Bruschetta van Ramon Brugman- Borrelen met een plank - Charlie's Kitchen

Bruschetta van Ramon Brugman- Borrelen met een plank

Vandaag Ramon Brugman en de kunst van het borrelen met plank met waanzinnige bruschetta’s. Veel verrassende combinaties en vooral lekker simpel!

#TEAMCHARLIE's Kim stelt goede vragen!

Ga voor een verrassingselement
Wat vinden de gasten lekker? Welke drank ga je serveren? Hoeveel tijd heb je? En zorg vooral dat je er zelf ook gelukkig van wordt, maar ga ook voor een verrassingselement. Het opbouwen van een borrelplank is geen sinecure. Gelukkig schiet Ramon Brugman te hulp met de BorrelBijbel vol hapjes, inspiratie en tips how to borrelplank. Maar eigenlijk is het onderwerp te groot voor een Bijbel.

Bestel het boek HIER.

Je werd gebeld voor het maken van de Borrelbijbel. En toen?
Dan is het een blok aan je been waar je een jaar tegenaan hikt. Het moment dat je denkt Waar ben ik aan begonnen. En dan ga ik zitten en verzinnen. Dat vind ik het allerleukste om te doen. Binnen een paar dagen had ik meer dan 400 ideeën opgeschreven. Veel te veel om in een boek te vatten, want ieder land heeft zijn eigen borrelcultuur. Geweldig, maar dat past natuurlijk niet. Dus ben ik terug naar de basis gegaan. Klassieke hapjes, klassieke hapjes met een twist, maar ook een paar compleet vernieuwde hapjes.

Ja, ik zag mijn favoriete klassieke hapje van de kringetjes-verjaardag voorbijkomen: rookvlees met ei. Ik kan het iedere dag van de week eten, maar waarom verdient zon hapje dat iedereen kent een plek in de Bijbel?
Zon schaal met klassiekers kent iedereen. En op een feestje gaan mensen toch als eerste voor wat ze kennen. Als kind kreeg ik altijd een apart kinderschaaltje met boterhamworst en augurk. Daar heb ik nog steeds warme herinneringen aan. Natuurlijk weet iedereen hoe je die hapjes maakt, maar ik vind dat een Bijbel niet alleen recepten hoeft te leveren. Ik denk dat het ook de bedoeling is om te inspireren en dat je zo een plank kunt samenstellen.

borrelplank, borrelbijbel, plank, bruschetta

Yummie deze bijzondere bruschetta!

Stokbroodje bresaola, pesto en zilveruitjes in balsamico azijn

Wat heb je nodig:
(20 stuks)

  • 20 sneetjes stokbrood
  • 25 gram rucola
  • 20 plakjes bresaola – verkrijgbaar bij Albert Heijn eventueel te vervangen door rookvlees
  • 125 gram groene pesto
  • 20 zilveruitjes in balsamico azijn
  1. Leg op ieder stokbroodje een plukje rucola. Drapeer hier mooi de bresaola op.
  2. Mik hier een mooie lepel pesto op.
  3. Hak de uitjes fijn en strooi ze over de stokbroodjes.
  4. Serveer meteen en geniet.

Lekker met een glas Olorosso sherry of een glas sappige Chianti.

Wat is nou de basisregel als je een plank maakt?
Ik kijk altijd wie er komt. Van sommige mensen weet je waar ze gek op zijn. Ik heb een vriend die gek is op oesters, dus zorg ik dat die er zijn. Alleen dan wel met een verrassende dressing, zodat er nog een gaaf nieuw element is.

Maar als ik bier serveer, dan serveer ik iets anders dan wanneer ik met wijndrinkers ben. Bier heeft meer vet nodig. Bij wijn kun je subtieler zijn. Maar maak het vooral niet te gek. Er is niets mis met het kopen van hapjes, zoals een mooi brood van de bakker of noten van de speciaalzaak. Want lang in de keuken staan is leuk, maar soms nergens voor nodig.

Desondanks heb je wel een heel hoofdstuk aan chips en borrelnoten gewijd.
Dat is gewoon giga lekker. Het liefste zou ik altijd zelf mijn borrelnoten maken, maar ik sta echt niet iedere zaterdag achter de frituur om ze te maken. Daar heb ik ook gewoon de tijd niet voor. Maar als het wel een keertje kan: ik zeg meteen doen! Maar ook als je kijkt naar chips: je hebt typisch Hollandse smaken, maar ga je andere landen in, dan moet je echt kijken dat je niet op kleur koopt. Voor je het weet heb je een ondefinieerbare smaak te pakken.

En wat hoort er volgens jou op een goede borrelplank?
Ik zeg begin met kaas en worst. Dan zit je altijd goed! Doe er wat noten bij, zelf gebrand of van de speciaalzaak. Doe er een leuk broodje bij met wat dips en verras met twee luxere hapjes en je kunt al dineren met een borrelplank. Maar als je wilt: ga los op ieder thema dat je kunt bedenken.

Want volgens mij kun je altijd dineren met een borrelplank

Echt, je kunt het zo gek niet bedenken. Maak een movie Night borrelplank met pizza, popcorn en noten – want Nederlanders eten echt veel noten – of maak een themaplank als je vrienden langskomen voor een gamenight. Ik heb flink wat planken samengesteld om te inspireren in de Bijbel, dus ik zou zeggen leef je zeker uit.

Wat vinden we van de Borrelbijbel?

Borrelen en Charlies Kitchen gaan hand in hand. Een heerlijk drankje, goed gezelschap en eten klinkt ons als muziek in de oren. En hoewel wij met liefde een kaasplank bij iedere gelegenheid serveren, vinden we het ook fijn om zo nu en dan een beetje te variëren. En ja, dat kan ook met kaas. Maar Ramon Brugman zorgt er met de Borrelbijbel voor dat er bij geen enkel feestje hetzelfde op tafel staat: van oer-Hollandse rookvlees-ei rolletjes tot pizza en van zelfgebrande noten tot de lekkerste bruschettas.

Voor iedere gelegenheid kun je straks de show stelen met heerlijk hapjes. Of het nu een filmavond met je vrienden is of dat je een borrel organiseert voor de collegas van jouw vriend. Zelfs de kringverjaardag kan een culinaire uitspatting worden met variaties op gevulde eitjes of de lekkerste zelfgemaakte dips bij jouw homemade chips.

Feestelijker dan dit wordt het niet. Heb je dit boek in jouw collectie nodig? Dat is een dikke ja!

Alvast een ideetje voor jouw volgende borrelplank? Deze homemade salade is een feestje!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders