Een tijd geleden ontving ik met regelmaat de HealthBox. In eens van de laatste versies zat alles om het recept te maken voor kaneel muffins. Alleen dan de gezondere versie 😉

Bakken maar!

Ook op zo’n zomerse hete dag vind ik het heerlijke om te bakken, in de tuin met een ijskoude icetea en een cupcake is helemaal niet verkeerd hoor! Ik geef toe, ik maakte daarna ook nog een nana icecream, hebben jullie dat al eens gemaakt? Het recept vind je hier.

Even een shoutout voor kaneel. Buiten de heerlijke smaak is het in mijn ogen ook een echte superfood! Zo bevat kaneel veel antioxidanten, heeft het een ontstekkingsremmende werking, kan helpen bij het voorkomen van hart en vaatziekten en helpt tegen een slechte adem!

Cinnamon cupcakes

Ik heb alles op gevoel gedaan, dus hoop dat het klopt. Zelf merk je al snel genoeg of het een lekker plakkerig deeg is of niet? Dan voeg je wat extra meel toe! Dit recept is helemaal VEGAN want wist je dat appelcider een goede vervanger is van ei?

Wat heb je nodig:
(voor 6 kleine muffins)

  • 75 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 el palmsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 snufje zout
  • 1 grote el kokosvet
  • 1 kleine TL bio appelcider azijn
  • 80 – 100 ml ongezoete appelmoes
  • 75 gram geraspte courgette
  • 2 tl bakpoeder

Eet je wel gewoon eieren? Dan kan je de appelcider vervangen door 1 groot ei!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden .
  2. Rasp de courgette en meng dit met de appelcider, kokosvet (die je laat smelten) en de appelmoes.
  3. Voeg alle droge ingrediënten toe aan de dit mengsel en mix goed.
  4. Verdeel het deeg over 6 cupcakevormpjes (ik deed ze ook nog eens in een cupcake houder zodat ze rechtop bleven)
  5. Bak ze gaar in ongeveer 25 minuten!

Liefs,
Charlie’s Kitchen