Broodje huisgemaakte bal - Charlie's Kitchen

Broodje huisgemaakte bal

Broodje huisgemaakte bal, broodje bal

Niks is lekkerder dan mijn vaders gehaktbal. Maar het werd tijd dat ik het zelf ook ging leren. Hierbij een waanzinnig lekker recept voor een broodje huisgemaakte bal met smaak!

Echte kruiden maken de bal een succes!

Kook jij met kruiden? Om je eten net even die extra smaak te geven? Ik hou van simpel. Dat houdt in dat ik geen zin heb om zelf kruidenmixen te maken van allemaal verse kruiden. Kost te veel tijd en die tijd besteed ik liever aan mijn “Voor altijd energiek en slank” programma!

Dus ik gebruik heel graag de spices van Euroma. Kreeg ik toch nu een leuk pakketje van ze binnen (niet betaald 😄) met Chef’s gehaktbal kruiden. OEI!!! dat broodje huisgemaakte bal moest gewoon gedeeld worden!

Broodje huisgemaakte bal, broodje bal

Alle ballen verzamelen!

Wat heb je nodig:
(voor 8 broodjes)

 • 600 gram half om half gehakt
 • 2 el Euroma Chef’s gehaktbal
 • 4 eieren
 • 100 gram paneermeel
 • 2 el grove mosterd
 • 1 el sambal
 • 1 sjalot, fijngehakt
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 el balsamico azijn
 • 2 liter gebonden kalfsjus – als je dit niet kunt vinden gebruik dan 2 potten kalfsfond
 • Klontje boter

En dan het broodje:

 1. Smelt de boter in een braadpan. Fruit hierin de knoflook en sjalot tot deze mooi glazig zijn.
 2. Meng samen met het gehakt, de Chef’s gehaktbal kruiden, eieren, balsamico azijn, crackers, mosterd, knoflook, sjalot en sambal tot je een mooie, smeuïge massa krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
 3. Verdeel het mengsel in 8 hompen en rol hier ronde gehaktballen van.
 4. Bak de gehaktballen aan beide kanten aan, in een braadpan met de rest van de boter.
 5. Gaar de gehaktballen een half uurtje tegen het kookpunt aan in de jus.
 6. Beleg het broodje met de rucola, snijd de bal in plakjes, smeer de mosterdmayo erop en maak af met de ingelegde uitjes.

Is dat geen feestje? Nog een fijn recept voor gehaktballen, maar dan weer helemaal anders? Probeer deze dan ook maar eens.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders