De voordelen van een verdiepingssessie, maar dan wandelend! - Charlie's Kitchen

De voordelen van een verdiepingssessie, maar dan wandelend!

verdiepingssessie, voordelen van een verdiepingssessie, wandelen, wandelend

Een verdiepingssessie? Wandelend? Ik leg het je hieronder uit. Ik werk inmiddels al een aantal jaren als coach en heb mogen ervaren wat voor mij goed werkt, maar vooral ook veel impact heeft. Het allerbelangrijkste is dat ik wil dat iemand naar huis gaat met het gevoel van: ‘wat was dit een fijne ervaring. Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?’

Over mij

Mocht je voor het eerst terecht komen op deze site dan stel ik mijzelf even opnieuw voor. Ik ben Charlotte en afgestudeerd als voedingsdeskundige, suppletiedeskundige, transformatiecoach en lichaamstaalexpert.  Maar ik ben vooral gespecialiseerd in energie, rust in je hoofd en balans. 

Dat komt niet zomaar ergens vandaan. Nu (november 2020) zo’n drie jaar terug lag ik opgebrand thuis op de bank met een burn out en een flinke depressie. Volledig leeggezogen door de keuzes die ik had gemaakt. Ergens onderweg had ik de touwtjes losgelaten, was ik de controle verloren. Dingen die je weet als: gezond eten, bewegen en voldoende rust nemen schoten er steeds meer bij in. Ik ging over al mijn grenzen heen omdat ik anderen altijd belangrijker vond dan mijzelf. Ik voelde me ontzettend moe en zat volledig vast in mijn hoofd met niet helpende gedachten als:

  • Ik ben niet goed genoeg;
  • Ik doe het niet goed genoeg;
  • Vinden ze mij wel leuk/aardig?
  • Het gaat mij toch nooit lukken etc…

Ik was ontzettend onzeker, was een controlfreak en perfectionist. Alles moest echt goed of liever nog… perfect. En als dat onmogelijk leek deed ik het gewoon niet. Met als resultaat dat ik altijd het gevoel had dat ik faalde. 

Dus naast het feit dat ik mijn lichaam uitputte – omdat ik het niet gaf wat het nodig had om optimaal te functioneren – had ik ook een verkeerde manier van denken. Negatief.

En doordat het nooit goed genoeg was voelde ik mijzelf nooit goed genoeg en ben ik een jaar in gevecht geweest met alles en iedereen, maar vooral met mijzelf. Depressief zeiden ze. Ik zal deze woorden van de psycholoog nooit vergeten. 

Ik schreef indertijd een blog over hoe ik mij tijdens mijn burn out echt voelde.

verdiepingssessie, voordelen van een verdiepingssessie, wandelen, wandelend
Foto's gemaakt door Unbloomfotografie

Maar ik kwam stralend terug!

Het is een lange en intense weg geweest met heel veel lessen, coaches, seminars en diepgaande gesprekken. Maar inmiddels sta ik al weer een hele tijd op de rails en straal ik van oor tot oor. Ik zie het dan ook als mijn missie om jou te helpen.

We leven in een maatschappij waar het een behoorlijke uitdaging is om in verbinding te blijven met onszelf. We leggen de lat hoog en willen het vooral altijd goed doen. Met als gevolg allerlei klachten die we negeren. Klachten die we als normaal zien maar die dat niet zijn zoals:

  • Vermoeidheid
  • Onrust in ons lichaam
  • Overprikkeld zijn
  • Negatieve gedachten
  • Vastzitten in ons hoofd, in onze gedachten

En dit kan zich dan vertalen in bijvoorbeeld een slechte nachtrust, opgezette buik, haaruitval, een slechte huid en nog veel meer. 

Wat is een verdiepingssessie?

Een verdiepingssessie is een wandelsessie (coaching) die plaatsvindt bij de Jagersplas bij Zaandam. Makkelijk bereikbaar met OV en de auto (gratis parkeren).
 
Ik zeg nooit van tevoren wat ik ga doen omdat je er dan over na gaat denken en dat houdt natuurlijk de flow weg. Dit is stiekem al een uitdaging, want ik vraag je de controle los te laten en mij dat stukje vertrouwen te geven.
 
Pas wanneer je loslaat kun je ontvangen waar je naar verlangt 😉

Wat brengt deze verdiepingssessie jou?

Deze sessie geeft rust en helderheid in je hoofd, verbinding met jezelf, rust in je lichaam en het brengt je vooral dicht bij de echte jij.

Belemmerende gevoelens worden omgebogen, patronen worden doorbroken en je gaat naar huis met een nieuwe energie. Waardoor jij makkelijker je grenzen gaat herkennen, meer balans gaat voelen en je durft te doen wat echt goed is voor jou ❤. En jij verdient dat!

