Deze gezondere chocolade muffins zijn om je vingers bij af te likken! Ik kreeg een keer een zak echte cacao met vanille uit de Verkadefabriek in Zaandam, hoe cool? Ja, daar moest ik natuurlijk iets mee!
Choco-loco
En of ik er wat mee heb gedaan! Muffins zijn lekker makkelijk voor onderweg en met een kopje koffie erbij is het een heerlijke maaltijd voor in de ochtend.
Natuurlijk klinkt het niet heel erg gezond om chocolade muffins te eten als ontbijt. Begrijpelijk! Maar dat geldt gelukkig niet voor deze muffins: een paar gezonde ingrediënten erin en het kan prima. Zo gebruikte ik havermout en zoete bananen. De havermout zorgt voor een vullende basis en dankzij de rijpe, zoete bananen heb je geen extra suiker nodig.
Chocolade muffins
Wat heb je nodig:
- 3 bruine bananen (bruine schil, zo is de banaan lekker zoet en makkelijk verteerbaar)
- 1 ei
- 2 eiwitten
- 150 gr havermout
- 1/2 eetlepel cacao met vanille
- 1 tl bakpoeder
- 2 el kokosrasp
- 30 gr pure chocolade
Optioneel: Houd je van mega zoet? Voeg dan wat honing toe!
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de bananen en het ei in een blender of met een staafmixer.
- Voeg de havermout, cacao en het bakpoeder toe. Roer goed door elkaar totdat het een gladde massa is.
- Hak de chocolade fijn en bestrooi de muffins met de kokos en chocola.
- Bak de muffins ongeveer 40 minuten, houd de tijd wel goed in de gaten!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
PS Nog meer lekkere baksels? Probeer dit dan ook eens.
7 reacties op “Heerlijke chocolade muffins”
Zijn de ingrediënten voor 5 muffins?
Kan je de bananen vervangen ,ik ben er allergisch aan..
Kun je ook havermoutmeel gebruiken of moet het echt havermout stukjes zijn?
Als je het beslag in een blender maakt wordt de havermout vanzelf ook meel, dus ik neem aan dat het ook gewoon met havermoutmeel kan!
Voor hoeveel muffins zijn deze ingrediënten? Alvast bedankt!
wat doe je met die 2 eiwitten want dat vind ik niet terug in het recept?
Hoi Carla,
Zowel het ei met dooier als de 2 eiwitten meng je met de rest.
Liefs,
Charlie