Deze gezondere chocolade muffins zijn om je vingers bij af te likken! Ik kreeg een keer een zak echte cacao met vanille uit de Verkadefabriek in Zaandam, hoe cool? Ja, daar moest ik natuurlijk iets mee!

Choco-loco

En of ik er wat mee heb gedaan! Muffins zijn lekker makkelijk voor onderweg en met een kopje koffie erbij is het een heerlijke maaltijd voor in de ochtend.

Natuurlijk klinkt het niet heel erg gezond om chocolade muffins te eten als ontbijt. Begrijpelijk! Maar dat geldt gelukkig niet voor deze muffins: een paar gezonde ingrediënten erin en het kan prima. Zo gebruikte ik havermout en zoete bananen. De havermout zorgt voor een vullende basis en dankzij de rijpe, zoete bananen heb je geen extra suiker nodig.

chocolade, chocolademuffins

Zien ze er niet heerlijk uit, deze chocolade muffins?

Chocolade muffins

Wat heb je nodig:

  • 3 bruine bananen (bruine schil, zo is de banaan lekker zoet en makkelijk verteerbaar)
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 150 gr havermout
  • 1/2 eetlepel cacao met vanille
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el kokosrasp
  • 30 gr pure chocolade

Optioneel: Houd je van mega zoet? Voeg dan wat honing toe!

chocolade

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bananen en het ei in een blender of met een staafmixer.
  3. Voeg de havermout, cacao en het bakpoeder toe. Roer goed door elkaar totdat het een gladde massa is.
  4. Hak de chocolade fijn en bestrooi de muffins met de kokos en chocola.
  5. Bak de muffins ongeveer 40 minuten, houd de tijd wel goed in de gaten!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS Nog meer lekkere baksels? Probeer dit dan ook eens.