Waarom wandelend

Wandelend coachen is niet alleen het mooiste cadeau dat ik mijzelf heb gegeven, maar vooral het mooiste cadeau wat jij jezelf kan geven. Wanneer neem je nu echt nog de tijd voor een wandeling met jezelf en in gesprek gaan met jezelf? Zonder telefoon en afleiding van drukte?

Onze nummer 1 energiebron is zuurstof, zonder ademen leven wij niet. Zuurstof zorgt – naast energie – ook voor rust in je hoofd en focus op wat belangrijk is. 

Daarnaast is de connectie met de natuur belangrijk. Weinig prikkels, volledige rust door middel van de rustige kleuren, zachte geluiden en heerlijke geuren. 

Doordat je loopt stroomt de energie letterlijk door je lichaam en hoofd. Er komt ruimte, je vindt antwoorden en nieuwe inspiratie en vooral energie!

verdiepingssessie, voordelen van een verdiepingssessie, wandelen, wandelend

Dit vond Robert van de verdiepingssessie

“Al na een paar weken in het  #ECHTINBALANS programma van Charlotte had ik het gevoel dat ik in de groepssessie niet 100% mijn ei kwijt kon. Niet door iets wat iemand zei, maar omdat ik zelf het gevoel had dat ik de behoefte had om er 1 op 1 over te sparren. Om te delen hoe ik iets ervaar of aanvlieg en die gewoon te veel woorden kosten om in een groep te delen. Ik had behoefte aan nuancering. Ik had de wandelsessie dan ook heel bewust in week 13,  aan het einde van het programma, gepland en het bleek werkelijk de kers op de taart. Sowieso heel fijn om de energie van Charlotte in real life en live mee te maken, maar ook omdat Char alle ruimte biedt voor de onderwerpen waar jij behoefte aan hebt. Dat alles verpakt in cadeauverpakking… een cadeau waarvan je de inhoud nog niet kunt zien.

Ik wist niet wat haar plan was tijdens de wandeling, maar gaf me al 13 weken over aan het programma, dus dit was eigenlijk alleen maar leuker. Ik had al een heel tof gevoel over het programma maar de wandelsessie maakte het compleet. Ik kan het oprecht iedereen aanraden een verdiepingssessie te boeken, mits je openstaat voor verandering, de wil hebt om nieuwe dingen te proberen, nieuwe gewoonten aan te leren, om jezelf te belonen en in jezelf te investeren”

verdiepingssessie, voordelen van een verdiepingssessie, wandelen, wandelend

Wie, wat en waar?

De verdiepingssessie vindt plaat bij de Jagersplas in Zaandam. De wandeling duurt ongeveer 1.5 uur. Na deze sessie krijg je nog een overzicht van de inzichten plus een soort van huiswerk om je echt een nieuwe start te geven. Want in deze sessie praten we niet alleen, we DOEN! En dat allemaal voor direct resultaat, zodat jij naar huis gaat met de gedachte: ‘dit was echt fijn en hier kan ik ECHT iets mee!’

De kosten zijn normaal 149 euro maar nu t/m maart 2021 — 99 euro.

Vragen of aanmelden kan via charlotte@echtinbalans.nl

Maar ook zij gingen je voor!

Marloes Peters schreef dit in de community van vrouwen die ik coach:

Hallo lieve, mooie dames,
Vandaag heb ik een hele fijne, mooie verdiepingssessie gehad samen met onze fantastische coach Charlotte de Jong!

Zonder al te veel te verklappen (dit mag je ECHT zelf gaan ervaren, wat een cadeautje!), heb ik mogen genieten van heel veel mooie natuur en heb ik mijzelf echt weer teruggevonden. Uit mijn hoofd en terug mijn lichaam in. Ik weet nu aan welke puntjes ik nog iets meer mag werken om mijzelf nog verder te kunnen ontwikkelen en nog meer in balans te komen! 🙏Heel fijn om naar huis te gaan met gerichte adviezen, oefeningen en handvatten zodat ik dit door kan zetten. 


Van tevoren wist ik niet wat ik moest verwachten, maar na afloop was ik zo blij dat ik dit mijzelf gunde en cadeau had gedaan. Nu kan ik weer iets liefdevoller met mijzelf omgaan. Ongelofelijk wat 1 verdiepingssessie kan doen! Charlotte haar energie is gewoon magisch en zo liefdevol! Ik heb rust in mijn hoofd en lichaam mogen ervaren. En ik weet nu hoe ik dat zelf ook voor elkaar kan krijgen.

Lieve Charlotte,
Heel erg bedankt voor deze mooie, fijne ervaring en dat jij jij bent. Je bent echt een geweldige inspirator!
❤

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

1 reactie op “De voordelen van een verdiepingssessie, maar dan wandelend!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders