fbpx

Vegetarische boerenkool met pittige twist!

De ordinaire Hollandse stamppot kennen we allemaal wel. Tijd om eens een stout jasje aan te doen. Vandaag een vegetarische boerenkool stamppot met een pittige twist op het menu met onder andere gefrituurde uitjes!

Yes, vega!

Vegetarisch is hot en dat is niet zomaar. We eten allemaal te veel vlees, wat niet goed is voor ons, het milieu en de aarde, maar ook niet lief voor de diertjes. Wij juichen dan ook meer vegetarisch eten en dat stukje vlees laten liggen heel erg toe. 

Dus ik daag jullie uit om naast deze stamppot vegetarisch te maken, ook een beetje extra pit toe te voegen! Zo ontdek je nog eens nieuwe smaken in de keuken en wie weet doe je inspiratie op voor nog meer nieuwe recepten!

Lekker en Simpel wist hier wel raad mee, zij inspireerden ons om naast het bestaande recept er ook een twist met knolselderij aan toe te voegen. Feest met extra groenten!

vegetarische boerenkool, stamppot
Deze vegetarische boerenkool met een pittige twist is niet alleen zo klaar maar ook lekker!!!

Vegetarische boerenkool

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 500 gr boerenkool
  • 1/2 knolselderij
  • 1 pakje vega gehakt
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el ketjap manis
  • klontje roomboter
  • 4 el gebakken uitjes
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl olijfolie

Zo maak je het:

  1. Schil de aardappels en de knolselderij en snijd ze in grove stukken.
  2. Pak een grote pan en doe de aardappels en knolselderij hierin. Vul zover met water dat de boerenkool er ook nog bij kan en breng aan de kook.
  3. Wanneer dit 10 minuutjes kookt, voeg je de boerenkool toe en laat je dit nog zo’n 10 minuten koken.
  4. Ondertussen snijd je de ui in ringen, de knoflook pers je uit of snijd je fijn en ook de rode peper snijd je in ringen. Pak een koekenpan en bak de ui, knoflook en de rode peper in de olijfolie, voeg na 5 minuten het vegetarisch gehakt toe en 2 eetlepels ketjap manis.
  5. Giet de boerenkool, aardappels en knolselderij af, voeg de roomboter toe en stamp fijn.
  6. Voeg het gehaktmengsel toe, eventueel wat peper en zout en meng door elkaar
  7. Maak af met wat gebakken uitjes.

Laat je ons weten via social media wat je er van vond?

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

noodles
Avondeten

Noodles met kokos en limoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform