Orangefit vroeg mij om een recept te maken met hun eiwitten. En ik vind persoonlijk dat de carrot cake bars waanzinnig goed zijn gelukt.

Wat eiwitten zijn en waarom we die nodig hebben lees je in deze blog. Deze repen zijn vegan en bevatten 8.5 gram eiwitten per stuk! Ik ga eerlijk bekennen dat met een keukenmachine dit recept wel heel erg easy te maken is. Alles in de machine en daarna huppa de vriezer in. Uiteraard kan een staafmixer-opzetstuk ook werken, ik denk niet dat elke blender het trekt. Ik houd ze graag in de vriezer,want dan kan ik er langer mee doen, maar je kunt ze ook in de koelkast 3 dagen bewaren.

Wie wil dit nu niet als tussendoortje?

carrot cake

Carrot Cake Bar

Wat heb je nodig:
(voor 10 stuks)

  • 130 gram wortel
  • 220 gram walnoten
  • 165 gram rozijnen
  • 40 gram kokosrasp
  • 40 gram honing
  • 1 tl vanille poeder (binnenkant stokje)
  • 2 tl kaneel
  • 1 scoop Orangefit eiwitten (of vervang door havermout)

De topping:

  • 200 gram cashewnoten
  • 1/2 scoop Orangefit eiwitten (of vervang door havermout)
  • 120 ml water
  • 40 gram kokosvet
  • 2 tl vanillepoeder

carrot cake

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine.
  2. Pak een goede vorm en beleg deze met bakpapier.
  3. Druk de bodem goed aan en zet hem in de vriezer.
  4. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de topping samen in de keukenmachine.
  5. Beleg de bodem hiermee en garneer met eventueel wat extra noten.
  6. Laat hem tenslotte minimaal 2 uur in de vriezer staan.

carrot cake

Geloof me, dit is de lekkerste kleffe carrot cake die je ooit gehad hebt!

Liefs,
Charlie’s Kitchen