Carrot Cake Bar: een overheerlijk tussendoortje! - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Carrot Cake Bar: een overheerlijk tussendoortje!

carrot cake

Carrot cake gaat er bij mij altijd wel in. Heerlijk, een stuk bij de koffie of thee of gewoon tussendoor. Ik maakte deze carrot cake bars met de eiwitten van Orangefit en geloof mij, ze zijn waanzinnig goed gelukt!

Wat eiwitten zijn en waarom we die nodig hebben, lees je in deze blog. Deze repen zijn vegan en bevatten 8.5 gram eiwitten per stuk! Ik ga eerlijk bekennen dat een keukenmachine het wel een stuk makkelijker maakt om dit recept te maken. Alles in de machine en daarna hoppa, de vriezer in. Uiteraard kan een staafmixer-opzetstuk ook werken. Ik denk niet dat elke blender het trekt.

Ik bewaar ze graag in de vriezer, want dan kan ik er langer mee doen, maar je kunt ze ook drie dagen in de koelkast bewaren.

Wie wil dit nu niet als tussendoortje?

carrot cake

Carrot Cake Bar

Wat heb je nodig:
(voor 10 stuks)

  • 130 gram wortel
  • 220 gram walnoten
  • 165 gram rozijnen
  • 40 gram kokosrasp
  • 40 gram honing
  • 1 tl vanillepoeder (of de binnenkant van een stokje)
  • 2 tl kaneel
  • 1 scoop Orangefit eiwitten (of vervang door havermout)

Topping:

  • 200 gr amcashewnoten
  • 1/2 scoop Orangefit eiwitten (of vervang door havermout)
  • 120 ml water
  • 40 gram kokosvet
  • 2 tl vanillepoeder

carrot cake, bar, eiwitrijk, eiwitten

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine.
  2. Pak een goede vorm en beleg deze met bakpapier.
  3. Druk de bodem goed aan en zet hem in de vriezer.
  4. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de topping samen in de keukenmachine.
  5. Beleg de bodem hiermee en garneer met eventueel wat extra noten.
  6. Laat hem tenslotte minimaal 2 uur in de vriezer staan.
  7. Als ze goed stevig zijn snijd ze dan in 10 repen en bewaar ze goed verpakt in de koelkast of vriezer.
carrot cake, bar, eiwitten, eiwitrijk
Bij het zien alleen al van deze carrot cake bar lik je je vingers af.

Geloof me, dit is de lekkerste kleffe carrot cake die je ooit gehad hebt!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

5 reacties op “Carrot Cake Bar: een overheerlijk tussendoortje!”

  1. Avatar

    Klinkt lekker, maar wat bedoel je eigenlijk met ‘vanillepoeder’ voor de topping? Ik ken vanillesuiker, vanille-extract en vanille-essence, maar poeder zegt me even niks…

  2. Avatar

    Hij ziet er lekker uit, maar ik begrijp niet waarmee de boel bij elkaar blijft. Gewoon van het vocht vd wortels en de honing? Er is geen ei, boter of olie of iets dergelijks aan te pas gekomen?
    En je beschrijft cashewnoten, maar op de foto zie ik pecan noten…vergissing? Of is het de versiering en zitten er wel cashewnoten in?

    1. Avatar
      Charlie's Kitchen

      Hoi Ellis,

      Deze carrot cake bars ZIJN ZO LEKKER! Haha grappig dat je dat vraagt, het blijft bij elkaar zitten daar gaat het toch om? Je hebt geen ei of boter daar voor nodig!

      Je hebt de cashewnoten nodig voor de topping frosting zoals je kan zien aan het recept. Gelukkig heb ik mijn vriezer nog vol!

      Laat je weten hoe je ze vond?

      Liefs Charlie

  3. Avatar

    Ik kan nergens vinden hoe groot de scoop is qua gewicht. Ik wil de eiwitten vervangen door havermout maar geen idee hoeveel ik moet gebruiken.

  4. Pingback: Carrot cake balletjes: een mega lekkere snack! - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders