Quiche met zalm en zoete aardappel - Charlie's Kitchen

Quiche met zalm en zoete aardappel

quiche

Ik vond het wel weer eens tijd voor een quiche, lekker makkelijk, snel klaar en handig voor meerdere dagen.

Vandaag maak ik de quiche om gezellig met een vriend een wijntje te drinken en te smikkelen. Een quiche maak ik bijna altijd met bladerdeeg, gewoon uit de diepvries van de supermarkt. Maak er lekker een frisse salade bij, een kop soep of wat gegrilde groenten en je kunt het makkelijk als diner eten.

Je kunt eindeloos variëren met smaken, maar vandaag ga ik voor zout en zoet. Een hele bijzondere combinatie! Heeft iemand een bepaalde quiche, een aparte combinatie waarvan je zegt: die moet je echt maken? Ik sta altijd open voor inspiratie, vind het super tof als jullie wat ideeën opsturen.

quiche

Quiche met zalm en zoete aardappel

Wat heb je nodig:
(1 quichevorm)

 • 200 gram zalmsnippers
 • 8 cherrytomaatjes
 • 3 takjes dille
 • 100 ml magere room
 • 4 eieren
 • 6 el tuinerwten (diepvries)
 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 tl paprikakruiden
 • 5 bladerdeeg bladen (hartig)
 • 1 snuf peper en zout
 1. Laat de bladerdeeg ontdooien.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Beleg de quichevorm met bakpapier of vet alles goed in.
 4. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes, kook deze beetgaar.
 5. Beleg de quichevorm met het bladerdeeg.
 6. Meng in een kom de eieren, room, paprikakruiden, peper en zout.
 7. Snij de dille fijn en doe ook deze er doorheen.
 8. Doe de tuinerwten in een pan, voeg heet water toe en laat 10 minuten staan.
 9. Voeg vervolgens de zoete aardappel, tuinerwten en zalm toe aan het mengsel.
 10. Meng alles door elkaar en schenk dit mengsel in de quichevorm.
 11. Snijd de tomaatjes doormidden en doe deze als laatste op de quiche.
 12. Bak de quiche ongeveer 30 minuten, maar houd het goed in de gaten want soms wordt deze snel bruin!

quiche met zalm en zoete aardappel

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

3 reacties op “Quiche met zalm en zoete aardappel”

 1. Pingback: Zoete aardappelsoep - Charlie's Kitchen

 2. Avatar

  Beste Manon,
  ik zie dat je al een jaar bent aan het wachten op antwoord…….
  Probeer eens verse vijgen, erg lekker.
  Veel eet plezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches