Moe van iedere keer dezelfde pasta op je bord? Of kom je niet verder dan een standaard cheeseburger als je er een bouwt? Hoeft natuurlijk niets mis mee te zijn, maar dat het snel, simpel en net even anders kan, bewijst Donna Hay in Fast Five. Deze bruschetta’s zijn super lekker en zo makkelijk te maken!
Snel, simpel en super lekker!
Zo mikt Donna gehaktballen, gemengd met wat rijst, in de rode curry, maar propt ze net zo makkelijk een stuk feta in het lamsgehakt. En voor iedereen die ‘flexiteert’: ze maakt bij iedere favoriet net zo makkelijk een vega variant. Ballen van cannellinibonen met boerenkool, citroen en parmezaan? Dat doet ze gewoon!
En zo gaat ze met een hele reeks klassiekers aan de gang: van pasta tot schnitzels. Salades gaan op de schop, taco’s hoef je niet altijd met kruiden uit een pakje te vullen en op twee pagina’s laat ze de leukste variaties op bruschetta zien. Allemaal snel, vers en met groente. Althans twee derde van het boek (en het is een beste pil). De andere helft bestaat uit godsgruwelijk lekkere zoetigheden. Die heeft ze dan eerder op type ‘fruitige toetjes’ of ‘taarten zonder bloem’ geselecteerd.
Genoeg inspiratie om de komende maanden eens iets spannends op tafel te zetten.
#TEAMCHARLIE ging Kim aan de gang met de bruschetta met courgette en burrata.
Bereid je voor!
Wat heb je nodig:
(Voor 2 sneetjes)
- 1 courgette, geraspt
- 2 el goede olijfolie
- 1 el munt, fijn gesneden
- 1 tl rasp van citroenschil
- Zout
- Peper
- 2 dikke plakken desembrood
- 2 bollen burratini (kleine bollen burrata)
- Snufje chiliflakes
- Bestrijk het brood met de helft van de olijfolie en doe tussen een tosti ijzer (je kunt deze ook grillen in een koekenpan).
- Meng ondertussen de overige ingrediënten behalve de burratini.
- Haal de bruschetta uit de pan en beleg deze met de salade. Leg hierop de burratini en maak af met wat chiliflakes.
Bestel HIER het nieuwe boek van Donna Hay
Nog een lekker recept met bruschetta? Probeer deze dan ook eens.