fbpx

Broodje vegaballen uit de Vegabijbel

Vandaag nemen we de Vegabijbel eens onder de loep. We maken een gruwelijk lekker broodje met vegaballen gemaakt van doperwten-munt-feta. Dit recept wil je niet missen en het boek trouwens ook niet!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie.

Eerlijk is eerlijk. Ik krijg een beetje uitslag van de vegahype. Zeker als ik het gevoel krijg dat ik het door de strot geduwd krijg. Ik zeg: verpak vegetarisch eten gewoon in een supertof kookboek als de Vegabijbel en je maakt vegetarisch eten meteen een stuk aantrekkelijker!

Boek: Vegabijbel
Auteur: Isabel Boerdam

Vegabijbel, vegaballen, Isabel Boerdam, doperwten-munt-feta
Isabel Boerdam, de Hippe Vegetariër!


Wie?

Misschien zegt de naam Isabel Boerdam je niets, maar online staat ze bekend als De Hippe Vegetariër. Ze schreef al eerder een kookboek, maar verzamelde nu haar beste werk in de volgende Kookbijbel: de Vegabijbel. Elf overzichtelijke receptengroepen, waarmee je in een handomdraai een smakelijk, vegetarisch gerecht op tafel zet.

Welke hoofdstukken springen eruit?

Mijn oog viel meteen op de stoofschotels en de Burgers & Balletjes, want we zijn natuurlijk wel fan van een goede burger bij Charlie’s Kitchen. Verrassende combinaties, want wat dacht je van een aubergine paddenstoelenstoof of een walnootwortelburger? Vol van smaak, ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn en een goede smakelijke basis vormen om meer groente te eten.

Wat vind ik jammer?

Dat er nog steeds vleesvervangers worden gebruikt in recepten. Ergens voelt dat als een beetje valsspelen: een vegarecept met nepvlees. Juist de recepten met alleen groente, kaas en noten springen er voor mij veel meer uit. En als het echt je missie is om mensen minder vlees te laten eten, dan denk ik dat je met dat soort recepten veel meer mensen gaat bereiken.

Dus voor welk recept hebben we gekozen?

Snel, simpel en superlekker: ik koos voor frisse doperwten-munt feta vegaballen. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Een ideaal gerecht voor een snelle hap als het buiten lekker warm is of je serveert ze tijdens een borrel in de tuin.

Vegabijbel, Isabel Boerdam, vegaballen, doperwten-munt-feta
De makkelijke, overheerlijke doperwten-munt-feta vegaballen van Isabel



Wat heb je nodig:
(voor 10 stuks)

  • 150 gram doperwten
  • 50 gram feta
  • zout en peper
  • munt

Indien gewenst: 1/4 fijngesneden pepertje

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een stevige massa.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Draai er met je handen balletjes van.
  3. WARME OPTIE: zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden op een bakplaat.
  4. KOUDE OPTIE: zet 30 minuten in de koelkast.

Eet smakelijk!

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Healthy snacks

Knapperige bananenchips

hot chocolate smoothie, chocolate, smoothie
Ontbijt

Hot chocolate smoothie

Hartige taarten/cakes

Paddenstoelenquiche met blauwkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches