Ik at laatst bij mijn moeder. Altijd lekker, pasta bij la mama. Toen mama een pot pastasaus tevoorschijn haalde zei ik: mam serieus? Waarom maak je dit niet zelf. Haar reactie was: kind, veel te moeilijk. 

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn

Veel mensen zijn er van overtuigd dat gezond eten bewerkelijk, duur en moeilijk is. En dat is niet waar, als je onderzoek doet 😉 Zo haal ik alles bij de Lidl of op de markt. Goedkoop en vers. 

Daarnaast heb ik ooit een keer geïnvesteerd in een blender en een keukenmachine. En die komt vandaag mooi van pas. We gaan namelijk aan de slag met een snelle pastasaus. De ideale basis voor bijvoorbeeld een lasagna of penne pasta! 

pastasaus, tomaten

Snelle pastasaus

Wat heb je nodig:
(voor 3 – 4 personen)

  • 700 gram tomaten
  • 150 gram tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote hand verse basilicum
  • 4 zongedroogde tomaten op basis van olie
  • peper en zout naar smaak

 

  1. Was de tomaten en snijd deze door de helft;
  2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa.

Ik zei toch dat het makkelijk was. Dus mam, als je dit leest. Voortaan maken we die pastasaus lekker zelf!

Liefs!