Cupcakes zijn helemaal van deze tijd. Je kunt ze kopen in allerlei soorten en maten. Maar als je ze zelf maakt, weet je precies wat er ingaat en kun je ze zo gezond maken als je zelf wilt. Ik geef je vandaag het recept voor kaneel muffins in de gezondere versie 😉
Bakken maar!
Ook op een zomerse dag vind ik het heerlijke om te bakken. In de tuin met een ijskoude icetea en een cupcake is helemaal niet verkeerd hoor! Ik geef toe, ik maakte daarna ook nog een nana icecream, hebben jullie dat al eens gemaakt? Het recept vind je hier.
Even een shout-out naar kaneel. Buiten de heerlijke smaak is het in mijn ogen ook een echte superfood! Zo bevat kaneel veel antioxidanten, heeft het een ontstekkingsremmende werking, kan helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en helpt tegen een slechte adem!
Ik heb alles op gevoel gedaan, dus hoop dat het klopt. Is het deeg niet plakkerig genoeg, dan voeg je wat extra meel toe! Dit recept is trouwens helemaal VEGAN, want wist je dat appelcider een goede vervanger is van ei?
Cinnamon cupcakes
Wat heb je nodig:
(voor 6 kleine muffins)
- 75 gr havermeel (gemalen havermout)
- 50 gr boekweitmeel
- 1 el palmsuiker
- 2 tl kaneel
- 1 snufje zout
- 1 grote el kokosvet
- 80 – 100 ml ongezoete appelmoes
- 1 kleine tl bio appelciderazijn
- 75 gr geraspte courgette
- 2 tl bakpoeder
Eet je wel gewoon eieren? Dan kun je de appelcider vervangen door 1 groot ei!
- Verwarm de oven voor op 175 graden .
- Rasp de courgette en meng dit met de appelcider, kokosvet (die je laat smelten) en de appelmoes.
- Voeg alle droge ingrediënten toe aan dit mengsel en mix goed.
- Verdeel het deeg over 6 cupcakevormpjes (ik deed ze ook nog eens in een cupcakehouder zodat ze rechtop bleven).
- Bak ze gaar in ongeveer 25 minuten!
Eet smakelijk!
Liefs,
Charlie’s Kitchen