Op een plek midden in het centrum, waar je het niet zou verwachten, zit een fantastisch nieuw restaurant. Carstens is een brasserie op sterrenniveau, maar zonder de bijbehorende prijzen. Een brasserie, maar dan 2.0. Lees snel mee!

WIE?

Tegenover het Centraal Station zit dus Carstens. Het nieuwste project van concept chef Maik Kuijpers, die eerder met eten toverde in sterrenrestaurant De Librije. Hij kookt er zelf niet, maar zorgt er wel voor dat er ieder seizoen een nieuwe parel van een menukaart op tafel ligt.

Wat staat er op het menu?

Denk niet te ingewikkeld, maar vooral aan mooie producten. Een prachtige burger, roodbaars of een geweldige steak tartare. Zonder opsmuk maar vol met smaak. Kuijpers werkt zoveel mogelijk met lokale producten en zo verzorgt hij ook de wijnen. De sommelier heeft zelfs wijnen uit Limburg op de kop getikt.

Brasserie Carstens, Amsterdam
De gerechten bij Brasserie Carstens in het centrum van Amsterdam zijn een lust voor het oog.

Hoe smaakt het?

Geweldig! Want mooie producten hebben vaak niet meer nodig dan een kleine toevoeging om een prachtig gerecht te vormen. Tijdens mijn proeverij mocht ik de gerookte makreel proberen en een prachtig bordje beekforel. Natuurlijk schuwt een sterrenchef het experiment niet en vond ik in mijn voorjaarssalade zwaluw gekletter – een soort wrongelsap van peultjes. Maar je kunt er ook een mooi stuk steak en friet van de Frietboutique, krijgen dus je kunt wel een beetje gek doen als je het wilt.

Hoe is de sfeer?

Je kunt er mooi en relaxed zitten. De stoelen zijn fijn en hoewel de ruimte groot en lekker licht is, voelt het wel gezellig aan. De zaak heeft mooie oude foto’s hangen, maar is wel enigszins modern ingericht.

Waarom gaan we terug?

Omdat het een fijne plek in het centrum is om goed te eten tegen een fatsoenlijke prijs! Tussen toeristenplekken is het fijn om een echt restaurant binnen te kunnen lopen.

Waar?

CARSTENS | Hasselaerssteeg 1 | 1012 MB Amsterdam |
https://www.carstensbrasserie.nl

PS Nog een bijzondere hotspot in Amsterdam? Probeer deze dan ook eens.