Ik vond het wel weer eens tijd voor een quiche, lekker makkelijk, snel klaar en handig voor meerdere dagen.

Vandaag maak ik de quiche om gezellig met een vriend een wijntje te drinken en te smikkelen. Een quiche maak ik bijna altijd met bladerdeeg, gewoon uit de diepvries van de supermarkt. Maak er lekker een frisse salade bij, een kop soep of wat gegrilde groenten en je kunt het makkelijk als diner eten.

Je kunt eindeloos variëren met smaken, maar vandaag ga ik voor zout en zoet. Een hele bijzondere combinatie! Heeft iemand een bepaalde quiche, een aparte combinatie waarvan je zegt: die moet je echt maken? Ik sta altijd open voor inspiratie, vind het super tof als jullie wat ideeën opsturen.

quiche

Quiche met zalm en zoete aardappel

Wat heb je nodig:
(1 quichevorm)

  • 200 gram zalmsnippers
  • 8 cherrytomaatjes
  • 3 takjes dille
  • 100 ml magere room
  • 4 eieren
  • 6 el tuinerwten (diepvries)
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 tl paprikakruiden
  • 5 bladerdeeg bladen (hartig)
  • 1 snuf peper en zout
  1. Laat de bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Beleg de quichevorm met bakpapier of vet alles goed in.
  4. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes, kook deze beetgaar.
  5. Beleg de quichevorm met het bladerdeeg.
  6. Meng in een kom de eieren, room, paprikakruiden, peper en zout.
  7. Snij de dille fijn en doe ook deze er doorheen.
  8. Doe de tuinerwten in een pan, voeg heet water toe en laat 10 minuten staan.
  9. Voeg vervolgens de zoete aardappel, tuinerwten en zalm toe aan het mengsel.
  10. Meng alles door elkaar en schenk dit mengsel in de quichevorm.
  11. Snijd de tomaatjes doormidden en doe deze als laatste op de quiche.
  12. Bak de quiche ongeveer 30 minuten, maar houd het goed in de gaten want soms wordt deze snel bruin!

quiche met zalm en zoete aardappel

Liefs,
Charlie’s Kitchen