Brasserie Carstens in Amsterdam - Charlie's Kitchen

Brasserie Carstens in Amsterdam

Op een plek midden in het centrum, waar je het niet zou verwachten, zit een fantastisch nieuw restaurant. Carstens is een brasserie op sterrenniveau, maar zonder de bijbehorende prijzen. Een brasserie, maar dan 2.0. Lees snel mee!

WIE?

Tegenover het Centraal Station zit dus Carstens. Het nieuwste project van concept chef Maik Kuijpers, die eerder met eten toverde in sterrenrestaurant De Librije. Hij kookt er zelf niet, maar zorgt er wel voor dat er ieder seizoen een nieuwe parel van een menukaart op tafel ligt.

Wat staat er op het menu?

Denk niet te ingewikkeld, maar vooral aan mooie producten. Een prachtige burger, roodbaars of een geweldige steak tartare. Zonder opsmuk maar vol met smaak. Kuijpers werkt zoveel mogelijk met lokale producten en zo verzorgt hij ook de wijnen. De sommelier heeft zelfs wijnen uit Limburg op de kop getikt.

Brasserie Carstens, Amsterdam
De gerechten bij Brasserie Carstens in het centrum van Amsterdam zijn een lust voor het oog.

Hoe smaakt het?

Geweldig! Want mooie producten hebben vaak niet meer nodig dan een kleine toevoeging om een prachtig gerecht te vormen. Tijdens mijn proeverij mocht ik de gerookte makreel proberen en een prachtig bordje beekforel. Natuurlijk schuwt een sterrenchef het experiment niet en vond ik in mijn voorjaarssalade zwaluw gekletter – een soort wrongelsap van peultjes. Maar je kunt er ook een mooi stuk steak en friet van de Frietboutique, krijgen dus je kunt wel een beetje gek doen als je het wilt.

Hoe is de sfeer?

Je kunt er mooi en relaxed zitten. De stoelen zijn fijn en hoewel de ruimte groot en lekker licht is, voelt het wel gezellig aan. De zaak heeft mooie oude foto’s hangen, maar is wel enigszins modern ingericht.

Waarom gaan we terug?

Omdat het een fijne plek in het centrum is om goed te eten tegen een fatsoenlijke prijs! Tussen toeristenplekken is het fijn om een echt restaurant binnen te kunnen lopen.

Waar?

CARSTENS | Hasselaerssteeg 1 | 1012 MB Amsterdam |
https://www.carstensbrasserie.nl

PS Nog een bijzondere hotspot in Amsterdam? Probeer deze dan ook eens.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Broodje pittige kip-4
Broodjes

Broodje pittige kip met citroenmayonaise

simpele curry, curry, gamba's
Avondeten

Simpele curry met gamba’s en cashewnoten

zuurkool, zalm, zuurkoolschotel
Avondeten

Zuurkoolschotel met zalm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders