Deze lauwwarme salade van courgetti met burrata en parmaham is echt een bommetje energie op je bord en het ziet er ook nog eens super feestelijk uit! De parmaham maakt het lekker zout, de tuinerwten geven een zoete twist en de zongedroogde tomaatjes brengen net even dat zuurtje. Kortom een smaaksensatie!
Zoete blije tuinerwten
Blij word je van deze zoete tuinerwten. Ze zijn namelijk super gezond en ontzettend makkelijk te gebruiken in allerlei gerechten! Zo kan je er een heerlijke pastasaus van maken, toevoegen aan een heerlijke quiche of er hummus van maken!
Deze blije erwten zijn rijk aan vitamine C dat bijdraagt aan je energieniveau en een mooie huid, maar ook aan je weerstand! Vooral voor zwangere vrouwen is het echt een foliumzuur bommetje. Ook bevat de erwt veel vezels waar je darmwand weer blij van wordt.
Zelfs ik kijk blij van het recept!😉
Courgetti met burrata en parmaham
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 200 – 300 gram courgetti
- 50 gram zoete tuinerwten uit de diepvries
- 100 gram burrata
- 2 el rode pesto
- 75 gram parmaham
- 30 gram zongedroogde tomaten
- 4 à 5 blaadjes verse basilicum
- peper en zout om het af te maken
- Wok de zoete tuinerwten om en om even kort.
- Voeg de courgetti toe en roer om en om gedurende 2 minuten zodat de courgette nog een klein beetje een bite blijft houden.
- Leg op een bord en beleg daarna met de zon gedroogde tomaten, burrata, parmaham, basilicum en maak af met de rode pesto!
Als dat geen feestje op je bord is weet ik het ook niet meer. Geniet ervan.
Liefs,
#TeamCharlie