Gehaktballen ala Albondigas - Charlie's Kitchen

Gehaktballen ala Albondigas

gehaktballen

Bij deze gehaktballen ala Albondigas denk ik meteen weer aan Spanje, heerlijk aan de tapas op een zonnig terrasje met een sangria. Helaas heb ik al even geen vakantie gehad en moet ik ook nog even wachten dus ik dacht ik haal gewoon het zonnetje in huis!

Draaien maar die ballen

Maar hoe krijg je die tapas nu zo lekker van smaak zoals in Spanje? Ik weet nog heel goed dat ik ze bestelde in Valencia, de Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Het gehakt was lekker smeuïg en de tomatensaus was precies tomaterig genoeg. Perfect! Ik geef toe, dit kwam natuurlijk ook door het zonnetje, de muziek en de sfeer.

De gehaktballen zijn eigenlijk zo simpel, maar de smaak is fantastisch. Perfect om te serveren tijdens een tapasavond met vrienden of borrel om het weekend in te luiden. Dit is zo’n borrelhap die de dag na de borrel, in de ochtend met kater, misschien nog wel lekkerder is. Of door de pasta, op brood of in een pitabroodje. Je hoort het, je kunt er alles mee doen! Uiteraard maakte ik de balletjes en saus helemaal vers, maar wil je dit niet of heb je daar geen tijd voor, dan vervang je deze door tomatenblokjes uit blik.

gehaktballen

Krijg je ook al trek van deze foto?

Gehaktballen ala Albondigas

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 500 gram half-om-half gehakt
 • 1 ei, los geklopt
 • 5 el broodkruim
 • 3 el bloem
 • 2 el melk
 • 1 zakje kruiden Meatballs & Co (ik ging voor spicy)
 • 3 el olijfolie
 • 1 ui, fijngesneden
 • 1 rode paprika, fijngesneden
 • 2 tenen knoflook, geperst
 • 1 tomaat, fijngehakt
 • 125 ml witte wijn
 • 75 ml bouillon naar keuze
 • 1 laurierblad
 • 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie

Gehaktballen ala Albondigas

 1. Meng het gehakt met het ei, de broodkruim, de melk en de kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
 2. Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in, draai ongeveer 20 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem.
 3. Zet de schaal met ballen in de koelkast en ga verder met de saus.
 4. Snijd alle kruiden en groenten zoals aangegeven in het ingrediëntenlijstje.
 5. Verhit olie in de pan en bak de ballen in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
 6. Fruit in de overgebleven olie de ui aan, voeg de paprika en knoflook toe en bak goed door.
 7. Voeg nu de wijn, bouillon, tomaat en het laurierblad toe, laat ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.
 8. Verwijder het laurierblad en pureer de saus als je dat wilt, ik deed dit niet want ik had alles heel fijn gemaakt in de keukenmachine.
 9. Schep de balletjes in de saus, dek af met een deksel en laat op laag vuur nog zeker 20 à 30 minuten pruttelen.
 10. Vlak voor het serveren voeg je de peterselie toe, heerlijk fris!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: Maak jij een van mijn gerechten? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Ontbijt

Ontbijtpannenkoekjes met gezonde chocoladesaus

Avondeten

Truffelpasta met romige paddenstoelen

Healthy snacks

Cinnamon cupcakes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches