspiratie van de hete kolen voor de feestdagen, inclusief verschillende menu ideeën, waaronder zelfs een vega optie. Kim maakte zijn Deviled Eggs en sprak met hem naar aanleiding van het uitkomen van het nieuwste boek. 

Deviled eggs

Wat heb je nodig:
(voor 10 personen)

  • 10 eieren
  • 2 el azijn
  • 1 el boter
  • 2 el zwarte truffelmayonaise
  • 1 el dragon (fijngehakt)
  • 200 gram pulled pork of pulled beef
  • 50 ml barbecuesaus
  • 1 el tabasco
  • 4 el baconcrumble (uitgebakken bacon, fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  1. Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur wat minder hoog en voeg je de azijn toe en daarna voorzichtig de eieren. Kook de eieren ongeveer 9 minuten. Giet daarna af en laat de eieren onder koud water schrikken. Laat afkoelen.
  2. Pel de eieren en halveer daarna in de lengte. Schep de dooiers eruit en meng met de boter en de mayonaise. Roer de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een spuitzak.
  3. Verwarm jouw pulled beef of pork met de bbq saus en breng op smaak met de tabasco.
  4. Rol de eiwitten door de baconcrumble, spuit het dooiermengsel in de holte van het wit en top af met de pulled beef of pork. Garneer met bieslook.
Jord Althuizen, BBQ Feast on Fire, Deviled eggs

Interview Jord Althuizen door Kim #teamcharlie

Is barbecue met de Kerst hét nieuwe gourmetten?
Jord lachend: ‘Ik spreek wel eens over de barbecue paradox. Als het heet is, eten mensen minder. Meestal eet je dan licht. Maar juist dan gaan we met zijn allen rond de barbecue staan. Barbecue is een bombastische maaltijd die perfect rond de feestdagen past, maar juist dan gebruiken mensen hem een stuk minder. En dan gaan we allemaal met kleine pannetjes rond een bakplaat zitten. Zonde!’
 
Maar een winter barbecue verschilt wel degelijk van een zomers festijn als ik jouw boeken moet geloven…
‘Zeker rond de Kerst is het aanbod van wild enorm. En mensen willen dan dolgraag een stukje ree op hun bord. Wat van nature vrij vlak van smaak is, maar met een barbecue kun je juist smaak geven aan zo’n prachtig stukje vlees. Daarnaast is het aanbod van groente in de winter bijzonder  geschikt om boven de kolen te bereiden. Meer dan de zomerse fijnere groentes.’ 
 
Jord die begint over groente op de barbecue. Je bent niet langer alleen dé vleesman zoals in jouw eerste boek. In BBQ Feast on Fire heb je zelfs een vegetarisch menu opgenomen.
Na een korte stilte… ‘Grappig dat je dat is opgevallen. Ik denk dat zoiets een natuurlijk proces is. Je kent de Amerikaanse vet ronkende barbecue op een gegeven moment wel en dan… Tijdens mijn reis naar Zuid-Afrika kwam ik erachter dat het een ronkende smeltkroes was van producten en gerechten. Je raakt zo geïnspireerd dat je vanzelf gaat experimenteren met groente en vis. En er gaat dan echt een wereld voor je open.’
 
Want BBQ Feast on Fire is alweer jouw tweede boek dit jaar. Hoe onuitputtelijk is de put met barbecue recepten?
‘Haha… Ik doe nog rustig aan, hoor! Volgend jaar breng ik drie boeken uit. Misschien vier… Maar ondertussen hoef ik niet meer alles zelf te bedenken. Ik heb een heel team om me heen dat flink wat kennis en kunde in huis heeft. En soms anders naar dingen kijkt dan ik. Een boek is geen egodocument. Het telt niet pas mee als je mijn hoofd overal ziet. Ik hoef mezelf niet iedere keer naar voren te schuiven. Rokus de Jong en Jasper van de Akker leveren net zo’n belangrijke bijdrage in het boek. Het is echt een team effort.’
 
Wat is volgens jou de grootste valkuil voor het bereiden van het kerstdiner?
‘Ik sta sinds mijn 15de in de keuken. Als je met je familie naar een restaurant gaat, ben ik degene die voor je kookt. Maak je thuis een diner, dan ben je kok en gastheer en moet je ook nog gezellig mee eten. Maak het gewoon niet te ingewikkeld en geniet van het moment. Maak het gewoon niet te moeilijk: ga voor sharing platters en zorg dat je vooraf alles hebt voorbereid wat je voor kunt bereiden. Een goede mise en place is belangrijk.’
 
En of je dan in de keuken staat of barbecuet maakt dan niet uit?
Pakt zijn boek erbij en neemt de menu’s door… ‘Nee, wat ik al zei: de voorbereiding is key. Ik denk dat je 80 % van het werk al af kunt hebben voordat je aan tafel gaat. Ik denk ook niet dat het nodig is om alle gerechten al een keer gemaakt te hebben. Als we voor Smokey Goodness een boek maken, ontstaat een groot deel van de gerechten op de set.’
 
Ho wacht ff… Jij zit erop, Jord!
Lachend: ‘Ja dat is ook wel weer waar. Maar echt het belangrijkste: keep it easy!’

Ook zo nieuwsgierig geworden naar wat er nog meer in het boek staat? Je kunt het boek hier kopen.

Meer weten over Jord? We hebben al eerder zijn boeken besproken, bijvoorbeeld deze.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches