Ik ben gek op banaan. Of ik het nu los eet, in een smoothie verwerk of ermee ga bakken: ik zou de hele dag bananen kunnen eten. Vandaag een top tip voor de overgebleven rijpe bananen!

Gooi nooit weg!

Het liefst eet ik ze zo rijp mogelijk; spikkels en beurse plekjes zijn geen enkel probleem. Er zitten zoveel voordelen aan het regelmatig eten van bananen. Ze voorkomen onder andere een te hoge bloeddruk, geven je energie, verbeteren je humeur, helpen tegen depressie, maagzuur en zorgen voor een goede opname van andere gezonde voedingsstoffen!

Banaan

Aangezien ik nog een lekkere gespikkelde banaan had liggen in de fruitmand besloot ik hier maar eens een nieuw ontbijtje mee te maken! Gebakken banaan, wie kent het nu niet?

banaan

Gebakken banaan als ontbijt!

Wat heb je nodig:
(voor 1 portie)

  • 1 grote gespikkelde banaan
  • 1 tl kokosvet
  • Snufje kaneel
  • 1 tl honing of kokosbloesemsuiker
  • 1 tl geraspte pure chocola

Banaan

  1. Verwarm een pan op het vuur en laat het kokosvet smelten.
  2. Snijd de banaan in plakjes en bak deze kort.
  3. Doe daarna de honing of kokosbloesemsuiker eroverheen en bak nog even kort totdat het gaat plakken.
  4. Leg alles op een bord en beleg met de stukjes chocola en kaneel.
    Oh ja, ik deed er stiekem nog wat gesmolten chocola overheen… 😉

Banaan

Dit is zo lekker, comfort food voor jou en misschien ook wel voor de kids!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS nog een leuk recept met banaan? Misschien vind je deze ook wel lekker.