Carrot cake gaat er bij mij altijd wel in. Heerlijk, een stuk bij de koffie of thee of gewoon tussendoor. Ik maakte deze carrot cake bars met de eiwitten van Orangefit en geloof mij, ze zijn waanzinnig goed gelukt!

Wat eiwitten zijn en waarom we die nodig hebben, lees je in deze blog. Deze repen zijn vegan en bevatten 8.5 gram eiwitten per stuk! Ik ga eerlijk bekennen dat een keukenmachine het wel een stuk makkelijker maakt om dit recept te maken. Alles in de machine en daarna hoppa, de vriezer in. Uiteraard kan een staafmixer-opzetstuk ook werken. Ik denk niet dat elke blender het trekt.

Ik bewaar ze graag in de vriezer, want dan kan ik er langer mee doen, maar je kunt ze ook drie dagen in de koelkast bewaren.

Wie wil dit nu niet als tussendoortje?

carrot cake

Carrot Cake Bar

Wat heb je nodig:
(voor 10 stuks)

  • 130 gram wortel
  • 220 gram walnoten
  • 165 gram rozijnen
  • 40 gram kokosrasp
  • 40 gram honing
  • 1 tl vanillepoeder (of de binnenkant van een stokje)
  • 2 tl kaneel
  • 1 scoop Orangefit eiwitten (of vervang door havermout)

Topping:

  • 200 gr amcashewnoten
  • 1/2 scoop Orangefit eiwitten (of vervang door havermout)
  • 120 ml water
  • 40 gram kokosvet
  • 2 tl vanillepoeder

carrot cake, bar, eiwitrijk, eiwitten

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine.
  2. Pak een goede vorm en beleg deze met bakpapier.
  3. Druk de bodem goed aan en zet hem in de vriezer.
  4. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de topping samen in de keukenmachine.
  5. Beleg de bodem hiermee en garneer met eventueel wat extra noten.
  6. Laat hem tenslotte minimaal 2 uur in de vriezer staan.
  7. Als ze goed stevig zijn snijd ze dan in 10 repen en bewaar ze goed verpakt in de koelkast of vriezer.
carrot cake, bar, eiwitten, eiwitrijk

Bij het zien alleen al van deze carrot cake bar lik je je vingers af.

Geloof me, dit is de lekkerste kleffe carrot cake die je ooit gehad hebt!

Liefs,
Charlie’s Kitchen