Vandaag nemen we de Vegabijbel eens onder de loep. We maken een gruwelijk lekker broodje met vegaballen gemaakt van doperwten-munt-feta. Dit recept wil je niet missen en het boek trouwens ook niet!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie.

Eerlijk is eerlijk. Ik krijg een beetje uitslag van de vegahype. Zeker als ik het gevoel krijg dat ik het door de strot geduwd krijg. Ik zeg: verpak vegetarisch eten gewoon in een supertof kookboek als de Vegabijbel en je maakt vegetarisch eten meteen een stuk aantrekkelijker!

Boek: Vegabijbel
Auteur: Isabel Boerdam

Vegabijbel, vegaballen, Isabel Boerdam, doperwten-munt-feta

Isabel Boerdam, de Hippe Vegetariër!


Wie?

Misschien zegt de naam Isabel Boerdam je niets, maar online staat ze bekend als De Hippe Vegetariër. Ze schreef al eerder een kookboek, maar verzamelde nu haar beste werk in de volgende Kookbijbel: de Vegabijbel. Elf overzichtelijke receptengroepen, waarmee je in een handomdraai een smakelijk, vegetarisch gerecht op tafel zet.

Welke hoofdstukken springen eruit?

Mijn oog viel meteen op de stoofschotels en de Burgers & Balletjes, want we zijn natuurlijk wel fan van een goede burger bij Charlie’s Kitchen. Verrassende combinaties, want wat dacht je van een aubergine paddenstoelenstoof of een walnootwortelburger? Vol van smaak, ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn en een goede smakelijke basis vormen om meer groente te eten.

Wat vind ik jammer?

Dat er nog steeds vleesvervangers worden gebruikt in recepten. Ergens voelt dat als een beetje valsspelen: een vegarecept met nepvlees. Juist de recepten met alleen groente, kaas en noten springen er voor mij veel meer uit. En als het echt je missie is om mensen minder vlees te laten eten, dan denk ik dat je met dat soort recepten veel meer mensen gaat bereiken.

Dus voor welk recept hebben we gekozen?

Snel, simpel en superlekker: ik koos voor frisse doperwten-munt feta vegaballen. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Een ideaal gerecht voor een snelle hap als het buiten lekker warm is of je serveert ze tijdens een borrel in de tuin.

Vegabijbel, Isabel Boerdam, vegaballen, doperwten-munt-feta

De makkelijke, overheerlijke doperwten-munt-feta vegaballen van IsabelWat heb je nodig:
(voor 10 stuks)

  • 150 gram doperwten
  • 50 gram feta
  • zout en peper
  • munt

Indien gewenst: 1/4 fijngesneden pepertje

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een stevige massa.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Draai er met je handen balletjes van.
  3. WARME OPTIE: zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden op een bakplaat.
  4. KOUDE OPTIE: zet 30 minuten in de koelkast.

Eet smakelijk!