Niks is lekkerder dan mijn vaders gehaktbal. Maar het werd tijd dat ik het zelf ook ging leren. Hierbij een waanzinnig lekker recept voor een broodje huisgemaakte bal met smaak!
Echte kruiden maken de bal een succes!
Kook jij met kruiden? Om je eten net even die extra smaak te geven? Ik hou van simpel. Dat houdt in dat ik geen zin heb om zelf kruidenmixen te maken van allemaal verse kruiden. Kost te veel tijd en die tijd besteed ik liever aan mijn “Voor altijd energiek en slank” programma!
Dus ik gebruik heel graag de spices van Euroma. Kreeg ik toch nu een leuk pakketje van ze binnen (niet betaald 😄) met Chef’s gehaktbal kruiden. OEI!!! dat broodje huisgemaakte bal moest gewoon gedeeld worden!
Alle ballen verzamelen!
Wat heb je nodig:
(voor 8 broodjes)
- 600 gram half om half gehakt
- 2 el Euroma Chef’s gehaktbal
- 4 eieren
- 100 gram paneermeel
- 2 el grove mosterd
- 1 el sambal
- 1 sjalot, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el balsamico azijn
- 2 liter gebonden kalfsjus – als je dit niet kunt vinden gebruik dan 2 potten kalfsfond
- Klontje boter
En dan het broodje:
- 1 hard puntje
- 1 bal gehakt
- Handje rucola
- 1 el Jean Baton Mosterd Mayo
- 1 el ingelegde uitjes
- Smelt de boter in een braadpan. Fruit hierin de knoflook en sjalot tot deze mooi glazig zijn.
- Meng samen met het gehakt, de Chef’s gehaktbal kruiden, eieren, balsamico azijn, crackers, mosterd, knoflook, sjalot en sambal tot je een mooie, smeuïge massa krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel het mengsel in 8 hompen en rol hier ronde gehaktballen van.
- Bak de gehaktballen aan beide kanten aan, in een braadpan met de rest van de boter.
- Gaar de gehaktballen een half uurtje tegen het kookpunt aan in de jus.
- Beleg het broodje met de rucola, snijd de bal in plakjes, smeer de mosterdmayo erop en maak af met de ingelegde uitjes.
Is dat geen feestje? Nog een fijn recept voor gehaktballen, maar dan weer helemaal anders? Probeer deze dan ook maar eens.