OMG deze chocolade muffins zijn om je vingers bij af te likken! Ik kreeg van een heel lief persoon een zak echte cacao met vanille uit de Verkade fabriek in Zaandam, hoe cool? Ja, daar moest ik natuurlijk iets mee! Dus ik besloot muffins te maken, lekker makkelijk voor onderweg en ook als een snel ontbijtje met een bakkie erbij. Nu klinkt chocolade muffins heel erg ongezond maar dat valt reuze mee, ik gebruikte havermout en zoete bananen zodat je geen suiker nodig hebt. Super chill!

chocolade

Wat heb je nodig:

  • 3 bruine bananen (Bruine schil, zo is de banaan lekker zoet en makkelijk verteerbaar)
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 150 gram havermout
  • 1/2 eetlepel cacao-vanille
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el kokosrasp
  • 30 gram pure chocolade

Optioneel: hou je van mega zoet? Voeg dan honing toe!

chocolade

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bananen en ei in een blender of staafmixer.
  3. Voeg de havermout, cacao en bakpoeder toe, roer goed door dat het een gladde massa is.
  4. Hak de chocolade fijn, bestrooi de muffins met de kokos en chocola.
  5. Bak de muffins ongeveer 40 minuten, hou in de gaten!

Liefs,
Charlie’s Kitchen